Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiu,
dziękuję :loveu: Masz rację, Agacie (pokoik1) należą się ogromne podziękowania za pomoc i poświęcenie (cóż, poród był długi i od 19:00 Agata była już u mnie, wyszła o 5:00, a o 6:00 była już w pracy....).

Wybrałam imionka dla chłopców: INTER (niech mu wróży dobrą przyszłość) i IVO.
Dziewczynka ma zmianę w imieniu: IXIE (a raczej pisowni).

Pomyślę nad tą ILĄ, bo w sumie to tylko jedna dziewczynka jest jeszcze bez imienia, chociaż BARDZO zaczyna mnie zmuszać do nadania jej imienia "I ZNOWU FRANCA" :) Bowiem jest strasznie charakterna już od kiedy była w brzuchu, bo kopała jak wariatka mamusię pod żebrami - no i teraz odpycha braci i siostrę od cycka i walczy o najwięcej powierzchni na podusi i pod lampką :)
PS - to tak w nawiązaniu do imienia mojej Franciszki (po domowemu właśnie Francy), która w wieku 1 godziny odpychała swoją siostrę od cycków - i tak zostało jej do dziś (z charakteru) hihi.

Posted

I ZNOWU FRANCA boskie :loveu:

Moja Spaslotka ma 6 tygodni, i mysle ze jeszcze kilka dni i juz nie bede o niej mowic per" Spaślak", bo zaczyna nabierac charcikowych proporcji. Nareszcie :loveu:

Jestem nia poprostu zachwycona :loveu: a rusza sie jak profesjonalistka juz ..

Posted

Szarlotka - Pięknotka :loveu: a mamusi tylko pozazdrościć figury :crazyeye::lol:

Porodówka strasznie nam się rozrosła i dla nowych osób zapewne niemożliwe jest przebrnęcie przez wyszystkie strony, żeby znaleźć interesujące daną osobę informacje ;) Pomyślałam więc, żeby w pierwszym poście podać linki do ciekawszych porad dotyczących przygotowania do porodu, jego przebiegu i odchowaniu maluchów (zwłaszcza tzw. trudne przypadków).
Stąd moja prośba - jeśli ktoś ma zanotowane gdzieś numery, gdzie na której stronie jest coś ciekawego, to proszę o info na pw, bo zanim wszystko przejrzę, to trochę zejdzie ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Panienko - fajnie by było, gdyby udało Ci się zachowac jednolitość imion w miocie. Mnie takie "jednolite" imiona bardzo się podobają...

Pzdr.

karenina napisał(a):
I ZNOWU FRANCA boskie :loveu:

Asiaczku - oczywiście to imię to tylko żart - to będzie jej domowe przezwisko, bo tak rządzi rodzeństwem, że czasem przegina :mad:

Pojawiła się nowa propozycja imienia dla chłopczyka: IDOL. Zacznę robic głosowanie :cool3:

I jeszcze dla dziewczynki może INEZ? Hmmmm.........

Charciczka przepiękna :loveu:

Posted

[quote name='bargest']Szarlotka wyglada pieknie.Na fotkach z mama wyglada jak jej zmniejszona pododbizna.:lol:
Karenina - one będą w tym samym kolorze? To izabel czy coś innego?

pzdr.

Posted

Asiaczku izabel. A czy mała bedzie taka sama nie wiem, mamusia i tatus sa umaszczone dokładnie identyczne ( ino tatus ma resztki maski na paszczy, a mamusia czysta), Szarlotka ma troche inny pobłysk narazie, ale co bedzie za pol roku tego nie wie nikt. ;) Napewno bedzie izabelowa :lol:

Posted

karenina napisał(a):
Asiaczku izabel. A czy mała bedzie taka sama nie wiem, mamusia i tatus sa umaszczone dokładnie identyczne ( ino tatus ma resztki maski na paszczy, a mamusia czysta), Szarlotka ma troche inny pobłysk narazie, ale co bedzie za pol roku tego nie wie nikt. ;) Napewno bedzie izabelowa :lol:

Dzieki.
A coś wiadomo na temat jej nowego domku? Bo szkoda by było ja "puścić" tak na kanapę, prawda?

Pzdr.

Posted

agnethka napisał(a):
hmm..mi się wydawało, że Szarlotka miała zostać w domku ;)

Wiesz, i na DGM i u mnie w domu tyle się działo, że ja juz nie kojarzę... cóż, starość...

pzdr.

Posted

Asiaczku, ja kryłam Donne z planem ze obojętnie czy sie urodzi suka czy pies - to zostana w domu. Ja hoduje głównie dla siebie - nie na sprzedaz - moj ideał to ten miot, z jednym szczylem :loveu:

Alicja, Dzumcia bardzo gruba? Dawaj zdjecia :loveu:

Posted

W takim razie trzymam kciuki za nowa mame, a w miedzyczasie pokaze swoje pociechy.Maja juz skonczone 8 tygodni i wlasnie wczoraj jedna sunia pojechala do swojego nowego domku do Gdanska.

Posted

[quote name='karenina']Asiaczku, ja kryłam Donne z planem ze obojętnie czy sie urodzi suka czy pies - to zostana w domu. Ja hoduje głównie dla siebie - nie na sprzedaz - moj ideał to ten miot, z jednym szczylem :loveu:
Alicja, Dzumcia bardzo gruba? Dawaj zdjecia :loveu:
Czyli Szarlotka będzie "jedzona" na ciepło, bo w domku rodzinnym.:lol:

bargest - jakie pomarszczone mordeczki...
http://images43.fotosik.pl/181/870a11e0cb71389cmed.jpg

Jedynak:loveu:
http://images48.fotosik.pl/181/36f298ba0354f6e7med.jpg