Kori Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 matko jak czytam ten temat to.... :loveu: ale swoją drogą, to skoro czasem są takie problemy.... to jak wszystkie "kundle" rodzą same i wszystko jest ok.... :-o a druga refleksja - nie chcę mieć szczeniaków ;) Nigdy w zyciu, za żadne skarby... :evil_lol: trzecia refleksja, jak mozna suke zostawić z porodem samą? :roll: Niektórzy dopiero jak widzą szczeniaki dowiadują się że mają sukę nie psa.... (ale to na pewno, na szczescie, nie są dogomaniackie przypadki) WIELKIE GRATULACJE DLA WAS I OCZYWIŚCIE WASZYCH SUNIEK!!! PODZIWIAM Quote
Kika Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='Cavisia']Kika, dla porównania karma, którą ja karmiłam i teraz karmię. Nawet jak nie chciała jeść, to dostawała przede wszystkim ją ;). To jest Hills PD Canine p/d ANALIZA SKŁADU: Białko 29,4%, Tłuszcz 21,0%, Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe 5,9%, Włókno 2,7%, Popiół 7,8%, Wilgotność 7,5%, Wapń 1,60%, Fosfor 1,10%, Sód 0,31%, Potas 0,73%. l kg zawiera: Witamina A16 000 j.m., Witamina D3 940 j.m., Witamina E160 mg, Miedź całkowita (siarczan miedzi) 12,3 mg/kg. Energia metaboliczna (obliczona): 16,4 MJ/kg. cavisiu-moja Bafisia nie może miec zbyt wysoko białkowej karmy-nasze 26,5% to i tak dosc wysoki poziom. Quote
jovanna Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 ja daje teraz witaminki czyli ok 2 tygodni przed terminem zaczelam dawac.. wet powiedzial i zreszta inny znajomy wet tez ze w tym czasie nie zaszkodzi. A tak dostaje Acane dla szczeniakow i ryz ,marchew na kosciach albo skrzydelkach i mleczko i twarozek i owocki i warzywka ... teraz to juz nie bardzo chce jesc musze ja namawiac...Ale jak nie bedzie chciala nie bede na sile w nia pakowac. dzis jest 57 dzien...caly czas spi....z kazdym dniem jestesmy blizsi porodu...Rokuja mi od 7-10 szczeniakow, chyba ich pogielo...:roll: a to jej brzuszysko w czwartek w 54 dniu... Quote
Kika Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 [LEFT]Gdzie w tym malym psie ma się zmieścic 10 szczeniorków? :) Nam zostało jeszcze ciut ponad dwa tygodnie. [/LEFT] Quote
Asiaczek Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 [quote name='bzuma']Witam Nie bylo nas bardzo dlugo na forum i musze sie pochwalic, ze nasza Betty urodzila 10 malych przeslodkich rudaskow:multi: :loveu: Termin co prawda byl wyznaczony na 25 marca ale maluszki chcialy ``wyjsc `` troszke wczesniej i urodzily sie 23 go :evil_lol: zdjecia maluszkow i mamusi na www.zambi-setters.com (niestety nie wiem jak wklejac tutaj na forum :cool1: ) A my gratulujemy takiej pięknej gromadki!:lol: [quote name='jovanna']ja daje teraz witaminki czyli ok 2 tygodni przed terminem zaczelam dawac.. wet powiedzial i zreszta inny znajomy wet tez ze w tym czasie nie zaszkodzi. A tak dostaje Acane dla szczeniakow i ryz ,marchew na kosciach albo skrzydelkach i mleczko i twarozek i owocki i warzywka ... teraz to juz nie bardzo chce jesc musze ja namawiac...Ale jak nie bedzie chciala nie bede na sile w nia pakowac. dzis jest 57 dzien...caly czas spi....z kazdym dniem jestesmy blizsi porodu...Rokuja mi od 7-10 szczeniakow, chyba ich pogielo...:roll: a to jej brzuszysko w czwartek w 54 dniu... Czekamy i odliczamy... Pzdr. Quote
Cavisia Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Kika napisał(a):Gdzie w tym malym psie ma się zmieścic 10 szczeniorków? :) Nam zostało jeszcze ciut ponad dwa tygodnie. chyba może :-). Babcia mojej Abry urodziła w drugim swoim miocie aż 11, a cavalierki raczej do dużych nie należą. Quote
