Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaladan napisał(a):
Tecia wielkie gratulacje!

A nasza Di niespodziewanie zafundowała nam nieprzespaną noc (termin miała na niedzielę). I mamy 5 yoreczków: 3 dziewczynki i 2 chłopaków! Jeden chłopczyk był słabiutki, walczyliśmy o niego kilka godzin, teraz wydaje się, że wszystko jest ok, ale trzymajcie za niego kciuki! Jak tylko ochłonę to wrzucę foty :)

BRAWO !!! Gratulujemy.
A nas Marcyś trzyma nadal. Dziś 64 dzień. Zjadła śniadanie i lezy do góry brzuchem na słoncu... :shake:

Posted

[quote name='anastoki']WOW,
amstaff i york,niesamowity wybor czy dobor:loveu:
Ja do niedawna marzylam o doberman + KOT sfinks:multi:Ale zrobilo mi sie szkoda kota:cool3:

U mnie poleczenie sprawdziło się rewelacyjnie:loveu:… sunie kochają się i nigdy nie miałam jakiś nieprzyjemnych sytuacji:p…. Amstaffka pokochała Yorka od pieszego dnia jak swoją córkę:loveu:…. I w tym towarzystwie to York zazwyczaj ma coś do powiedzenia :evil_lol:

Posted

Ale zrobilo mi sie szkoda kota:cool3:

eee tam- bez przesady- nasza rodzinna dobka kocha wszystkie stworzenia- a ma co kochać- trochę ich tam się plącze- i małe chi i koty, i większe ciut bernusie.
Mamy sreberko- taki off mały- :multi: a gruba juz gruba, bączy teraz niemiłosiernie :p

Posted

Jezu,znow nie wiem co tu napisane...
Please,przetlumaczyc!!

Nadišiel čas byť pripravený, mať všetko prichystané a po ruke. Suka môže začať rodiť každým dňom. Dobrou pomôckou ako byť pripravený, je začať každé ráno a večer merať a zaznamenávať telesnú teplotu u suky v konečníku (viď. 63.deň).

Posted

No to trzymamy kciuki za Marysię!

Za to Di uznała, że dzieci powinny spać w łóżku i przenosiła nam je w nocy. Nie pomogło nawet umieszczenie kojca porodowego w naszym łóżku. Tylko zamykaliśmy oczy i mieliśmy dzieci na sobie :evil_lol: Umieściliśmy więc kojec porodowy w seterowej klatce i zamykamy na noc. Pierwsza noc ciut lepiej przespana :)

Posted

[quote name='anastoki']Jezu,znow nie wiem co tu napisane...
Please,przetlumaczyc!!

Nadišiel čas byť pripravený, mať všetko prichystané a po ruke. Suka môže začať rodiť každým dňom. Dobrou pomôckou ako byť pripravený, je začať každé ráno a večer merať a zaznamenávať telesnú teplotu u suky v konečníku (viď. 63.deň).

Teraz trzeba być gotowym, i mieć wszystko gotowe do porodu. Suka może zacząć rodzić w każdy dzień. Trzeba mierzyć temp.rano i wieczorem(patrz 63 dzień)
63 dzień
Wkrótce do porodu (12-24 godzin) suka zwykle odmawia jedzenia i jest spadek temperatury ciała do 38-39 ° C na 36,5-37,5 ° C. (tj. 1-2 ° C), mogą odejść wody (słomkowy kolor, lepka ciecz łatwo przypominając moczu). Wpływ hormonów płodów prowadzi do uwolnienia estrogenów w łożysko, a następnie prowadzi do zwiększonej produkcji prostaglandins (tkanki hormonów produkowanych w łonie matki). Przeprowadzone prace teliesok żółty (który przechowuje ciąży) i macicy kŕčok zwolnione. - tłumaczenie dosłowne

Posted

[quote name='Ilka21']Teraz trzeba być gotowym, i mieć wszystko gotowe do porodu. Suka może zacząć rodzić w każdy dzień. Trzeba mierzyć temp.rano i wieczorem(patrz 63 dzień)
63 dzień
Wkrótce do porodu (12-24 godzin) suka zwykle odmawia jedzenia i jest spadek temperatury ciała do 38-39 ° C na 36,5-37,5 ° C. (tj. 1-2 ° C), mogą odejść wody (słomkowy kolor, lepka ciecz łatwo przypominając moczu). Wpływ hormonów płodów prowadzi do uwolnienia estrogenów w łożysko, a następnie prowadzi do zwiększonej produkcji prostaglandins (tkanki hormonów produkowanych w łonie matki). Przeprowadzone prace teliesok żółty (który przechowuje ciąży) i macicy kŕčok zwolnione. - tłumaczenie dosłowne
Dziekuje Ci bardzo!!
AQ ja mam grype i porod mnie troche nie pokoi...:shake:
Co doradzicie,moge zarazic dzieci?

Posted

Kaladan napisał(a):
No to trzymamy kciuki za Marysię!

Za to Di uznała, że dzieci powinny spać w łóżku i przenosiła nam je w nocy. Nie pomogło nawet umieszczenie kojca porodowego w naszym łóżku. Tylko zamykaliśmy oczy i mieliśmy dzieci na sobie :evil_lol: Umieściliśmy więc kojec porodowy w seterowej klatce i zamykamy na noc. Pierwsza noc ciut lepiej przespana :)

Ale cwaniara :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alojzyna napisał(a):
Kaladan - gratuluję maluszków :ylsuper::klacz:- gdzie one się wszystkie pomieściły? :crazyeye::lol:

No właśnie nie wiem... To nasz pierwszy yorkowy miot i spodziewaliśmy się ze 3 dzieciaczków, a tu 5 :crazyeye:

Posted

Ostatnio trochę zaniedbałam DGN, ale dzisiaj usiłuję zapanowac nad zaległościami. I oczywiście wizyta na "porodówce".

pa-tti
Gośka
Tecia
Kaladan

- gratulacje dla Was i Waszych Mamusiek!:loveu:

Pzr.