Saskja Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Bursztynki - gratulacje!!! Karenina, jakim cudem Ty nas widziałaś, a my Ciebie nie? My lubimy uchacze :loveu: Straszne dzięki za mile słowa. Quote
karenina Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Saskja napisał(a):Bursztynki - gratulacje!!! Karenina, jakim cudem Ty nas widziałaś, a my Ciebie nie? My lubimy uchacze :loveu: Straszne dzięki za mile słowa. Ja jestem wyczulona na polskie piesy i na kazdej wystawie pierwsze co robie to przegladam katalog a potem latam od ringu do ringu i podziwiam :loveu: Was sie wyjatkowo miło podziwiało na finałach :loveu: Quote
Kika Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Ku wielkiej mojej radości mogę Wam zakomunikowac ,ze dołączyłyśmy z moją ŁADNĄ PANNĄ do grona oczekujących na maluchy :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Asiaczek Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Saskja napisał(a):Właśnie zamówiłam te podkłady. Pewnie za dużo, bo wrodzone tendencja oszczędnościowa każe mi nigdy nie płacić za przesyłkę, co zmusza mnie do zamawiania kosmicznych ilości :-) :-) :-) No więc wzięłam 120 sztuk!!! Z drugiej strony weimarom zdarzają się bardzo liczne mioty. Nigdy nic nie wiadomo. Nawet jak ie wykorzystasz przy tym porocie/szczeniakach, to sobie po prostu zostawisz na następne maluchy... Podkłady nie rdzewieją, nie psują się itp.:razz: bursztynki napisał(a)::lol: :lol: Już po porodzie ...Ciężko było zaczeło się o 18.00 wczoraj o 22,35 urodził się pierwszy szczeniorek, długo nic o 23,30 drugi , i dostałam pietra bo do 3,05 nic sunia spała lizała szczeniaki ,karmiła a bóli brak, ale o 3,15 urodził się trzeci hawanczyk,i znowu długa przerwa ....do 7,00 i czwarty szczeniorek przyszedł na świat ....Oj to był długi porór ,mama i szczeniorki czuja sie dobrze...:loveu: :loveu: :loveu: Super1 Gratulacje!!! Cztery szczeniaki to chyba ładny wynik dla hawańczyków? Kika napisał(a):Ku wielkiej mojej radości mogę Wam zakomunikowac ,ze dołączyłyśmy z moją ŁADNĄ PANNĄ do grona oczekujących na maluchy :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Nonono, pięknie! Na kiedy jest przewidywany poród? Pzdr. Quote
Kika Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [LEFT]My jesteśmy pracowite dziewczyny- więc na nasze święto :lol: W okolicach 1 maja. [/LEFT] Quote
Cavisia Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Kika, super :loveu: :loveu: :loveu: . Gratuluję, trzymałam mocno kciuki, żeby się wszystko udało :multi: :multi: :multi: . Quote
Kika Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cavisia napisał(a):Kika, super :loveu: :loveu: :loveu: . Gratuluję, trzymałam mocno kciuki, żeby się wszystko udało :multi: :multi: :multi: . Oglądaliśmy z naszymi lekarzami -we czwórkę obraz USG i nie da się zaprzeczyc ,ze małe babelki są:multi: Quote
Diana14 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 A to moje dzidziusie w wieku 12 dni:loveu: Fotki robione dzisiaj tel, ale nic lepszego do dyspozycji nie mam niestety. Zaczęły już wszystkie otwierać oczęta swe śliczne. Więcej jak ktoś ma ochote jest u mnie na stronce. Dziewusia nr 1 Dziewusia nr 2 Chłopaczek nr 1 Chłopaczek nr 2 Quote
Asiaczek Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 No, Kochana, masz w ty czasie do wyboru: 1, 2, i 3 Maja! Same Święta lub wole dni... :lol: Pzdr. Quote
jovanna Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='karenina']Wysyłkowo najtaniej Seni Soft mozna kupic tu : http://www.blizejciebie.pl/index.php?cPath=296_316 przy zamowieniu za 120 zł dostawa gratis, a maja w ofercie duzo innych potrzebnych w domu produktów. Asiaczku, jak długo trzymałaś baski-bobaski na podkładach? Pamietasz ile sztuk się zużyło ? Kobietki doradzcie ktore kupic dla beagli, bo sa rozne wielkosci :roll: wiem tyle ze seni soft... Quote
karenina Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='jovanna']Kobietki doradzcie ktore kupic dla beagli, bo sa rozne wielkosci :roll: wiem tyle ze seni soft... Chyba najwieksze, im wiekszy tym lepszy .. Quote
Asiaczek Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Seni Soft sa w astępujących rozmiarach: 40x60 60x60 90x60 90x170 Chyba najlepsze dla bigielków będa 90x60 lub 90x170. Tak mi się wydaje... Pzdr. Quote
Kika Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Asiaczek napisał(a):Seni Soft sa w astępujących rozmiarach: 40x60 60x60 90x60 90x170 Chyba najlepsze dla bigielków będa 90x60 lub 90x170. Tak mi się wydaje... Pzdr. Asiaczku a gdzie znalazłaś ten największy rozmiar? Quote
Kika Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Już sama znalazłam: tu: http://www.seni.pl/index.php?o=1&group_id=8#, ale te 90*170 to wkład 90*60 plus skrzydła do zawijania pod materac na łóżku, wiec wg mnie najbardziej optymalny rozmiar to te 90*60. Quote
Asiaczek Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Ten największy rozmiar był opisany na opakowaniu podkładów. W aptekach kupowałam tylko 90x60; a koleżanka z Rosji przywiozła mi 90x90. Pzdr. Quote
Kika Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 [LEFT]Słuchajcie jak przeliczyc dawkowanie karmy dla szczeniąt na potrzeby szczennej suki.Jak ktoś z Was ma jakies doświadczenie prosze o podpowiedź. Chcę stosowac karmę Large Breed Puppy z firmy, z której do tej pory karmimy Bafiśkę. [/LEFT] Quote
Saskja Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Ja czytałam, że nie zmienia się ilości karmy, a jedynie jej jakość. Czyli tyle, co dotychczas. Quote
Asiaczek Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Ja przez pierwszy miesiąc karmię tak, jak przed ciążą. Poniewaz baski i tak na codzień dostają wysokobiałkową karmę, to przez I miesiąc nic nie zmieniam. Karmię 3 razy dziennie. W II miesiącu ciąży troszkę zwiększam dawkę i przechodzę stopiowo na 4 posiłki dziennie. A na ok. tydzień, półtora przez rozwiązaiem staram się dać 5 razy karmę, pod warunkiem, że suka zechce. o i oczywiście wiąże się to z 5-krotnym wyprowadzaniem na spacer... Pzdr. Quote
jovanna Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Czy to normalne ze suka duzo pije w ciazy ? Bo moja jak smok wawelski wode wciaga :roll: Quote
Baha Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 witajcie A u nas termin przesunął sie i urodzila na 65 dzien, pozbawiajac swoją panią o kilka lat mniej życia... Ale wszystko jest dobrze - oto dowód:multi: 7 maluszków - 1 piesek i 6 panienek chłopczyk - zielona wstążeczka - 795gr dziewczynki: biała, złota, niebieska - 710 gr czerwona - 700gr zółta - 660gr fioletowa 620gr Quote
Asiaczek Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Baha - niby rasa czarna, ale jakże kolorowe fotki!!! Gratuluje wyiku!!!:loveu: Pzdr. Quote
Recommended Posts