Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratulacje dla wszystkich mamuś, taka pozycje do góry łapkami my u mopsów nazywama pozycja "na kurczaka". Życze aby maluszki i ich mamusie były zdrowe i pieknie przybywały na wadze. :multi:

Posted

agnethka napisał(a):
piękna merlaczka mamą zostanie :loveu:
uwielbiam to umaszczenie w collie i sheltie :loveu:

trzymamy kciuki za szczęśliwe wysypanie ;)

Podobno jeszcze teraz cisza u Gracjany.
a jak merlaczki to.... pod koniec czerwca sheltiki merlaczkowe i tri będą :loveu:
nasze śniadaski maja już trzy tygodnie- ale są zołzy i nie chcą być dokarmiane. Fotek brak- oj chyba w sobotę druga babcia sama zrobi- bo ja się nie wyrabiam. :angryy:
Iwonko- sucz nie tyje do samego końca- wymiarów szczeniaków nie znam niestety, teraz to ona juz raczej dużo nie przybędzie w krąglościach- brzucho bedzie jej przed porodem "opadał" ale to tez jest "rzecz względna". U jednych to mniej u innych bardziej jest widoczne. Właśnie się dowiedziałam, że nasza rodzinna dobka się albo juz teraz, albo jutro się rozsypie. Jak jutro- to mój dyżur akurat przy niej :razz:- oj pracowita ta wiosna.
Westik u znajomej niestety byl jeden i wielki- nie dało się go uratować. :placz:
A jak tam Anastokowe dobki- te brąziki sa taaakie :loveu::loveu:- nasza nie daje brązowych- same czarnulce.

Posted

Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych babć :loveu: I my niedługo powitamy na świecie takie małe cudeńka :loveu:

Alojzyna napisał(a):
a ja ten miot odchowuję na Starterze Biomila;)

A tym starterem karmisz tylko maluszki czy sucz w ciąży też karmiłaś? Ja właśnie powinnam mojej ciężarówce zmienić karmę i nie wiem czy na startera Biomilla czy Royala.

Posted

moon_light napisał(a):
ale słodkie te grube charciątka :loveu:

Maniaczka :evil_lol:

Kajtusie wczoraj skonczyły 4 tygodnie, juz coraz blizej moment w którym zaczna wyglądac jak charciki :loveu:

Juz widac ze jestem charcikiem :loveu:

Dziewczynka- słoninka :loveu:

Posted

Wszystkie śliczne, ale słoninka zdecydowanie najpiękniejsza :loveu:.
A tego błękitnego chudziaczka, przyślij do cioci Natalii na wczasy. Duży błękitny kuzyn pokaże mu, jakie porcje jadają prawdziwi twardziele :evil_lol:

Posted

karenina napisał(a):

Kajtusie wczoraj skonczyły 4 tygodnie, juz coraz blizej moment w którym zaczna wyglądac jak charciki :loveu:
Juz widac ze jestem charcikiem :loveu:
Dziewczynka- słoninka :loveu:

Gdzie tam widac! Same pulpety i nic nie widać, że to pikolaki...:evil_lol:

Pzdr.

Posted

justysiek napisał(a):
Laverna gratulacje malutkich zlotek:loveu: i dzielnej mamusi.
Kto teraz w oczekiwaniu na szczeniaczki?:loveu:

My dopiero 54dzień.Luzik.Ciężarówka przetacza się całą noc z jednego końca łóżka na drugi,a ja muszę się ewakułować(bo jak nie ,to przygniecie :evil_lol:).A teraz leż na słoneczku i wzdycha,bo brzuszysko przeszkadza.

Posted

A dzisiaj przyszedł czas na nas. Nasza yoreczka (Aura Deliziano) urodziła swoje pierwsze dzieci. W miocie mamy 3 dziewczynki i 1 chłopca.
Zdjęcia dam później.

Posted

Aurunia napisał(a):
A dzisiaj przyszedł czas na nas. Nasza yoreczka (Aura Deliziano) urodziła swoje pierwsze dzieci. W miocie mamy 3 dziewczynki i 1 chłopca.
Zdjęcia dam później.

