bursztynki Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Asiaczek napisał(a):Zgadza się. Bo jak się kupuje w aptee, to wychodzi, że 1 podkład kosztuje prawie 1 zł. Pzdr. :loveu: :loveu: Gratulujemy szczeniaczków ,ja tez czekam na szczeniorki dzisiaj już 61 dzien i nic:shake: A co do podkładów to ja kupuje w aptece 7 szt za 6,80zł są bardzo chłonne i duże :razz: Quote
karenina Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Wysyłkowo najtaniej Seni Soft mozna kupic tu : http://www.blizejciebie.pl/index.php?cPath=296_316 przy zamowieniu za 120 zł dostawa gratis, a maja w ofercie duzo innych potrzebnych w domu produktów. Asiaczku, jak długo trzymałaś baski-bobaski na podkładach? Pamietasz ile sztuk się zużyło ? Quote
Asiaczek Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='karenina']Wysyłkowo najtaniej Seni Soft mozna kupic tu : http://www.blizejciebie.pl/index.php?cPath=296_316 przy zamowieniu za 120 zł dostawa gratis, a maja w ofercie duzo innych potrzebnych w domu produktów. Asiaczku, jak długo trzymałaś baski-bobaski na podkładach? Pamietasz ile sztuk się zużyło ? Dzieki za link. Na pewno skorzystam. Baski trzymałam ok. 4-5 tygodni. A wymieniałam na początku 2 razy dziennie a potem -4 i 5 razy. Wreszcie przeszłam na tradycyjne gazety. Bo podkłady byly darte i szarpane przez babaski i juz nie sprawdzały się... Pzdr. Quote
Elitesse Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 a my 2 kwietnia jedziemy do wegierskiego kawalera :multi: Quote
Asiaczek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Oooooo (aplauz, please...). Z którą z panienek? Pzdr. Quote
karenina Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Elitesse napisał(a):Tessincowa teraz chce byc mamusia :loveu: Taka Tess to ma dobrze :eviltong: :eviltong: :eviltong: jej sie chce, a pani musi zapylac na wegry :eviltong: Quote
karenina Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Podrapac pod brodą i dac kostkę na deser :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
dadiii Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 a ja tak z ciekawości (nie martwcie sie niemam zamiaru dopuscic mojej suczki do spa bo jest kundelkiem i pozatym byla juz sterylizowana) w ktorym tygodniu ciąży suczka zaczyna produkować mleko dla swojego potomstwa?? Pytam sie z czystej ciekawości i moja koleżanka ma suke chodowlaną i teżjest ciekawa bo ma zamiar ją dopuścić kiedyś w przyszłości Quote
Asiaczek Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Pod koniec ciąży może pojawiać się mleko. Pzdr. Quote
bursztynki Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Asiaczek napisał(a):Pod koniec ciąży może pojawiać się mleko. Pzdr. :razz: mleko jest temperatura spadła do36,6 i nadal nic....:-( Quote
Cavisia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Bursztynki, ale co "nic"? Nie kopie, nie chodzi, nie jest niespokojna? Wiesz, tak jak rozmawiałam z lekarzem to fizjologicznie poród powinien się rozpocząć do 24-36 godzin od spadku temperatury. Jeśli w tym czasie się nie rozpoczyna to wskazana jest konsultacja lekarska. Quote
Baha Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 u moich suczek jak zaobserwowalam mleczka pojawia sie na 4-5 dni przed a nawet do 7 dni przed Quote
dadiii Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 fajnie dobrze wiedziec napewno przekarze to mojej kolezance dziekuje za odpowiedzi Quote
Asiaczek Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 bursztynki napisał(a)::razz: mleko jest temperatura spadła do36,6 i nadal nic....:-( No dobrze, ale jak się zachowuje sunia? pzdr. Quote
