Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Musiałek napisał(a):
Asiaczku - strasznie ci dziekuje za wstawienie zdjec - jako ze ja mam problemy z internetem :) ale podpisałam juz umowe i moze za ok 30 dni bedzie znow wszystko normalnie

Bardzo dziekuje za miłe słowa o moim pierwszym w zyciu miocie i Asiaczkowi który znosi moje telefony :)) z kazdym drobnym pytaniem co i jak mam robic !! :loveu:

jestem strasznie szczesliwa - male dzis maja 16 dzien - 4 juz maja oczka otwarte 2 jeszcze czekamy.

piesek łaciaty to kolor blue merle u aussie :) jak najbardziej prawidłowy :)

Po pierwsze wielkie gratulacje. Dzieci sliczne
A ten piesek poprostu boski
Po drugie nie zrozum mnie zle. Ja nie sugeruje, ze z jego umaszczeniem cos ne halo, jest niesamowity. Poprostu nigdy nie widzialam blumerla z bialym tlem i myslalam, ze takowe umaszczenie ( czarne laty, biale tlo, spowodowane genem "merle" ) wystepuje TYLKO u dogow niemieckich.... Ot powod mojego pytania...
U nas takie umaszczenie nazywa sie arlekinowym w przeciwienstwie do blu-merla wlasnie kiedy to czarne laty sa ale na szarym tle....

Posted

PANGEA - absoltnie nie odebrałam cie żle :))

merlaki są ciemniejsze jak moj blue, są z mocnymi czarnymi łatami jak moja casy - cały jeden bok czarny :) i tzw poder - czyli bardzo jasne które wybarwiaja sie z wiekiem - moj merlak jak sie urodzil był biały z czarnymi łatami :)) tez byłam przerażona :) ale dzis juz widac ze na tłowiu nie jest biały tylko jasno szary i kryza juz się odcina a na polczkach robia sie coraz mocniejsze podpalania :)) których przy urodzeniu nie było wcale :))

anastoki :)) nie wiem jakim programem wrzucałaś zdjęcia ale wreszcie nie ma X :) śliczne dobki :)) wyobrażam sobie jaką masz już jazde z nimi w domu :))

Posted

Oj,mam :loveu:
Ale sa kochane pyszczki,wiec reszta to tylko dodatek:diabloti:
Dziekuje,ja naprawde jestem zadowolona co moja Ruletka urodzila,sa sliczne,rowne i pieknie zbudowane.Co do charakteru,nie mam zadnych zastrzezen,mile,sympatyczne dobeczki:lol:

Posted

On jest nie blue tri tylko merle z podpalaniami, u aussie merle mogą być solid merle czyli tylko merling, mogą, ale nie muszą mieć białe znaczenia i /lub podpalania, czyli może być merlak, merlak z białym,merle z podpalaniem i białym każdy jest dozwolony byle biały nie wchodził na tułów jak dobrze pamiętam?

Posted

Mudik napisał(a):
On jest nie blue tri tylko merle z podpalaniami, u aussie merle mogą być solid merle czyli tylko merling, mogą, ale nie muszą mieć białe znaczenia i /lub podpalania, czyli może być merlak, merlak z białym,merle z podpalaniem i białym każdy jest dozwolony byle biały nie wchodził na tułów jak dobrze pamiętam?

Aaa... dzięki Mudik :oops:

Posted

PANGEA napisał(a):
Dzieki
A moje wnuczeta nie takie duze :evil_lol: maja dopiero 3 i pol miesiaca :evil_lol:

a ja myslalam ze z pol roku:evil_lol: nie znam sie na dogach, nie widzialam nawet zadnego z bliska:oops:;)

Posted

justysiek napisał(a):
a ja myslalam ze z pol roku:evil_lol: nie znam sie na dogach, nie widzialam nawet zadnego z bliska:oops:;)