Gratulacje!!!!! super:multi::multi::multi::multi:

Posted

Wielkie gratulacje dla małej yoreczki, taka czwóreczka to juz jest COŚ...
Teraz maluszki niech tylko jedzą i śpią - z jak mamusia dobrze się nimi opiekuje? :multi:

Posted

Tayekuna napisał(a):
Wielkie gratulacje dla małej yoreczki, taka czwóreczka to juz jest COŚ...
Teraz maluszki niech tylko jedzą i śpią - z jak mamusia dobrze się nimi opiekuje? :multi:

mamusia dobrze się nimi zajmuje;)

Posted

Gratulacje dla wszystkich nowonarodzonych szkrabów, a za ciężarówki trzymamy kciuki.

karenina zakochałam sie maleńkim błękicie:loveu:

Moje szkraby mają już 16 dni. Pojawiają im się fałdki na łapkach, główkach a nawet plecach i zaczynają chodzić za pomocą 4 łapek z brzuchem w górze:evil_lol: Nie mogłam się tego doczekać:eviltong: Potrafią już siadać a wczoraj po raz pierwszy jeden drugiego podgryzał za nos:loveu:
I wiecie co? Nie uwierzyłabym jak by mi ktoś to powiedział, ale sama widziałam!! Odchodzą na drugi koniec legowiska żeby się załatwić i wracają do reszty aby dalej słodko spać.:-o

Posted

tuskazet napisał(a):

A tym starterem karmisz tylko maluszki czy sucz w ciąży też karmiłaś? Ja właśnie powinnam mojej ciężarówce zmienić karmę i nie wiem czy na startera Biomilla czy Royala.

Matce dawałam startera w drugiej połowie ciąży i tylko przez pierwsze dwa tygodnie karmienia. Zauważyłam, że sucz dostała łupieżu, więc odstawiłam jej starter i przez kilka dni dawałam sam adult. Łupież zniknął, więc teraz dostaje pół na pół starter i ault. Za tydzień, gdy maluchy skończą 5 tygodni przejdę znów na adult i zacznę ją powoli odstawiać.

U mnie szczeniaczki jak kończą 6 tygodni jedzą już suchą karmę (nie moczoną) na zmianę z jakimś mokrym posiłkiem. Oczywiście nie jest to zawsze regułą. To, od kiedy wprowadzam całkowicie suchą karmę zalezy od tego czy piją wodę i czy potrafią rozgryzać kuleczki.

Posted

ehhh a ja spodziewałam się za tydzień porodu ( wprawdzie kociego ale porodówka to porodówka ) a "pipa" zwana Lilką dostała dzisiaj rujkę więc znów jutro jedzie na sex party ehhh
u kotów tyle fajnie że ruje i 2 razy w miesiącu a nie co pół roku i wiecej u suk... myślałam że się czymś nie długo pochwale a tu "zooonk"

dlatego proszę o więcej fotek Waszych maluchów :)

Posted

milamini napisał(a):
I jeszcze kilka rodzinnych szetlandowych fotek

Niektóre rzeczywiście jak szczurki wyglądają. Albo jak chomiki...
O, np. ten/ta...
http://images49.fotosik.pl/120/46df0a1c619ca6abmed.jpg

Pzdr.

Dzidtka_Gl napisał(a):
ehhh a ja spodziewałam się za tydzień porodu ( wprawdzie kociego ale porodówka to porodówka ) a "pipa" zwana Lilką dostała dzisiaj rujkę więc znów jutro jedzie na sex party ehhh
u kotów tyle fajnie że ruje i 2 razy w miesiącu a nie co pół roku i wiecej u suk... myślałam że się czymś nie długo pochwale a tu "zooonk"

dlatego proszę o więcej fotek Waszych maluchów :)

A ja dzisiaj w O/W-wa widziałam młodą suczkę z twojej hodowli. Niestety, nie znam imienia, ale w umaszczeniu to była ruda/płowa...? Koleżanki z sekcji ozdobnych stwierdziły, że b. ładna i byc może pojawi się na wystawach. Właścicielka/i (były 2 panie) też zrobiły b. dobre wrażenie.:lol:

Pzdr.