Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saskja napisał(a):
Bursztynki - gratulacje!!!

Karenina, jakim cudem Ty nas widziałaś, a my Ciebie nie? My lubimy uchacze :loveu:
Straszne dzięki za mile słowa.

Ja jestem wyczulona na polskie piesy i na kazdej wystawie pierwsze co robie to przegladam katalog a potem latam od ringu do ringu i podziwiam :loveu: Was sie wyjatkowo miło podziwiało na finałach :loveu:

Posted

Ku wielkiej mojej radości mogę Wam zakomunikowac ,ze dołączyłyśmy z moją ŁADNĄ PANNĄ do grona oczekujących na maluchy :multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Saskja napisał(a):
Właśnie zamówiłam te podkłady. Pewnie za dużo, bo wrodzone tendencja oszczędnościowa każe mi nigdy nie płacić za przesyłkę, co zmusza mnie do zamawiania kosmicznych ilości :-) :-) :-) No więc wzięłam 120 sztuk!!! Z drugiej strony weimarom zdarzają się bardzo liczne mioty. Nigdy nic nie wiadomo.

Nawet jak ie wykorzystasz przy tym porocie/szczeniakach, to sobie po prostu zostawisz na następne maluchy... Podkłady nie rdzewieją, nie psują się itp.:razz:

bursztynki napisał(a):
:lol: :lol: Już po porodzie ...Ciężko było zaczeło się o 18.00 wczoraj o 22,35 urodził się pierwszy szczeniorek, długo nic o 23,30 drugi , i dostałam pietra bo do 3,05 nic sunia spała lizała szczeniaki ,karmiła a bóli brak, ale o 3,15 urodził się trzeci hawanczyk,i znowu długa przerwa ....do 7,00 i czwarty szczeniorek przyszedł na świat ....Oj to był długi porór ,mama i szczeniorki czuja sie dobrze...:loveu: :loveu: :loveu:

Super1 Gratulacje!!!
Cztery szczeniaki to chyba ładny wynik dla hawańczyków?

Kika napisał(a):
Ku wielkiej mojej radości mogę Wam zakomunikowac ,ze dołączyłyśmy z moją ŁADNĄ PANNĄ do grona oczekujących na maluchy :multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Nonono, pięknie! Na kiedy jest przewidywany poród?
Pzdr.

Posted

Cavisia napisał(a):
Kika, super :loveu: :loveu: :loveu: . Gratuluję, trzymałam mocno kciuki, żeby się wszystko udało :multi: :multi: :multi: .

Oglądaliśmy z naszymi lekarzami -we czwórkę obraz USG i nie da się zaprzeczyc ,ze małe babelki są:multi:

Posted

A to moje dzidziusie w wieku 12 dni:loveu: Fotki robione dzisiaj tel, ale nic lepszego do dyspozycji nie mam niestety. Zaczęły już wszystkie otwierać oczęta swe śliczne. Więcej jak ktoś ma ochote jest u mnie na stronce.

Dziewusia nr 1

Dziewusia nr 2

Chłopaczek nr 1

Chłopaczek nr 2

Posted

[quote name='karenina']Wysyłkowo najtaniej Seni Soft mozna kupic tu : http://www.blizejciebie.pl/index.php?cPath=296_316 przy zamowieniu za 120 zł dostawa gratis, a maja w ofercie duzo innych potrzebnych w domu produktów.
Asiaczku, jak długo trzymałaś baski-bobaski na podkładach? Pamietasz ile sztuk się zużyło ?

Kobietki doradzcie ktore kupic dla beagli, bo sa rozne wielkosci :roll:
wiem tyle ze seni soft...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Seni Soft sa w astępujących rozmiarach:
40x60
60x60
90x60
90x170

Chyba najlepsze dla bigielków będa 90x60 lub 90x170. Tak mi się wydaje...
Pzdr.

Asiaczku a gdzie znalazłaś ten największy rozmiar?

Posted

[LEFT]Słuchajcie jak przeliczyc dawkowanie karmy dla szczeniąt na potrzeby szczennej suki.Jak ktoś z Was ma jakies doświadczenie prosze o podpowiedź.
Chcę stosowac karmę Large Breed Puppy z firmy, z której do tej pory karmimy Bafiśkę.
[/LEFT]

Posted

Ja przez pierwszy miesiąc karmię tak, jak przed ciążą. Poniewaz baski i tak na codzień dostają wysokobiałkową karmę, to przez I miesiąc nic nie zmieniam. Karmię 3 razy dziennie.

W II miesiącu ciąży troszkę zwiększam dawkę i przechodzę stopiowo na 4 posiłki dziennie. A na ok. tydzień, półtora przez rozwiązaiem staram się dać 5 razy karmę, pod warunkiem, że suka zechce. o i oczywiście wiąże się to z 5-krotnym wyprowadzaniem na spacer...
Pzdr.

Posted

witajcie
A u nas termin przesunął sie i urodzila na 65 dzien, pozbawiajac swoją panią o kilka lat mniej życia...
Ale wszystko jest dobrze - oto dowód:multi:
7 maluszków - 1 piesek i 6 panienek
chłopczyk - zielona wstążeczka - 795gr
dziewczynki: biała, złota, niebieska - 710 gr
czerwona - 700gr
zółta - 660gr
fioletowa 620gr