Wiesz, nie przejmuj sie, jeszcze zobaczysz ;)
A co do wieku
Jeden ze szczeniaczkow zamieszkal nieopodal granicy z Ukraina. Wlasciciele poszli z nim do weta na drugie szczepienie i... dowiedzieli sie, ze NAPEWNO zostali oszukani, bo ten pies NAPEWNO ma wiecej niz 8 tyg :evil_lol: Bo jak na 8 to jest za duzy

Gorzej, ze dowiedzieli sie tez, ze nie ma sensu go szczepic, bo "i tak trzeba bedzie jeszcze raz" :angryy:

Posted

PANGEA napisał(a):
Gorzej, ze dowiedzieli sie tez, ze nie ma sensu go szczepic, bo "i tak trzeba bedzie jeszcze raz" :angryy:

Yyy... Nie załapałam, dlaczego trzeba będzie jeszcze raz? Brawo dla veta :angryy:..

Posted

Toffuś napisał(a):
Yyy... Nie załapałam, dlaczego trzeba będzie jeszcze raz? Brawo dla veta :angryy:..

bo jak zaszczepisz w wieku 8-9 tyg to musisz jeszcze jak ma 12-14 :evil_lol:

Wiec sugerowal zeby przyszli jak bedzie mial 14 :shake: zamiast 2 razy kase wydawac

Posted

[quote name='anastoki']

GRAND MOLLIS BRINON-MORELKA,NASZA GWIAZDA,NAJLEPSZE SZCZENIE MIOTU:iloveyou:
http://i048.radikal.ru/0905/ba/ea4ef71eae53.jpg

Śliczna ta wasza gwiazdeczka, jaki prościutki grzbiecik, jakie kąty :loveu: Zresztą z tego co widzę to wszystkie są tak pięknie zbudowane :crazyeye:

[quote name='Karmel']U nas USG pokazalo 4 szczeniaczki,no ale bedzie wiecej bo sie pewnie gdzies tam ukryly;) stawiam na 6... A tak wyglada Oksanka w 51 dniu ciazy:loveu::loveu:
http://img193.imageshack.us/img193/2373/oksana2e.jpg

Śliczna Oksanka, a ta poza to chyba wyjątkowo wygodna bo moja ciężarówka jakby się nie położyła to i tak kończy w takiej pozycji :lol:

[quote name='Asiaczek']A ja - za zgoda Buszki - wklejam foteczki tygodniowych basków-bobasków. Sami zobaczcie, jakie eleganckie Maluchy:loveu:
http://img193.imageshack.us/img193/1305/resizeofimg0040.jpg

Buszki śuper maluszki :loveu: i chyba widać kto tu rządzi :evil_lol:

[quote name='Tayekuna']Nasze malutkie cavalierki ukończyły juz 2-tygodnie, patrza na oczka ale najchetniej jedza i spią a wyglądaja tak:
http://img39.imageshack.us/img39/3786/obraz474y.jpg

Tayekuna jakie one mają słodkie mordaski :lol:

[quote name='Izoldas'][FONT=Times New Roman]Wszystkie szczeniorki śliczne :loveu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Asiaczku dziękuję, [FONT=Times New Roman], z wielką ciekawością i nadziejami czekam na to, co się urodzi ;)[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Moja ciężarówka w 49 dniu ciąży[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://img503.imageshack.us/img503/9944/dsc02576n.jpg[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Izoldas gratulacje, fajna uśmiechnięta mamuśka, a jak ma świetnie ogolonego brzuchola :lol:

[quote name='Asiaczek']Piesek nr 2.
"A kuku, a ja jestem taki nieco inny!":evil_lol:
http://img7.imageshack.us/img7/8851/resizeof12dayspuppiesdo.jpg
Super puchate kooleczki, prawda?:loveu:

Wszystkie puchate kuleczki super ale ta (a raczej ten) skradła moje serce :p

[quote name='sheltia12']Moja "ciężarówka", o ile można ja tak nazwać :roll: Dzis mija 7 tydzień ciaży (czyli 49dni) Weterynarz żadnych maluchów nie wyczuwa. Na USG jednak w zeszłym tygodniu znalazł sie jeden szelściuch ale pod żebrami...