jovanna Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Bede babcia !!!!!!!!!!!!! Angie ma w brzuszku stadko szczeniorkow, za 4 tygodnie porod :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Hohoho! Witamy w Klubie Babć!!!:lol: Pzdr. Quote
jovanna Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 wy doswiadczone babcie musicie mnie oswiecic co mi sie przyda do porodu i po porodzie dla szczeniorow czytam i chlone ta wiedze, ktora juz tu zamiescilyscie...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :roll: Quote
bursztynki Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 :-o Asiaczek napisał(a):No dobrze, ale jak się zachowuje sunia? pzdr.:-o Sunia je śpi i jest spokojna...:-( Quote
Cavisia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Bursztynki, a który to dzień? Napewno dobrze mierzyłaś tą temperaturę? W sumie musisz sama decydować, czy dobrze byłoby, żeby obejrzał ją lekarz, czy też poczekasz jeszcze. Mnie lekarz mówił, że jeśli brak jest symptomów wskazujących na poród w ciągu najpóźniej 2 dób od spadku temperatury to jest to wskazanie do cesarki. Quote
maga18 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Ostatnio staram się czytać ten wątek w miarę na bieżąco i pozwolę sobie napisać moje zdanie na temat drybedu. Pod koniec stycznia urodziły mi się szczeniaki grzywacza chińskiego. Byłam przygotowana teoretycznie na ten moment. Zaopatrzyłam sie we wszystko co jest potrzebne , między innymi kupiłam drybed. Jestem nim rozczarowana. Przy maluszkach trzeba mieć przynajmniej 2 sztuki na zmianę gdy jeden jest w praniu / jest to koszt ok.130,-zł nie licząc kosztów częstego prania /.Poza tym miały mnóstwo kłaczków za pazurkami. W momencie kiedy szczenięta zaczęły się usamodzielniać /3-4 tydzień/ musiałam go zabrac z kojca , bo postanowiły go zjeść. Wyglądało to tak jakby się pasły. Wyskubywały futerko i nie mozna ich było od tej czynności w żaden sposób oderwać. Do kojca włożyłam kocyki, a obok położyłam podłady, na które bardzo ładnie się załatwiały. Żałuję, że nie stosowałam podkładów od początku. Świetnie się sprawdzają przy małych rasach. Quote
Saskja Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Właśnie zamówiłam te podkłady. Pewnie za dużo, bo wrodzone tendencja oszczędnościowa każe mi nigdy nie płacić za przesyłkę, co zmusza mnie do zamawiania kosmicznych ilości :-) :-) :-) No więc wzięłam 120 sztuk!!! Z drugiej strony weimarom zdarzają się bardzo liczne mioty. Nigdy nic nie wiadomo. Quote
bursztynki Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cavisia napisał(a):Bursztynki, a który to dzień? Napewno dobrze mierzyłaś tą temperaturę? W sumie musisz sama decydować, czy dobrze byłoby, żeby obejrzał ją lekarz, czy też poczekasz jeszcze. Mnie lekarz mówił, że jeśli brak jest symptomów wskazujących na poród w ciągu najpóźniej 2 dób od spadku temperatury to jest to wskazanie do cesarki. :lol: :lol: Już po porodzie ...Ciężko było zaczeło się o 18.00 wczoraj o 22,35 urodził się pierwszy szczeniorek, długo nic o 23,30 drugi , i dostałam pietra bo do 3,05 nic sunia spała lizała szczeniaki ,karmiła a bóli brak, ale o 3,15 urodził się trzeci hawanczyk,i znowu długa przerwa ....do 7,00 i czwarty szczeniorek przyszedł na świat ....Oj to był długi porór ,mama i szczeniorki czuja sie dobrze...:loveu: :loveu: :loveu: Quote
karenina Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Saskja na weimarkowy miot to chyba nie za dzuzo, jednak rozmiar pieska troche wiekszy niiz basenji. A sunka sliczna, nie mogłam od was wzroku odebrac w lubljanie, poprostu płyneła po ringu :loveu: Quote
Recommended Posts