Elitesse Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 my sie wczoraj pokrylismy :) Tess wybitnie kawaler przypadl do gustu i nie chciala do domu wracac hihih :evil_lol: teraz czekam cierpliwie na powiekszajacy sie brzucho ... Quote
Asiaczek Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 A tak właściwie, to kto z kim się pokrył, co? Bo z treści postu to tak niezbyt wyraźnie wynika...:evil_lol: Pzdr. Quote
Elitesse Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Asiaczek napisał(a):A tak właściwie, to kto z kim się pokrył, co? Bo z treści postu to tak niezbyt wyraźnie wynika...:evil_lol: Pzdr. jakies dziwne mysli masz :diabloti: a szczesliwa para to Tess i Hosszubereki - Csaszar ZAR :loveu: Quote
Asiaczek Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Tak myślałam, ale wolę się upewnić! Bo to wiesz, nigdy nic nie wiadomo...:evil_lol: Pzdr. Quote
jovanna Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 No wiec od dzis Angie dostaje karme dla szczeniakow Acana puppy junior...Nie mam miarki do Acany i nie wiem ile jej sypac do michy...:roll: Quote
Asiaczek Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Tak jak napisałam wcześniej, w pierwszym miesiącu ciąży, moje sunie dostają tyle samo karmy, co normalnie. No, może częściej dostają smakołyki... ale nie za dużo. Natomiast od II miesiąca - powoli zwiększam częstotliwość posiłków, aż do 5. Jeżeli widzę, że suka nie chce tyle jeść, to zostaję przy 4 posiłkach... A, i karma wysoko białkowa. Pzdr. Quote
Elitesse Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 ja pierwszy mieisac zywie zawsze normalnie a od polowy ciazy przechodze na karme szczenieca i zwiekszam - do 3 liczbe posilkow w zasadzie nie odmierzam dokladnie ile sypie ale tez staram sie nie przesadzic z iloscia Quote
Kika Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [LEFT]Nasza nakrapiana robi się coraz wieksza, apetyt jej dopisuje. Czy dobrze robię nie dając jej jeśc na okrągło? :) [/LEFT] Quote
Asiaczek Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Dobrze, dobrze! Możesz troszeczkę (troszeczkę!) zwiększyc ilośc jedzonka... ale bez przesady. Pzdr. Quote
nice_girl Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Kika napisał(a):Nasza nakrapiana robi się coraz wieksza, apetyt jej dopisuje. Czy dobrze robię nie dając jej jeśc na okrągło? :) Ach! W końcu się udało? Suuuper! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Bafiśkę. Quote
Cavisia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Kika, trzymam kciuki za twoje łaciatki :-). Oby było ich jak najwięcej i wszystkie piękne i zdrowe :-). Moje maluchy już podrosły. Zaczynają powoli dreptać, choć raz pupa przeciąży, raz głowa, ale dzielnie starają się chodzić. Poza tym już słyszą, bo reagują na dźwięki, widzieć to chyba jeszcze nie za bardzo ;). A oto one: Andrea Ariadna Annais Alissia Quote
Kika Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Cavisia jakie one słodziaki są. Takie pluszaczki:):) A nam to nie życz bardzo dużo kropków, bo będzie strasznie jak już się urodzą i podrosną.:0 Quote
bursztynki Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Sliczne szczeniorki,moje tez już podrosły Quote
jovanna Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 a u mnie juz stan przedzawalowy tfu alarmowy. straszy mnie panna przedwczesnym wysypem ale sie nie damy czekamy do po niedzieli :D Quote
Kika Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 A my puchniemy:)-ja po Świętach:), a Bafi z natury.Ciągle jest głodna:) W poniedziałek : Quote
