sh_maniak Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Efra zajęta bo ... ma już dwa piękne duże zdrowe CHŁOPAKI :multi: a ja mam dwa wnusie :multi: Córcia sie spisuje, rodzi ksiązkowo :multi: ( ma to po mamie :razz:), sama zdejmuje worki, przegryza pepowinki, a teraz matkuje pełna gębą :multi: ... teraz czekamy na dziewczynki :loveu: Quote
Kaladan Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Efra i sh_maniak wielkie gratulacje i trzymamy kciuki! Teraz za dziewczynki :eviltong: Quote
maga18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gabi, Marta gratki -:klacz: Buziaki dla dzielnej Efruni :buzi: Marta stara baba z Ciebie - babcia :turn-l: Quote
majka127 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gratulki dla kolejnej mamusi i jej pociech. Niech zdrowo i szybko przyjdą na świat. U nas 3 doba i bez większych przeżyć. Rude ciągną cycka , mruczą i przeciągają się. Po niedzieli zdjątka. Quote
Ilka21 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 mrowa23 napisał(a):efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno mlody/a stwierdzil/a ze wraca bo swiat jest za szary i okrutny?:p ilka nie kus...a to ta mala nie ma domku jeszcze?po takie to chyba kolejka stoi... :loveu:ale jestem porypana....hehe kiedys kiedys kiedys...poki co bf-y spia pietrowo na dogach a dogi na biednym norbim wiec grzywka musialaby spac hmmm o wiem lampem mam wolna mam lampe wolna! przepraszam... glupawki dostaje... na sukę łysą chętni sa zawsze hihihi z tym problemu nie ma;) Quote
sh_maniak Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 biedulki, są komplikacje ... jada do weta :shake:, juz długo nic sie nie dzieje, mimo oksy i parcia, za długo bite 5h :shake: TRZYMAJCIE KCIUKI !!! Maga ja to mega stara pra pra prababcia, teraz mnie Efra odmładza :eviltong: Quote
Ilka21 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 trzymam kciuki zeby dalej było wszytsko ok Quote
Mudik Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Będzie dobrze, trzymamy kciuki i myślami jesteśmy z wami:lol: Quote
efra-husky Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 dzięki dziewczyny za wsparcie :calus: Jak do was pisałam, że rodzimy to Efra sama urodziła pierwszego chłopaka (17:03), drugi chłopak bardzo szybko i bez komplikacji (17:35) No a później się zaczęło :shake: Po 3 godzinach podałam 1 cm oxytocyny ale mimo tego skurcze były bardzo słabe a sunia wykończona. Po 6 godzinach od drugiego chłopaka zabrałam małe i mamusię, no i szybko do weta. USG potwierdziło, że małe jeszcze są ale nie byliśmy pewni czy żywe :shake: Kroplówka z glukozy, wapń oraz oxytocyna i stymulacja macicy. W końcu Efra u weta urodziła śliczną żywą czarno-białą dziewczynkę :loveu: To było około północy. Małą nakarmiliśmy, ogrzaliśmy i przed godziną 1 zebrałam się z całą ferajną do domu. W drodze do domu (a mieszkam raptem 5 minut od lecznicy) Efra urodziła mi w samochodzie przecudną srebrno-białą dziewczynkę :loveu: (to była godzina 01:08) O 01:50 na świat przyszła kolejna dziewczynka srebrno-biała :p Wszystkie żywe i zdrowe :loveu: O 03:30 podałam kolejną dawkę kroplówki z glukozą no i dalej rodzimy bo powinno być jeszcze jedno dziecie. Daleką drogę ma do przebycia bo na USG widać było, że aż pod wątrobą się cwaniak schował. Także my dalej rodzimy :roll: O 6-tej jedziemy znowu do weta na USG. Jak tylko to wszystko się zakończy to wrzucę fotki naszych dzielnych maluszków i jeszcze dzielniejszej mamuśki :loveu: Quote
panienkabubu Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 efra - brawo!:multi: Czekamy na jeszcze:multi: Nie mogę czytać takich rzeczy, bo zaraz czuję, jakby to moja sunia rodziła:mdleje: Ależ to są emocje :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Efra, aż się spociłam z emocji. Nie lubię komplikacji... brrrrrr ! No to gratuluję piąteczki, hurrrra ! :laola: i trzymamy dalej za szóste szczenię ! :thumbs: Quote
sh_maniak Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 szósteczki :loveu:, w koncu o godz 7 rano poród zakonczony:multi: są 3 chłopaki :multi::loveu: i 3 dziewczynki :multi::loveu: Quote
