Marihuana Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Kaladan napisał(a):Tecia wielkie gratulacje! A nasza Di niespodziewanie zafundowała nam nieprzespaną noc (termin miała na niedzielę). I mamy 5 yoreczków: 3 dziewczynki i 2 chłopaków! Jeden chłopczyk był słabiutki, walczyliśmy o niego kilka godzin, teraz wydaje się, że wszystko jest ok, ale trzymajcie za niego kciuki! Jak tylko ochłonę to wrzucę foty :) BRAWO !!! Gratulujemy. A nas Marcyś trzyma nadal. Dziś 64 dzień. Zjadła śniadanie i lezy do góry brzuchem na słoncu... :shake: Quote
karenina Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 U nas dzien 59 - temperatura o 11.30 - 36.5, o 12.30 - 37.5 :roll: Quote
Marihuana Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 karenina napisał(a):U nas dzien 59 - temperatura o 11.30 - 36.5, o 12.30 - 37.5 :roll: Przed czy po jedzeniu? Quote
AmiX Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='anastoki']WOW, amstaff i york,niesamowity wybor czy dobor:loveu: Ja do niedawna marzylam o doberman + KOT sfinks:multi:Ale zrobilo mi sie szkoda kota:cool3: U mnie poleczenie sprawdziło się rewelacyjnie:loveu:… sunie kochają się i nigdy nie miałam jakiś nieprzyjemnych sytuacji:p…. Amstaffka pokochała Yorka od pieszego dnia jak swoją córkę:loveu:…. I w tym towarzystwie to York zazwyczaj ma coś do powiedzenia :evil_lol: Quote
karenina Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Marihuana napisał(a):Przed czy po jedzeniu? Jedzonko było o 9. Quote
milamini Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ale zrobilo mi sie szkoda kota:cool3: eee tam- bez przesady- nasza rodzinna dobka kocha wszystkie stworzenia- a ma co kochać- trochę ich tam się plącze- i małe chi i koty, i większe ciut bernusie. Mamy sreberko- taki off mały- :multi: a gruba juz gruba, bączy teraz niemiłosiernie :p Quote
mrowa23 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 gratulujemy swiezo upieczonym mama i babcia duzo zdrowia dl amaluszkow :) my opalamy sie w sloneczku :) w ktorym dniu zauwazyliscie ruchy szczeniakow? Quote
anastoki Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 U nas w dniu 53-54 zauwazylam ruchy:lol: Teraz to juz tylko pozostaje czekac az ta chwila nastapi ... Quote
anastoki Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Jezu,znow nie wiem co tu napisane... Please,przetlumaczyc!! Nadišiel čas byť pripravený, mať všetko prichystané a po ruke. Suka môže začať rodiť každým dňom. Dobrou pomôckou ako byť pripravený, je začať každé ráno a večer merať a zaznamenávať telesnú teplotu u suky v konečníku (viď. 63.deň). Quote
justysiek Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 :loveu:gratulacje dla mam :multi: tym co czekaja cierpilwosci:eviltong:pozdrawiam i zycze spokojnych porodow:loveu: Quote
Marihuana Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A u nas nadal nic. :shake: Chodz dzisiaj tylko troche poskubała śniadanko, a temperatura wzrosla 38,4 (rano mierzona), a cały tydzien było 37,2 Quote
Kaladan Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 No to trzymamy kciuki za Marysię! Za to Di uznała, że dzieci powinny spać w łóżku i przenosiła nam je w nocy. Nie pomogło nawet umieszczenie kojca porodowego w naszym łóżku. Tylko zamykaliśmy oczy i mieliśmy dzieci na sobie :evil_lol: Umieściliśmy więc kojec porodowy w seterowej klatce i zamykamy na noc. Pierwsza noc ciut lepiej przespana :) Quote