Przed kryciem ważyłam 7,5kg w tej chwili waży 8,0kg.

Jaki jest wasze zdanie na ten temat? Szkoda by był tylko jeden szczeniak :(

http://i41.tinypic.com/207kc92.jpg

Pozdrawiam,
Ania i Lilla

Aniu sunia śliczna, a ze zdjęcia nikt ci nie powie czy jest w ciąży czy nie, zwłaszcza że mamunia na brak futra narzekać nie może :loveu:

[quote name='PANGEA']A pamietacie moje wnuczeta :roll:

teraz wygladaja tak: http://img507.imageshack.us/img507/6417/krysia2805.jpg

Pamiętamy Paulinko, pamiętamy :p , śliczna Niunia ale obawiam się że jeszcze trochę i malutkiej na leżaczku zmieści się co najwyżej doopka :evil_lol:

A u nas dziś 56-ty dzień od krycia, od kilku dni maluszki rozrabiają w brzuszku, firaneczka zamieniła się w kusą zazdroskę :evil_lol:

Posted

Gratuluje wszystkim mamą i trzymam kciuki za przyszła mamy.
Nasze kruszynki skończyły wczoraj 3 tygodnie. Jak ten czas leci.
Parę zdjęć naszej trójki:

tuskazet zdradzisz kto zostanie szczęśliwym tatusiem??

Posted

[quote name='Aurunia']Gratuluje wszystkim mamą i trzymam kciuki za przyszła mamy.
http://images40.fotosik.pl/129/d91dc4eeeb3c15f1med.jpg

Fajne kluski ale ta mała mi się najbardziej podoba :loveu:

U nas tak narozrabial Gold Magic of Aparhanti Vojnits :lol:
Został nam teoretycznie tydzień, od dziś zaczynami podawać homeopaty (karenina dziękuję ślicznie za opis), zaczynamy też mierzyć temperaturę, no i ja zaczynam się stresować :roll: a kurdupel chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co się dzieje :p chodzi i posapuje, biega w zwolnionym tempie ale gniazdko wić ani jej się śni :evil_lol: . Widać czeka aż pańcia przygotuje porodóweczkę :cool1:

Zobaczcie sobie te "kocie" ruchy :evil_lol:
YouTube - ciężarówa 56
YouTube - Biegnę

Posted

tuskazet będziemy rodzić mniej więcej w tym samym czasie:)
moja yorczka też ma termin w przeciągu kilku dni. nie mogę dokładnie wyliczyć bo na kryciu była aż 5 razy:)
ile twoja przytyła w czasie ciąży? mam wrażenie że moja ma ogromny brzuch. przed ciąża ważyła 2,2kg, a teraz 3kg waży.

Posted

a tak przy okazji może spytam: czy to możliwe żeby w 45tym dniu nie było jeszcze widać ciąży u suczki?? mała dostała sporego apetytu jakiś tydzień temu, troszkę zwiększyła wagę(z 3kg do 3,2-3,3kg) ale brzuch jej nie urósł. to moja druga yoreczka która ma ponad 2 latka i to jej pierwsze szczenięta miały być.

Posted

[quote name='Aurunia']Gratuluje wszystkim mamą i trzymam kciuki za przyszła mamy.

Jakie fajne papisie :loveu:

Posted

PANGEA napisał(a):
Wiesz, nie przejmuj sie, jeszcze zobaczysz ;)
A co do wieku
Jeden ze szczeniaczkow zamieszkal nieopodal granicy z Ukraina. Wlasciciele poszli z nim do weta na drugie szczepienie i... dowiedzieli sie, ze NAPEWNO zostali oszukani, bo ten pies NAPEWNO ma wiecej niz 8 tyg :evil_lol: Bo jak na 8 to jest za duzy

no moze sie kiedys skusze na zakup takiego skarbu:evil_lol: coraz vardziej zaczyna mi imponowac ta rasa:eviltong: i buldozki oczywiscie:loveu:
a co do weta to nie brakuje takich "madrych głupcow"