Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PANGEA napisał(a):
To ja Wam pokaze moje starsze wnuczeta
Dzis sie tatuowaly

Wazymy juz ponad 6kg :evil_lol:

Cudowne bambaryłki,trudno sie dziwić,ze pulchniutkie bo coś mało aktywne na tej trawce:lol:.

Posted

Bardzo wszystkim dziekujemy :loveu:

agnethka napisał(a):
ECIE-PECiE super :lol:

dzieciaki maja wogole slodkie imionka... Tatus po domowemu jest Toffi wiec ciemno pregowana dziewczynka ( tak pregowana jak tatus ) ma na imie - El Toffinka :evil_lol:

Posted

[quote name='perfectly']cudne maleństwa, panienkabubu propnuję Independent :razz:

Też o tym pomyślałam :cool3: Ale chciałabym, żeby imionka pasowały do płci :cool3:

Moje młode przez noc przybrały po 17-30g :loveu:
Wbrew pozorom chłopczyk jest najmniejszy (mówię Wam, kopia ojca), a największa dziewczynka (to będzie kopia mamusi) :cool3:

Posted

Matko jakie słodkie " kruszynki " :loveu:
Nasz Mikrus znowu się zbuntował i nie je :placz:Wczoraj już w desperacji dokarmiałam kroplomierzem . Właczylam też do miesa po jednej kulce karmy . Ciągnę go za uszy jak mogę żeby zrobić z niego psa . Przed chwilą znowu podjełam próbe - gębucha zaciśnięta :mad:
Mialam wczoraj goscia - spała u mnie przyjaciółka . Uczestniczyła w kazdym karmieniu - powiedziała że ona by odpuściła , i że nie spodziewala się ze tak wygladają te nasze zmagania . Wczoraj akurat karmienie bylo na siłę . Raz tylko udało się po kilku minutach przekonać go żeby possał .
Nie wyglada jednak źle i ciągle przybiera . Kiedy wreszcie sam zacznie jeść ? Skończył przecież juz 3 tygodnie !

Posted

rodzice napisał(a):
Wczoraj akurat karmienie bylo na siłę . Raz tylko udało się po kilku minutach przekonać go żeby possał .
Nie wyglada jednak źle i ciągle przybiera . Kiedy wreszcie sam zacznie jeść ? Skończył przecież juz 3 tygodnie !

To dobrze, cały czas trzymamy za Mikrusa

A.

Posted

Trzymam kciuki za Mikrusa cały czas.
Moje małe ważą już po ponad 300 g, rosną jak na drożdżach.
Rodzice - ile Mikrus waży dzisiaj?
Mam jednego niejadka, któremu też na siłę muszę wkładać cycka do pyszczka, ale jak już poczuje mleko, to ssie mocno.
A Nufka jest świetną mamusią :loveu:

Posted

Jutro mam urodziny więc szykuję imprezę - wlaśnie ostatni raz weszlam na kompa - fotki moze jutro wieczorem albo w poniedzialek .
Mały jeszcze nie chodzi tylko pełza jest bardzo do tyłu jeśli chodzi o rodzeństwo ale oczka juz otwarte .

Posted

Rodzice od jakiegoś czasu przyglądam się jak walczycie o Mikrusa, trzymam kciuki z całych sił. Przeżył a wy z nim już 3 tygodnie, teraz nie może się poddać. Mikrus czas na oglądanie piękna tego świata a nie żegnanie się z nim!

Posted

[quote name='rodzice']Dzitka u mnie nigdy nie było pustych kryć więc uświadom kolezanke czy w takim przypadku też przy kryciu było sprzężenie ?

Powracając jeszcze na chwilę do tego wątku (wcześniej nie chciałam się wypowiadać, bo nie wiedziałam, czy ojciec szczeniąt Nufki był skuteczny), w każdym razie u nas, z racji tego, że moja suka jest sporych rozmiarów i waży jakieś 9kg, a ojciec jest malutki i waży 6,5kg, krycie naturalne to była ciężka sprawa, bo chłopak po prostu.. nie dosięgał. Dwa razy udało się go naprowadzić i owszem, utrzymał się gościu, ale nie na tyle, by się szczepić i postać chwilę.
No a wczoraj się okazało, że jednak był skuteczny i takie krótkie "pokrycie" także wystarcza do zajścia w ciążę, grunt, by trafić w odpowiedni dzień :)

Dla rozjaśnienia sytuacji załączam fotkę rodziców, ten mniejszy to tatuś, także można sobie wyobrazić nasze problemy przy kryciu ;)

Posted

ja również obserwuję zmagania Mikrusa, teraz wyjeżdżam na tydzień, nie będę mieć dostępu do netu i mam nadzieję, że jak wrócę to przeczytam tu, że Mikrus już samodzielnie je i chodzi, bardzo mocno trzymam kciuki:calus:

Posted

[quote name='panienkabubu']Dołączamy do Państwa z dwiema dorodnymi dziewczynkami i dwoma pięknymi chłopczykami :) Nadal uwierzyć nie mogę, ale tak - to prawda! Nasza Novinka została mamusią :) Ogromne podziękowania dla Agaty (pokoik1), bez której ten poród nie byłby tak fascynujący :)

Pytanie do Was - pierwszy szczeniak urodził się o 23:20, reszta po północy.
Jaką datę urodzin dać dzieciakom? 13, czy 14.08?
Według mnie to obojętne; ja bym wpisała datę urodzenia się ostatniego maluszka.:lol:

[quote name='miniaga']ILA i IMO- i masz 4 imiona trzyliterowe na I.
hahahahha
Mnie się te imiona podobają. Ciekawe, co na to Panienka...

Piękna czwóreczka, gratuluję! I uściskaj pokoik1 za fachowa pomoc.
http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/P1240501_640_x_480.jpg

Małe smoki!
http://img185.imageshack.us/img185/3637/miote4tyg047.jpg

Pzdr.