Aga i Buba Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Witam wszystkich :) Na początku lipca dołączyłam do grona oczekujących na maluszki, także czekania zostało mi już tylko tydzień, a z każdym dniem brzuchol i emocje rosną :) Moja sunia ma się rozsypać 1-2 września, a dzieciaczków ma być 7 :) Quote
justysiek Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Aga i Buba napisał(a):Witam wszystkich :) Na początku lipca dołączyłam do grona oczekujących na maluszki, także czekania zostało mi już tylko tydzień, a z każdym dniem brzuchol i emocje rosną :) Moja sunia ma się rozsypać 1-2 września, a dzieciaczków ma być 7 :) beda male goldenki:loveu: na stronce widzialam fotki przytulane:evil_lol: bowskie:loveu::loveu::loveu: Quote
Aga i Buba Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Dziękuję :) Już się nie mogę doczekać aktualnych kluseczek :loveu: Quote
M&S Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Aga i Buba napisał(a):Witam wszystkich :) Na początku lipca dołączyłam do grona oczekujących na maluszki, także czekania zostało mi już tylko tydzień, a z każdym dniem brzuchol i emocje rosną :) Moja sunia ma się rozsypać 1-2 września, a dzieciaczków ma być 7 :) To trzymamy kciuki za szczęśliwy finał :lol::lol::lol: A. Quote
moon_light Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 cztero tygodniowa Sienna :) córeczka tatusia, moja ulubienica ;) Quote
M&S Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='moon_light']cztero tygodniowa Sienna :) córeczka tatusia, moja ulubienica ;) http://img31.imageshack.us/img31/3633/siennam.jpg śliczna :loveu: A. Quote
rodzice Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Witajcie wszyscy , akurat zasiadlam przed komputerem a tu pytanie o Mikruska - bardzo mnie to rozczuliło . Mikrusek waży juz 640 gr , zaczyna niepewnie stawać na tylnych łapkach , opróżnia już 3 cycki jrdnorazowo , ale niestety chyba nie jest całkiem zdrowy . Miał problemy z oddychaniem w czasie ssania kiedy nas nie było . Córka dzwoniła do weta a on kazał przestawić malego na krotko na mięso . Teraz oddycha prawie normalnie ( ciągle słychać jakieś trzeszczenia ale tak jakby mu w nosie coś zalegało ) no i mam wątpliwosci czy on widzi ..........jutro jadę z nim na akademię rolniczą przebadać go gruntownie . Generalnie tyje ladnie ale jak na mój gust jest jakiś taki gapkowaty , mam wrazenie ,ze nie ma w nim życia Nadal karmimy go co 2 - 3 godziny ale za chwilę dostanie razem z rodzeństwem karmę z mlekiem w proszku . Zobaczymy czy się zainteresuje . Quote
justysiek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 http://img510.imageshack.us/img510/6320/img0081r.jpg rozni sie dosc od rodzenstwa:roll: ale juz najgorsze chyba za nim:loveu: slodki jest, :loveu: trzymam kciuki zeby badania wypadly pomyslnie:loveu: Quote
Kasia&Rika Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 te wakacje to chyba nie były za fajne, raczej nie wypoczęliście ... najgorsze już za Mikruskiem, teraz trzymamy kciuki za dalszy rozwój! Quote
rodzice Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Faktycznie wisieliśmy na telefonie - aż boje się rachunku . Dzisiaj po całej nocy w podrózy od razu pobiegłam do szczeniat - oczywiscie córka już zwolniona z obowiązków - BYŁA WSPANIAŁA ! Quote
mrowa23 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 nadal trzymamy mono kciuki za Mikruska :) sluchajcie keidys tu byl cala rozpiska odosnie homeopatii w czasie ciezki i ciazy i porodu... ktos wiec gdzie moglabym znalec ? Quote
ewtos Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 rodzice napisał(a):Witajcie wszyscy , akurat zasiadlam przed komputerem a tu pytanie o Mikruska. ...... Teraz oddycha prawie normalnie ( ciągle słychać jakieś trzeszczenia ale tak jakby mu w nosie coś zalegało ) no i mam wątpliwosci czy on widzi ..........jutro jadę z nim na akademię rolniczą przebadać go Nie było dnia zeby moja rodzina nie pytała o Mikrusa, kazali sprawdzać , może córka cos napisze o jego zdrowiu? Dobrze, że przybiera ale niepokojące są Wasze podejrzenia co do zdrowia Mikrusa. Czekamy w dalszym ciągu na wyniki badań , życzymy zdrówka Mikrusowi a Wam rodzice niskiego rachunku za telefon:lol:. Quote
bargest Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='moon_light']cztero tygodniowa Sienna :) córeczka tatusia, moja ulubienica ;) http://img31.imageshack.us/img31/3633/siennam.jpg Faktycznie podobna do taty:lol: i jaka ma zatroskana minke. Quote