bursztynki Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Kika']A my puchniemy:)-ja po Świętach:), a Bafi z natury.Ciągle jest głodna:) W poniedziałek : ;) Oj u Ciebie brzuszka nie ma ,a u suni jest:multi: Quote
Asiaczek Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Cavisia - wszystkie sunie są śliczne i słodkie! A jeszcze nie tak dawno przeżywałyśmy poród... Eh... Kika - mocno ściskamy paluchy za Bafiśkę! Pzdr. Quote
Kika Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Asiaczek'] Kika - mocno ściskamy paluchy za Bafiśkę! Pzdr. Sciskajcie,ściskajcie, bo po tych moich strasznych ubiegłorocznych historiach z jej kryciem, już traciłam nadzieję ,czy kiedykolwiek będziemy miec po niej szczeniaki. Ona rośnie w oczach ,jak ciasto drożdżowe:):):) Napiszcie mi- dawac dodatkowo witaminy i wapno, czy nie? Bafi jest na karmie dla szczeniąt duzych ras(klasa premium).Wet.mówi,że nie,żeby nie przedobrzyc. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Jestem tego samego zdania, co Twój wet. Pzdr. Quote
Cavisia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Bafisia, tylko zwróc uwagę jaka to karma dla dużych ras. Ja wiem, że sporo firm robiąc karmy specjalnie dla dużych ras ustawia ich skład tak, że ma ona nie powodować szybkiego wzrostu, a co za tym idzie, nie jest zbyt energetyczna i nie zapewnia suce w ciąży tego czego powinna. Poczytaj na opakowaniu. Wiem, że lekarze raczej zalecają karmy dla psów pracujących, bardzo energetyczne. Quote
Kika Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Cavisia']Bafisia, tylko zwróc uwagę jaka to karma dla dużych ras. Ja wiem, że sporo firm robiąc karmy specjalnie dla dużych ras ustawia ich skład tak, że ma ona nie powodować szybkiego wzrostu, a co za tym idzie, nie jest zbyt energetyczna i nie zapewnia suce w ciąży tego czego powinna. Poczytaj na opakowaniu. Wiem, że lekarze raczej zalecają karmy dla psów pracujących, bardzo energetyczne. Tu jest jej skład: białko 26,5 %, tłuszcz 14,4 %, błonnik 2,7 %, wilgotność 8,5 %, wapń 1,2 %, fosfor 1,0 %, sód 0,3 %, popiół 6,0 %. Na 1 kg: witamina A 17 000 IU, witamina D3 930 IU, witamina E 300 IU, miedź (siarczan miedzi) 25,0 mg, stosunek Omega 6: Omega 3 - 6,5:1, wartość energetyczna 4100 kcal/kg. To jest odmiana karmy ,którą do tej pory karmiliśmy nasza ciężarówkę.Pro Power ma nieco wyższą kalorycznośc, ale sądze,że to co teraz dostaje jest wystarczające.Zwłaszcza,że zaczela się oszczędzac jeśli chodzi o ruch. Quote
Cavisia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Kika, dla porównania karma, którą ja karmiłam i teraz karmię. Nawet jak nie chciała jeść, to dostawała przede wszystkim ją ;). To jest Hills PD Canine p/d ANALIZA SKŁADU: Białko 29,4%, Tłuszcz 21,0%, Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe 5,9%, Włókno 2,7%, Popiół 7,8%, Wilgotność 7,5%, Wapń 1,60%, Fosfor 1,10%, Sód 0,31%, Potas 0,73%. l kg zawiera: Witamina A16 000 j.m., Witamina D3 940 j.m., Witamina E160 mg, Miedź całkowita (siarczan miedzi) 12,3 mg/kg. Energia metaboliczna (obliczona): 16,4 MJ/kg. Quote
bzuma Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Witam Nie bylo nas bardzo dlugo na forum i musze sie pochwalic, ze nasza Betty urodzila 10 malych przeslodkich rudaskow:multi: :loveu: Termin co prawda byl wyznaczony na 25 marca ale maluszki chcialy ``wyjsc `` troszke wczesniej i urodzily sie 23 go :evil_lol: zdjecia maluszkow i mamusi na www.zambi-setters.com (niestety nie wiem jak wklejac tutaj na forum :cool1: ) Quote
Recommended Posts