nenemuscha Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Z tego co wiem i się sprawdzało za ilość mleka odpowiada pozim wapnia we krwi!JA wszystkim sukom juz po porodzie poza specjalną karma podaję jeszczejajka,oraz mieszanki wapniowe dla szczeniat i suk karmiących..to naprawde pomaga. Quote
Ania_i_bokserki_2 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 dzieki za odpowiedz. A jajka surowe czy gotowane? Na razie wiem o: -bawarce -mleku dla szczeniat (ktore tez mozna dac suce) Preparatow mineralno wapniowych troche sie boje, skoro suka zjada karme dla szczeniat i suk karmiacych, to czy nie zaszkodze jej zmieniajac proporcje podawanych mineralow? -oczywiscie zwiekszonej dawce karmy Quote
majka127 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 ja kiedyś swojej suni podawałam herbatkę na laktację u kobiet( w a ptece) a teraz daję na jedno karmienie karmę starter dla maluszków i karmiących suczek Quote
Ania_i_bokserki_2 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Starter ma na wszystkie posilki w dowolnych ilosciach. Musze przetestowac te herbatke dla kobiet. Juz ja mam ale na efekty pewnie przyjdzie poczekac. Dzieki za rady :) Quote
Neukor Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dziękuje bardzo Alojzyno za odpowiedź. Dziś śluz był już przezroczysty. Błona śluzowa pochwy jest lekko rozpulchniona i różowa. Czekamy co będzie dalej. na pewno damy znać jak nam poszło. Pozdrawiam. Quote
mrowa23 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 u nas ninka strasznie dziwnie miala mleczarnie najpier nic.... no wiec bylo wielkie dokarmianie 24h/dobe karmienie malych... potem jak juz szczeniaki mialy 5 tygodni to pojawilo sie mleko w ilosciach hektolitrowych, gdzie maluchy juz byly odstawiane od mleka :roll: ale ninka to cyrk na kolkach :evil_lol: Quote
efra-husky Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 dziękuję wam wszystkim i każdemu z osobna :calus: To był nasz pierwszy i zapewne będzie niezapomniany poród :shake: tak jak pisałam pierwsi urodzili się dwaj chłopcy dwa srebrno-białe chłopaki :loveu: u weta po północy urodziła nam się sunia i wyjeżdżając od weta, w samochodzie, zaraz na pierwszym skrzyżowaniu, w samochodzie urodziło nam się cudeńko :loveu: (sunia, która zostanie w hodowli) i w ten sposób mieliśmy wspaniałą czwórkę :cool3: Po 40 minutach do stadka dołączyła kolejna sunia (srebrno-biała) Quote
efra-husky Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 z czwóreczki zrobiła nam się przepiękna piąteczka :loveu: w oczekiwaniu na ostatnie szczenię - czekaliśmy... i czekaliśmy ... aż po kolejnej wizycie u weterynarza w domku zawitała cudowna szósteczka :loveu: Jako ostatnia urodziła nam się srebrno-biała dziewczynka :loveu: Interwencja weterynarza była konieczna. Mamuśka była tak wykończona porodem, że nie miała siły już przeć :shake: Ostatnia sunia urodziła się "zielona"; gdyby nie lekarz chyba dzisiaj nie cieszyła bym się z szósteczki. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe i wszystkie żywe. Quote
sh_maniak Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 wszystkie przepiękne :loveu: nawet ten malec/mała zamieniony na porodówce :evil_lol::loveu: Quote
Irviers Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Panienkabubu- to mam nadzieję, ze ta data jest szczęśliwa :) Gabrysia- cudne są!! I te różowe stópki :loveu::loveu::loveu: Figa jutro już kończy 6 tygodni:crazyeye::crazyeye: Kiedy to zleciało:shake:. Od tygodnia wychodzi już na zewnątrz Quote
Ilka21 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Irviers Foga boska taki mały mapecik:loveu: a ten ze śniegu superancki;) Quote
efra-husky Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 cieszę się Martuś, że ci się prawnusie podobają :cool3: Jeszcze nasze chłopaki po pierwszym karmieniu ;) Quote
AGA NR 1 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Efra - G R A T U L A C J E !!! Są przepiękne !!! :multi: Bardzo podoba mi się sunia - ta biało-czarna.... a zresztą wszystkie mi się podobają ! :loveu: Dużo zdrówka dla maluszków, niech pięknie rosną ! Irviers, proszę koniecznie przekazać od Cioci Agi miziaki i buziaki dla mojej Figuni ! Uwielbiam ją po prostu... :loveu: Quote
majka127 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Nie wiem , gdzie zapytać. Jaka jest procedura wysłania szczeniorka do USA? Kto wie , gdzie szukać?A może ktoś z Was już wysyłał? Quote
mrowa23 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 odezwij sie do hodowli dogow niemieckich corine bene te do moniki wiem ze jeden z jej psow mieszka w USA wiec pewnie bedzie wiedziala co i jak mamy nadzieje ze mija nam 17 dzien..... Quote
Ilka21 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Moje prawie 7 dniowe szczenki http://www.dogomania.pl/forum/f568/toffi-molly-bodzio-przyjaciele-115574/index14.html#post11895856 Quote
AnkaW Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='Irviers'] http://img299.imageshack.us/img299/8023/dscf4294.jpg Fantastyczne :crazyeye: prześliczna i pierwsza :loveu: i druga :evil_lol: Quote
fizzy Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Efra cudowne szczeniaczki:loveu: gratuluję! Irviers śliczny sznupek:loveu: śniegowy też niezły :) Quote
efra-husky Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 dzięki wam wszystkim za miłe słowa :calus: Teraz cały dzień schodzi na pracę przy dzieciaczkach, mamuśce i drugiej mojej suni - cioci maluszków ;) Za to co się na maluszki napatrzę to moje :cool3: Nasza przeobłędna dziewczynka :evil_lol: :loveu: i nasze 3 dziewczyny :loveu: czarnulka :loveu: Pierworodny synuś :loveu: i nasz drugi chłopak :loveu: Quote
efra-husky Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 panienkabubu super :p Gratulacje :) Mogła bym spytać ile płaciłaś za tatuowanie? Ja wczoraj wykupiłam dzidziom metryczki, kartę miotu i kartę tatuaży :cool3: Quote
panienkabubu Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Jesteśmy otatuowani! :multi: W końcu rasowi :evil_lol: Quote
anastoki Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 [quote name='efra-husky']dzięki wam wszystkim za miłe słowa :calus: Teraz cały dzień schodzi na pracę przy dzieciaczkach, mamuśce i drugiej mojej suni - cioci maluszków ;) Za to co się na maluszki napatrzę to moje :cool3: PRZESLODKIE MORDECZKI!! Niech rosna zdrowo i znajada wspaniale domki:multi: Quote
Abranera Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Od paru dni siedzę sobie i czytam Wasze zmagania,radości i smutki:iloveyou:trochę się dokształacam;),gdyż czeka mnie ta przepiękna chwila-cud narodzin...więc się zapisujemy Quote
Recommended Posts