Ilka21 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='anastoki']Jezu,znow nie wiem co tu napisane... Please,przetlumaczyc!! Nadišiel čas byť pripravený, mať všetko prichystané a po ruke. Suka môže začať rodiť každým dňom. Dobrou pomôckou ako byť pripravený, je začať každé ráno a večer merať a zaznamenávať telesnú teplotu u suky v konečníku (viď. 63.deň). Teraz trzeba być gotowym, i mieć wszystko gotowe do porodu. Suka może zacząć rodzić w każdy dzień. Trzeba mierzyć temp.rano i wieczorem(patrz 63 dzień) 63 dzień Wkrótce do porodu (12-24 godzin) suka zwykle odmawia jedzenia i jest spadek temperatury ciała do 38-39 ° C na 36,5-37,5 ° C. (tj. 1-2 ° C), mogą odejść wody (słomkowy kolor, lepka ciecz łatwo przypominając moczu). Wpływ hormonów płodów prowadzi do uwolnienia estrogenów w łożysko, a następnie prowadzi do zwiększonej produkcji prostaglandins (tkanki hormonów produkowanych w łonie matki). Przeprowadzone prace teliesok żółty (który przechowuje ciąży) i macicy kŕčok zwolnione. - tłumaczenie dosłowne Quote
anastoki Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Ilka21']Teraz trzeba być gotowym, i mieć wszystko gotowe do porodu. Suka może zacząć rodzić w każdy dzień. Trzeba mierzyć temp.rano i wieczorem(patrz 63 dzień) 63 dzień Wkrótce do porodu (12-24 godzin) suka zwykle odmawia jedzenia i jest spadek temperatury ciała do 38-39 ° C na 36,5-37,5 ° C. (tj. 1-2 ° C), mogą odejść wody (słomkowy kolor, lepka ciecz łatwo przypominając moczu). Wpływ hormonów płodów prowadzi do uwolnienia estrogenów w łożysko, a następnie prowadzi do zwiększonej produkcji prostaglandins (tkanki hormonów produkowanych w łonie matki). Przeprowadzone prace teliesok żółty (który przechowuje ciąży) i macicy kŕčok zwolnione. - tłumaczenie dosłowne Dziekuje Ci bardzo!! AQ ja mam grype i porod mnie troche nie pokoi...:shake: Co doradzicie,moge zarazic dzieci? Quote
AmiX Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Kaladan napisał(a):No to trzymamy kciuki za Marysię! Za to Di uznała, że dzieci powinny spać w łóżku i przenosiła nam je w nocy. Nie pomogło nawet umieszczenie kojca porodowego w naszym łóżku. Tylko zamykaliśmy oczy i mieliśmy dzieci na sobie :evil_lol: Umieściliśmy więc kojec porodowy w seterowej klatce i zamykamy na noc. Pierwsza noc ciut lepiej przespana :) Ale cwaniara :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kaladan Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 No to wrzucamy fotki :) Tuż po urodzeniu, jedna z dwóch dziewczynek które już były na świecie: W pierwszej dobie życia: Quote
Kaladan Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 pierworodna :) i nasz najmniejszy chłopaczek stadko Quote
Alojzyna Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Kaladan - gratuluję maluszków :ylsuper::klacz:- gdzie one się wszystkie pomieściły? :crazyeye::lol: Quote
Kaladan Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Alojzyna napisał(a):Kaladan - gratuluję maluszków :ylsuper::klacz:- gdzie one się wszystkie pomieściły? :crazyeye::lol: No właśnie nie wiem... To nasz pierwszy yorkowy miot i spodziewaliśmy się ze 3 dzieciaczków, a tu 5 :crazyeye: Quote
Aurunia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Kaladan gratulację maluszki są słodkie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:. My jesteśmy po USG.Weterynarz potwierdził ciążę. :loveu: Quote
kredka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Wiem że to nie miejsce na taką wiadomośc.Ale wybaczcie.Szukam domu dla psiaka,który ma czas do jutra.Proszę zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudy-psiak-ma-czas-do-jutra-pomoz-nie-zostan-obiojetny-135103/ Quote
Asiaczek Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ostatnio trochę zaniedbałam DGN, ale dzisiaj usiłuję zapanowac nad zaległościami. I oczywiście wizyta na "porodówce". pa-tti Gośka Tecia Kaladan - gratulacje dla Was i Waszych Mamusiek!:loveu: Pzr. Quote
betka-sp Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Kaladan cudne "chomiczki" :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a jaka mamusia dzielna...........gratulacje :multi: Quote
AnkaW Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 jakie cudne pijaweczki :loveu::loveu: i ilość imponująca :roll: Quote
Recommended Posts