rodzice Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 dzisiaj poobserwowałam Mikruska , po najedzeniu zaczyna łapać swoją nóżke i wsadzać do pyszczka , na bardzo ostre zaczepki braci reaguje próbami odgryzienia się ale nie podobają mi sie te zabawy bo to wyglada tak jakby rodzeństwo chcialo go rozszarpać - chyba bede musiala i na to uwazać zeby go całkowicie nie zastraszyli .Dzisiaj waga spadła - usnęłam w nocy na 5 godzin - jednak tydzień wakacji wybił mnie z rytmu :mad:a całą poprzednią noc byliśmy w podróży i nie spalam wcale . Mały mruży oczy kiedy macham mu gwałtownie przed oczami ale moze tez to być powiew powietrza . Cóz za godzinę ruszam do Poznania - napiszę co i jak po powrocie . Quote
panienkabubu Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Aaaaaa jaki Mikrus jest śliczny :loveu::loveu::loveu: Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań :loveu: Daj znać! A nasze dzieci kończą dziś 13 dni (jeden chłopiec 14, no ale co tam hehe) Quote
rodzice Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 właśnie wrócilam odruchy neurologiczne - prawidłowe wyglada na to ze spanikowałam - reaguje na dźwięk i światlo , wodzi oczkami za dłonią :multi: serce , płuca - ok - pani doktor pochwaliła - nie kazdy pies wychodzi z zachłystowego zapalenia płuc jest bardzo ruchliwy i żywotny , kiedy badanie mu się nie spodobało uciekał od pani doktor do mnie - badano mu podniebienie i bardzo mocno musiał otwierać paszczu , potem zaraz ssał palce lekarki wyglada na to ze maly to taki jakby wczesniaczek któremu potrzeba wiecej czasu na rozwój - bardzo ladnie przyrasta wagowo i to najważniejsze Za tydzień następna kontrola i odbiór witaminek dla małego - dostaniemy jakieś specjalne dla takich jak on chuderlaczków Dieta tak jak do tej pory - żółtko jak najbardziej ale mięsko lepiej gotowane . to i tyle - jestem szczęśliwa :multi: Quote
Wioleczka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 RODZICE - strasznie sie ciesze, ze Mikrusek rosnie zdrowo :multi: i ze przybiera na wadze Quote
panienkabubu Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 rodzice to są fantastyczne wiadomości jakie napisałaś!!!! aż się wzruszyłam!!!! Pamiętasz, że chciałaś go uśpić? A on jest TAKI dzielny!!! Mikrus Mikrus :multi: rodzice - ile razy kryłaś jego matkę? W jakich odstępach czasu? Quote
AnkaW Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 rodzice napisał(a):właśnie wrócilam odruchy neurologiczne - prawidłowe wyglada na to ze spanikowałam - reaguje na dźwięk i światlo , wodzi oczkami za dłonią :multi: serce , płuca - ok - pani doktor pochwaliła - nie kazdy pies wychodzi z zachłystowego zapalenia płuc jest bardzo ruchliwy i żywotny , kiedy badanie mu się nie spodobało uciekał od pani doktor do mnie - badano mu podniebienie i bardzo mocno musiał otwierać paszczu , potem zaraz ssał palce lekarki wyglada na to ze maly to taki jakby wczesniaczek któremu potrzeba wiecej czasu na rozwój - bardzo ladnie przyrasta wagowo i to najważniejsze Za tydzień następna kontrola i odbiór witaminek dla małego - dostaniemy jakieś specjalne dla takich jak on chuderlaczków Dieta tak jak do tej pory - żółtko jak najbardziej ale mięsko lepiej gotowane . to i tyle - jestem szczęśliwa :multi: ufff nareszcie SAME DOBRE wieści - :multi::multi: śledzę jego żywocik od początku i łezka się kręci w oku raz ze smutku raz z radości. Gratuluję wytrwałości i miłości do maluszka. Quote
rodzice Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 panienkabubu napisał(a):rodzice to są fantastyczne wiadomości jakie napisałaś!!!! aż się wzruszyłam!!!! Pamiętasz, że chciałaś go uśpić? A on jest TAKI dzielny!!! Mikrus Mikrus :multi: rodzice - ile razy kryłaś jego matkę? W jakich odstępach czasu? raz w roku ale mioty były zawsze bardzo liczne po 8 sztuk , teraz pokryłam w pierwszej cieczce po porodzie bo przestawilam jej macierzyństwo z zimowego na letnie . Jej córka miala rodzic na wiosnę a Akira zima ale córcia jedzie na swiatowke wiec zamienilam im terminy nie chcąc odchowywać zimą 2 miotów w domu . Rozmawialam z pania doktor na ten temat , - to niekoniecznie mogla byż przyczyna tego ze Mikrusek jest malutki , w miotach z kilkuletnia przerwa tez takie rzeczy sie zdarzają . Co do tego ze chcialam uśpić - taki piesek moze być slabszy w przyszlosci - ciężko bedzie znaleźć dla niego odpowiedni domek . Póki co mały rośnie a co z niego wyrośnie czas pokaze - moze niezły rozrabiaka . Quote
panienkabubu Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 nie, nie, nie. Ja miałam na myśli krycie teraz. Co ile dni kryłaś :-) Wtedy kiedy spłodzony został Mikrusek i reszta :-) Ja to myślę, że tak łatwo Mikruska nie oddasz :) Quote
Recommended Posts