Kika Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 A my sobie tak dzisiaj wyglądamy :) Byłam dzisiaj u naszych wetów- wszystko dobrze- ocenił maluchy na 6 cm :) Wielkoludy:) Mamy od pierwszego krycia już 53 dzień. Już niedługo........ Quote
Saskja Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 U nas jeszcze ok. 8 dni. Nie trzeba już kłaść dłoni na brzuszysku, aby wyczuć ruchy maluchów - wystarczy patrzeć uważnie. Brzuszysko faluje aż miło! :loveu: Quote
jovanna Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 a u mnie 62 dzien i nic...czekamy :roll: w kazdej chwili moze rodzic... te nerwy z powodu czekania sa straszne :(... fota robiona wczoraj.... Quote
nice_girl Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Jovanna! Łomatko! Jakaż ona ogromna! Ach, trzymam także mocno kciuki za moją ulubioną dalmatynkę. :) Quote
kalina. Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Przyjemny wątek;).Jovanna ależ ona duża...Kciukaski za suczki:). Quote
Asiaczek Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='Kika']A my sobie tak dzisiaj wyglądamy :) Byłam dzisiaj u naszych wetów- wszystko dobrze- ocenił maluchy na 6 cm :) Wielkoludy:) Mamy od pierwszego krycia już 53 dzień. Już niedługo........ A tak całkiem niedawno dałaś info, że Bafiśka była u chłopaka... Ależ ten czas leci... [quote name='Saskja']U nas jeszcze ok. 8 dni. Nie trzeba już kłaść dłoni na brzuszysku, aby wyczuć ruchy maluchów - wystarczy patrzeć uważnie. Brzuszysko faluje aż miło! :loveu: Uwielbiam patrzeć na "falujące brzuszki"! Widać, że maluchy mają pełno werwy i szukają najwygodniejszego miejsca... [quote name='jovanna']a u mnie 62 dzien i nic...czekamy :roll: w kazdej chwili moze rodzic... te nerwy z powodu czekania sa straszne :(... fota robiona wczoraj.... Wszystko w swoim czasie; Matka-Natura wie najlepiej, kiedy... :lol: Poczekamy... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Ja teraz muszę się odmeldować z DGM, a wrócę dopiero późnym wieczorem. Ale myślami będę z Wami. Mocno trzymam kciuki za sunię no i za Ciebie, Jovanna! Pzdr. Quote
karenina Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 jovanna napisał(a):cos drgnelo ;) No i ?? My tu czekamy i kciuki trzymamy ;) Quote
jovanna Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 ee moja suka potraif napiecie budowac...;) doprowadza mnie i pol netu tym do rozpaczy...mysle ze w nocy bedzie rodzic... Quote
karenina Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='jovanna']ee moja suka potraif napiecie budowac...;) doprowadza mnie i pol netu tym do rozpaczy...mysle ze w nocy bedzie rodzic... No,wie dziewczyna jak budowac napięcie :) U nas 21 dni do terminu. Quote
Agama Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 O na tych fotach ,wyraznie widac ,ze KROLEWIENKA spodziewa sie malenstw blekitnej krwi:loveu: :multi: :multi: :multi: Quote
karenina Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='Asiaczek']Karenina - a jakim pieskiem kryłaś? pzdr. Tatusiem zostanie oczywiscie Fernando :) Quote
Alojzyna Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 jovanna - no i co??? :roll: Powiększyła się już rodzinka? ;) Quote
jovanna Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 to byla koszmarna noc urodzilo sie w sumie 4 szczeniaki 2 pieski 2 dziewczynki pieski sa za TM, byly duze a porod ciezki, ostatnia dziewczynke wyciagalismy cesarka, chlopcy sie podusili ...:( Quote
Kika Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 jovanna współczuję :-( Dobrze,że choc te dwie pannice są przy mamie Quote
Recommended Posts