Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My doczekaliśmy się wreszcie szczeniąt!! :lol:
Przed południem temperatura skoczyla troszkę do góry, potem odeszły wody i zaczął się poród. Jako że sunia pierwszy raz rodziła jest totalnie wykończona i własnie śpi z małymi :cool3:
Urodziły się dziś w przedziale 16-18.
Jest 5 szczeniaczków - 2 suczki i 3 pieski ;]

(na zdjęciu - pierwsza od lewej dziewczynka, nad nią wyzej chłopczyk, pod nim dziewczynka i od prawej dwóch chłopaków :D )

pozdrawiamy wszystkich ciepło ;)

Posted

Wszystkie są przecudowne i przesłodkie!!!! :loveu:
Ale największy sentyment czuje i najwięcej ściska mi serce na widok małego beaglątka, bo miałam miec pieska tej rasy...:) W końcu w moim domu zawitała uratowana od rąk nieodpowiedzialnego właściciela sunia. Ale serce mi sie cieszy, kiedy widze te wesołe pieski :)

Posted

[quote name='karenina']Full House, ale duzia dziewuszka :loveu:
My urodzilismy wczesniej , na szczescie dzieci ok, i juz zaczynaja łapac wage in plus .

karenina one Ci tę wagę złapia szybko :)

Moje klusie wczoraj skończyły tydzień- nie tylko,że podwoiły wagę ,ale przekroczyły ją. Pewnie dzisiaj niektóre dobiją do kilograma,już jest co trzymac w rece :):)

tu piesie,.................... a tu sunie

Posted

Gratuluję Wam tych śliczności...:loveu: :loveu: :loveu:

Prawie półtora roku temu założyłam ten wątek, gdy moja Ayka miała po raz pierwszy rodzić. A dzisiaj odliczam godziny do kolejnego porodu. Dzisiaj rano temperatura spadła do 36,8. Ayka już dzisiaj nic nie jadła a przed chwilą zwymiotowała żółcią. O dziwo, jest bardzo spokojna - cały czas śpi i wcale nie przejawia zainteresowania kojcem, nie wchodzi do niego, nie drapie... Pewnie w nocy lub jutro rano ja też będę niańczyć czarne kreciki...

Trzymajcie dziewczyny kciuki, by tym razem wszystko poszło O.K.

Posted

A u mnie właśnie podziwiamy pierwsze otwarte ślepka - niebieściutkie aż miło. Teraz na parę dni aparat pójdzie w odstawkę...
Pozdrawiamy wszystkie mamy i dzieciaczki

Posted

U nas też już widac że szparki się rozklejają- w końcu idziemy parę dni za szczeniaczkami Saskji :)
Pijawki rosną w strasznym tempie - Bafi już zaczyna wychodzic od nich na posłanie obok, bo jej ciasno i gorąco chyba :):)

Niektóre kiwając się na malutkich łapkach próbują stawac- i pac na posłanie- są bardzo silne i ciężkie i pewnie trochę im z tym zejdzie.

A tu maluchy w trakcie ulubionego zajęcia :):)