maga18 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 to dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo :) Efra teraz pewnie z dzieciaczkami odsypia cięzki dzien i noc... :) buziaki dla was :buzi: i czekam na fotki Quote
mrowa23 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ufffff kciukasy poluzowane ale tylko troszke bo teraz trzymamy za zdrowie mamy i dzieciatek. kto teraz rodzi?:razz: za inne maluszki tez kciuki zacisciete mocno, uwielbiam te watek....nie ma jak przezywac kilka porodow w ciagu dnia czasami mniej czasami wiecej... ehhh gratuuje wszystkim ! Quote
Ilka21 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Efra gratki i dobrze,ze wszystko super się zkończyło:multi: Quote
Asiaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Efra - brawo dla Mamuski, dla Ciebie no i brawa dla Maluszków dla "siłę przebicia":lol: Pzdr. Quote
Kaladan Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Efra, super, że wszystko dobrze się skończyło! Gratulacje! I jaki równy rozkład płci :) To teraz...czekamy na foteczki :) Właśnie, kto teraz rodzi? A my latamy i badamy progesteron przed kryciem... Quote
Irviers Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Gabi GRATULACJE !!!!! :smilecol::laola: Quote
panienkabubu Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Irviers, właśnie spojrzałam na Twoją stronę i... wiesz, że Twoja mała urodziła się w dniu moich urodzin?:loveu: Quote
fizzy Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Gabi ja też składam swoje skromne gratulacje:Rose: nie mogę się już doczekać zdjęć maluszków:loveu: 2 srebrno białe sunie, 1 czarno biała ... a chłopcy?;) Kadma będą może małe gordonki:loveu: trzymam kciuki za udane krycie:thumbs: Quote
Neukor Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Witajcie. Na początku gratuluje mamie i właścicielce zdrowej 6:) A teraz pytanko. Spodziewam się właśnie pierwszego miotu. Moja sunie jest dziś w 57 dniu ciąży. Dziś zauważyłam gęsty ciągliwy śluz w jej pochwie. Miała podobny koło 35 dnia ciąży, ale tamten był bezbarwny. Ten jest przezroczysty, ale lekko żółty, nie śmierdzi. Czytałam gdzieś o rozpuszczaniu czopa śluzowego w macicy przed porodem, ale czy ma on tak wyglądać?? Bardzo dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote
majka127 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Moje posoczki zaraz po urodzeniu URL=http://www.fotosik.pl] URL=http://www.fotosik.pl] Quote
majka127 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 URL=http://www.fotosik.pl] URL=http://www.fotosik.pl] Quote
Alojzyna Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Ależ emocje przy czytaniu... :lol: Wielkie gratulacje dla obu babć :loveu: Neukor napisał(a):Witajcie. Spodziewam się właśnie pierwszego miotu. Moja sunie jest dziś w 57 dniu ciąży. Dziś zauważyłam gęsty ciągliwy śluz w jej pochwie. Miała podobny koło 35 dnia ciąży, ale tamten był bezbarwny. Ten jest przezroczysty, ale lekko żółty, nie śmierdzi. Czytałam gdzieś o rozpuszczaniu czopa śluzowego w macicy przed porodem, ale czy ma on tak wyglądać?? Bardzo dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam. Wszystko w porządku. U moich suczek czasami nawet na 10 dni przed porodem zaczynają się pojawić "gluty" :evil_lol:. Czasami są przeźroczyste, czasami lekko zielonkawe. Najczęściej przy oddawaniu moczu. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu opiszesz "swój" pierwszy szczęśliwy poród :loveu: Quote
Ania_i_bokserki_2 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 czesc, wiem ze tutaj glownie chwalicie sie urodzonymi szczenietami (przy okazji gratuluje wszystkim mamom i babciom :) ) ale ja chcialabym zasiegnac Waszej rady w temacie pokrewnym. Co podajecie sukom na rozruszanie laktacji? Czytalam o bawarce - czyli herbacie z mlekiem. Czy znacie inne sprawdzone sposoby? Wiem ze sa suki ktore wydzielaja mleko niemalze strumieniami. Inne natomiast - tak jak moja - maja mleka tyle ile kot naplakal. Zapewne to kwestia genow, ale jak mozna wspomoc nature? Quote
Recommended Posts