Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

matko jak czytam ten temat to.... :loveu:

ale swoją drogą, to skoro czasem są takie problemy.... to jak wszystkie "kundle" rodzą same i wszystko jest ok.... :-o

a druga refleksja - nie chcę mieć szczeniaków ;) Nigdy w zyciu, za żadne skarby... :evil_lol:

trzecia refleksja, jak mozna suke zostawić z porodem samą? :roll: Niektórzy dopiero jak widzą szczeniaki dowiadują się że mają sukę nie psa.... (ale to na pewno, na szczescie, nie są dogomaniackie przypadki)

WIELKIE GRATULACJE DLA WAS I OCZYWIŚCIE WASZYCH SUNIEK!!! PODZIWIAM

Posted

[quote name='Cavisia']Kika, dla porównania karma, którą ja karmiłam i teraz karmię. Nawet jak nie chciała jeść, to dostawała przede wszystkim ją ;).
To jest Hills PD Canine p/d

ANALIZA SKŁADU: Białko 29,4%, Tłuszcz 21,0%, Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe 5,9%, Włókno 2,7%, Popiół 7,8%, Wilgotność 7,5%, Wapń 1,60%, Fosfor 1,10%, Sód 0,31%, Potas 0,73%.
l kg zawiera: Witamina A16 000 j.m., Witamina D3 940 j.m., Witamina E160 mg, Miedź całkowita (siarczan miedzi) 12,3 mg/kg. Energia metaboliczna (obliczona): 16,4 MJ/kg.

cavisiu-moja Bafisia nie może miec zbyt wysoko białkowej karmy-nasze 26,5% to i tak dosc wysoki poziom.

Posted

ja daje teraz witaminki czyli ok 2 tygodni przed terminem zaczelam dawac.. wet powiedzial i zreszta inny znajomy wet tez ze w tym czasie nie zaszkodzi. A tak dostaje Acane dla szczeniakow i ryz ,marchew na kosciach albo skrzydelkach i mleczko i twarozek i owocki i warzywka ...
teraz to juz nie bardzo chce jesc musze ja namawiac...Ale jak nie bedzie chciala nie bede na sile w nia pakowac. dzis jest 57 dzien...caly czas spi....z kazdym dniem jestesmy blizsi porodu...Rokuja mi od 7-10 szczeniakow, chyba ich pogielo...:roll:
a to jej brzuszysko w czwartek w 54 dniu...

Posted

[quote name='bzuma']Witam
Nie bylo nas bardzo dlugo na forum i musze sie pochwalic, ze nasza Betty urodzila 10 malych przeslodkich rudaskow:multi: :loveu:
Termin co prawda byl wyznaczony na 25 marca ale maluszki chcialy ``wyjsc `` troszke wczesniej i urodzily sie 23 go :evil_lol:
zdjecia maluszkow i mamusi na www.zambi-setters.com (niestety nie wiem jak wklejac tutaj na forum :cool1: )
A my gratulujemy takiej pięknej gromadki!:lol:

[quote name='jovanna']ja daje teraz witaminki czyli ok 2 tygodni przed terminem zaczelam dawac.. wet powiedzial i zreszta inny znajomy wet tez ze w tym czasie nie zaszkodzi. A tak dostaje Acane dla szczeniakow i ryz ,marchew na kosciach albo skrzydelkach i mleczko i twarozek i owocki i warzywka ...
teraz to juz nie bardzo chce jesc musze ja namawiac...Ale jak nie bedzie chciala nie bede na sile w nia pakowac. dzis jest 57 dzien...caly czas spi....z kazdym dniem jestesmy blizsi porodu...Rokuja mi od 7-10 szczeniakow, chyba ich pogielo...:roll:
a to jej brzuszysko w czwartek w 54 dniu...

Czekamy i odliczamy...
Pzdr.

Posted

Kika napisał(a):
Gdzie w tym malym psie ma się zmieścic 10 szczeniorków? :)

Nam zostało jeszcze ciut ponad dwa tygodnie.

chyba może :-). Babcia mojej Abry urodziła w drugim swoim miocie aż 11, a cavalierki raczej do dużych nie należą.

Posted

A my sobie tak dzisiaj wyglądamy :)

Byłam dzisiaj u naszych wetów- wszystko dobrze- ocenił maluchy na 6 cm :) Wielkoludy:)

Mamy od pierwszego krycia już 53 dzień. Już niedługo........

Posted

U nas jeszcze ok. 8 dni. Nie trzeba już kłaść dłoni na brzuszysku, aby wyczuć ruchy maluchów - wystarczy patrzeć uważnie. Brzuszysko faluje aż miło! :loveu:

Posted

[quote name='Kika']A my sobie tak dzisiaj wyglądamy :)

Byłam dzisiaj u naszych wetów- wszystko dobrze- ocenił maluchy na 6 cm :) Wielkoludy:)

Mamy od pierwszego krycia już 53 dzień. Już niedługo........
A tak całkiem niedawno dałaś info, że Bafiśka była u chłopaka... Ależ ten czas leci...

[quote name='Saskja']U nas jeszcze ok. 8 dni. Nie trzeba już kłaść dłoni na brzuszysku, aby wyczuć ruchy maluchów - wystarczy patrzeć uważnie. Brzuszysko faluje aż miło! :loveu:
Uwielbiam patrzeć na "falujące brzuszki"! Widać, że maluchy mają pełno werwy i szukają najwygodniejszego miejsca...

[quote name='jovanna']a u mnie 62 dzien i nic...czekamy :roll: w kazdej chwili moze rodzic... te nerwy z powodu czekania sa straszne :(...
fota robiona wczoraj....

Wszystko w swoim czasie; Matka-Natura wie najlepiej, kiedy... :lol:
Poczekamy...
Pzdr.

Posted

[quote name='jovanna']ee moja suka potraif napiecie budowac...;) doprowadza mnie i pol netu tym do rozpaczy...mysle ze w nocy bedzie rodzic...

No,wie dziewczyna jak budowac napięcie :)

U nas 21 dni do terminu.

Posted

to byla koszmarna noc urodzilo sie w sumie 4 szczeniaki
2 pieski
2 dziewczynki
pieski sa za TM, byly duze a porod ciezki, ostatnia dziewczynke wyciagalismy cesarka, chlopcy sie podusili ...:(