panienkabubu Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Asiu, dziękuję :loveu: Masz rację, Agacie (pokoik1) należą się ogromne podziękowania za pomoc i poświęcenie (cóż, poród był długi i od 19:00 Agata była już u mnie, wyszła o 5:00, a o 6:00 była już w pracy....). Wybrałam imionka dla chłopców: INTER (niech mu wróży dobrą przyszłość) i IVO. Dziewczynka ma zmianę w imieniu: IXIE (a raczej pisowni). Pomyślę nad tą ILĄ, bo w sumie to tylko jedna dziewczynka jest jeszcze bez imienia, chociaż BARDZO zaczyna mnie zmuszać do nadania jej imienia "I ZNOWU FRANCA" :) Bowiem jest strasznie charakterna już od kiedy była w brzuchu, bo kopała jak wariatka mamusię pod żebrami - no i teraz odpycha braci i siostrę od cycka i walczy o najwięcej powierzchni na podusi i pod lampką :) PS - to tak w nawiązaniu do imienia mojej Franciszki (po domowemu właśnie Francy), która w wieku 1 godziny odpychała swoją siostrę od cycków - i tak zostało jej do dziś (z charakteru) hihi. Quote
Asiaczek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Panienko - fajnie by było, gdyby udało Ci się zachowac jednolitość imion w miocie. Mnie takie "jednolite" imiona bardzo się podobają... Pzdr. Quote
karenina Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 I ZNOWU FRANCA boskie :loveu: Moja Spaslotka ma 6 tygodni, i mysle ze jeszcze kilka dni i juz nie bede o niej mowic per" Spaślak", bo zaczyna nabierac charcikowych proporcji. Nareszcie :loveu: Jestem nia poprostu zachwycona :loveu: a rusza sie jak profesjonalistka juz .. Quote
Asiaczek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Śzarlotka - Ślicznotka, już Nie Spaślotka...:evil_lol: http://img197.imageshack.us/img197/6161/szari12.jpg Pzdr. Quote
karenina Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Mamo, gdzie idziemy? Mamo, mamo, kiedy ja bede taka duza i piekna jak Ty ? Quote
Asiaczek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Piękne, słodkie ujęcie! http://img9.imageshack.us/img9/8275/szariidonianajlep.jpg Pzdr. Quote
dzasta Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Szarlotka jest prześliczna :loveu: I faktycznie wyrabia się jej talia :p Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 http://img19.imageshack.us/img19/8297/szaripoz.jpg jaka ona piękna :loveu::loveu:i jak urosła :cool3: Quote
Alojzyna Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Szarlotka - Pięknotka :loveu: a mamusi tylko pozazdrościć figury :crazyeye::lol: Porodówka strasznie nam się rozrosła i dla nowych osób zapewne niemożliwe jest przebrnęcie przez wyszystkie strony, żeby znaleźć interesujące daną osobę informacje ;) Pomyślałam więc, żeby w pierwszym poście podać linki do ciekawszych porad dotyczących przygotowania do porodu, jego przebiegu i odchowaniu maluchów (zwłaszcza tzw. trudne przypadków). Stąd moja prośba - jeśli ktoś ma zanotowane gdzieś numery, gdzie na której stronie jest coś ciekawego, to proszę o info na pw, bo zanim wszystko przejrzę, to trochę zejdzie ;) Quote
panienkabubu Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Asiaczek napisał(a):Panienko - fajnie by było, gdyby udało Ci się zachowac jednolitość imion w miocie. Mnie takie "jednolite" imiona bardzo się podobają... Pzdr. karenina napisał(a):I ZNOWU FRANCA boskie :loveu: Asiaczku - oczywiście to imię to tylko żart - to będzie jej domowe przezwisko, bo tak rządzi rodzeństwem, że czasem przegina :mad: Pojawiła się nowa propozycja imienia dla chłopczyka: IDOL. Zacznę robic głosowanie :cool3: I jeszcze dla dziewczynki może INEZ? Hmmmm......... Charciczka przepiękna :loveu: Quote
M&S Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 urocza szarlotka :loveu: http://img19.imageshack.us/img19/8297/szaripoz.jpg A. Quote
Koreksonowa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 A może dla chłopaka też trzyliterowe jakże swojskie IRC?:) Quote
bargest Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Szarlotka wyglada pieknie.Na fotkach z mama wyglada jak jej zmniejszona pododbizna.:lol: Quote
Asiaczek Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='bargest']Szarlotka wyglada pieknie.Na fotkach z mama wyglada jak jej zmniejszona pododbizna.:lol: Karenina - one będą w tym samym kolorze? To izabel czy coś innego? pzdr. Quote
karenina Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Asiaczku izabel. A czy mała bedzie taka sama nie wiem, mamusia i tatus sa umaszczone dokładnie identyczne ( ino tatus ma resztki maski na paszczy, a mamusia czysta), Szarlotka ma troche inny pobłysk narazie, ale co bedzie za pol roku tego nie wie nikt. ;) Napewno bedzie izabelowa :lol: Quote
Asiaczek Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 karenina napisał(a):Asiaczku izabel. A czy mała bedzie taka sama nie wiem, mamusia i tatus sa umaszczone dokładnie identyczne ( ino tatus ma resztki maski na paszczy, a mamusia czysta), Szarlotka ma troche inny pobłysk narazie, ale co bedzie za pol roku tego nie wie nikt. ;) Napewno bedzie izabelowa :lol: Dzieki. A coś wiadomo na temat jej nowego domku? Bo szkoda by było ja "puścić" tak na kanapę, prawda? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 agnethka napisał(a):hmm..mi się wydawało, że Szarlotka miała zostać w domku ;) Wiesz, i na DGM i u mnie w domu tyle się działo, że ja juz nie kojarzę... cóż, starość... pzdr. Quote
Alojzyna Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 zaczynamy odliczanie ;) jeszcze siedem dni :lol: Quote
perfectly Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Będą małe Stafiontka?:multi: super moje ulubione:loveu: Quote
karenina Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Asiaczku, ja kryłam Donne z planem ze obojętnie czy sie urodzi suka czy pies - to zostana w domu. Ja hoduje głównie dla siebie - nie na sprzedaz - moj ideał to ten miot, z jednym szczylem :loveu: Alicja, Dzumcia bardzo gruba? Dawaj zdjecia :loveu: Quote
Unbelievable Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Alojzyna napisał(a):zaczynamy odliczanie ;) jeszcze siedem dni :lol: i będą kolorowe staffiątka :loveu: trzymam kciuki:cool3: Quote
bargest Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 W takim razie trzymam kciuki za nowa mame, a w miedzyczasie pokaze swoje pociechy.Maja juz skonczone 8 tygodni i wlasnie wczoraj jedna sunia pojechala do swojego nowego domku do Gdanska. Quote
bargest Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Jest rowniez yorek jedynak ktory skonczyl juz 9 tygodni a jest taki maly, ze przechodzi przez oczko w siatce.:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='karenina']Asiaczku, ja kryłam Donne z planem ze obojętnie czy sie urodzi suka czy pies - to zostana w domu. Ja hoduje głównie dla siebie - nie na sprzedaz - moj ideał to ten miot, z jednym szczylem :loveu: Alicja, Dzumcia bardzo gruba? Dawaj zdjecia :loveu: Czyli Szarlotka będzie "jedzona" na ciepło, bo w domku rodzinnym.:lol: bargest - jakie pomarszczone mordeczki... http://images43.fotosik.pl/181/870a11e0cb71389cmed.jpg Jedynak:loveu: http://images48.fotosik.pl/181/36f298ba0354f6e7med.jpg Quote
Recommended Posts