fizzy Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 majka127 gratuluję!!! czekamy na fotki :) Ilka21 grzywki:loveu: śliczności:loveu: gratulacje! kto teraz czeka na maluszki?:razz: Quote
Ilka21 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f568/toffi-molly-bodzio-przyjaciele-115574/index11.html#post11863511 tu są fotki Quote
Mudik Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 To podałaś błędnie ofutrzenie;), bo są w sumie 4 owłosione a tylko dwa harlessy, a Ty podałaś,ze są 4 hl i dwa pp:cool3::cool3::eviltong: Anyway śliczności!:loveu: Quote
Ilka21 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mudik fakt, chłopaki są pp ale proszę o wyrozumiałość to brak snu;) mrowa23 są przecudowne stworki i dogadują sie ze wszystkimi rasami w domku:cool3: i mój post przeskoczył nad twój Quote
mrowa23 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 chciałabym Paulinko... ale nei wiem... podchodze sceptycznie do Franki i jej bycia matka.... u ninki to bylo jakos takos widac a Franka cicho ciemna nadal ;) wiem ze za wczesnie ale... no jakos takos... moze to moj pesymizm...:roll: Ilka ta mala http://images38.fotosik.pl/67/83f02bf870d2f117.jpg powoduje ze malz wysluchuje "no ale kochanie zobacz jakie to jest piekne stworzenie" :cool3: Boksie cudo... gratuluje wszytskim nowonarodzonym i rodzacym i trzymamy kciukasy dalej Quote
AmiX Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Witam Dzisiaj dzwoniłam do weterynarza w sprawie dokarmiana szczeniąt amstaffa. Moje maluchy jutro kończą 3 tygodnie chciałabym je już dokarmiać… Weterynarz powiedział mi że mogę podać i np. gotowane mięsko albo twarożek ale nie jestem do tego przekonana…. Co o tym myślicie?? Kupiłam mleko RC ale butelkę wypluwają a z miseczki jeszcze im nie wychodzi. Dodam jeszcze że sunia coraz rzadziej do nich zagląda. Quote
Saskja Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Spokojnie możesz zacząć dokarmiać. Przy licznych miotach wprowadzam pierwsze "liźnięcia" tuż przed pierwszym odrobaczaniem - czyli w wieku 2,5 tygodnia. Mając 3 tygodnie potrafią już zjeść ze 2 łyżeczki pokarmu stałego, a w wieku 4 tygodni wcinają ze wspólnej michy, aż miło. Moim zdaniem pojawienie się zębów świadczy o tym, że pieski są gotowe na nowe kulinarne wyzwania. Zaczynam od pokarmów mlecznych bez zbóż - bo to mi się wydaje najbardziej naturalne. Miksuję twaróg z jogurtem naturalnym i dolewam tyle ciepłego mleka, aby miało konsystencję półpłynną - gęstego takie maluszki nie będą umiały wsuwać. Posiłki muszą być dość ciepłe, bo takie maluchy szybko się wychładzają po zimnym jedzeniu. W ciągu następnego tygodnia wprowadzam mięsko (drobiowe, sparzone aż zrobi się białe, zmiksowane), a potem rybę w tej samej postaci. Wprowadzam też namoczoną i zmiksowaną karmę, ale początkowo malutko. Do pokarmów mlecznych i do mięska dobrze jest dodawac Olewo Karoten - to taki granulat z marchwi, który zapobiega biegunkom - bo często przy przejściu na mleko krowie może się pojawić problem z rozwolnieniem, a poza tym taki karotenik ma sporo witamin. Moja Grzanka przestaje karmić praktycznie wtedy, gdy małe mają ostre zęby - a jest ich dużo i wgryzają jej się w skórę obok sutków - tak więc gdy małe mają 5 tygodni, praktycznie wchodzi do kojca jeden raz na dobę. Quote
PANGEA Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Kilka stron wczesniej wkleilam fotki 16 dniowych Dogow Niemieckich po ich pierwszym jedzeniu z miseczek ( miksowana karma dla szczeniat z mlekiem dla szczeniat ) dostaja tez od 15 dnia zycia surowe miesko wolowe. Jak skoncza 3 tyg dostana do tego jeszcze jako na twardo, a pozniej serek. Ja dokarmiam molosy juz od 14-16 dnia, czasem nawet wczesniej Quote
Marihuana Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Gratulacje !!! Sliczne maluszki !!! My mamy potwierdzoną ciążę i rodzimy na początku kwietna :) :multi: Quote
mrowa23 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='Ilka21']z dedykacją dla mrowy23;) http://images48.fotosik.pl/72/14d310f71e906211.jpg a moge yc zachlanna i prosic o jeszcze albo linka do malej? a najlepiej o informacje ze mala zamieszka w poznaniu i ma ochote na kawki ;) moje gratulacje Marihuana :) jezeli u nas sie tez potwierdzi ciaza to rodzimy zaraz po tobie (tfu tfu) Quote
Ilka21 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 mrowa23 link do zdjeć wszystkich mluszków [url=http://Ilka21.fotosik.pl/albumy/593589.html] tylko coś dgm mi dodała [url= więc wpisz bez tego. Posta połowe też mis kasowało....zdjec tam bedzie przybywac jak i na stronie więc zapraszam do zagladania a te łyse by ci towarzystwo rozkreciły bo obie są dziarskie, takie małe a już na tle innych charakterki widać ;) Quote
Marihuana Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 mrowa23 napisał(a): moje gratulacje Marihuana :) jezeli u nas sie tez potwierdzi ciaza to rodzimy zaraz po tobie (tfu tfu) Trzymam mocno kciuki :) :multi: Quote
mrowa23 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 do mojej bandy idealnie pasowalaby bo wszytskei zaczepialskie pewne siebie babska i jeden chlopczyk niesmmialy :diabloti: tylko potem sasiedzi by mnei wywiezli do przychiatryka i pewnie TZ ktory jzu ma problemy zeby przebic sie korytarzem z pokoju do kuchni ;) lece pod link wskazany dziekujemy za kciuki przydadza sie:loveu: Quote
Crazy@ Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gratulacje dla nowych mamusiek oraz dużo dużo zdrówka dla maleństw :loveu: My rodzimy ok 10 marca, Szelmut to istna chodząca mleczarnia - maluszki już buszują w brzuszku aż miło. Mam nadzieje iż poród przebiegnie łatwo i szybko :razz: oraz bez komplikacji - tego się najbardziej obawiam. Pozdrawiam :) Quote
fizzy Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 to czekamy na amstaffki, tak? :) Ilka mmm śliczne:loveu: Quote
Ilka21 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 mrowa23 napisał(a):do mojej bandy idealnie pasowalaby bo wszytskei zaczepialskie pewne siebie babska i jeden chlopczyk niesmmialy :diabloti: tylko potem sasiedzi by mnei wywiezli do przychiatryka i pewnie TZ ktory jzu ma problemy zeby przebic sie korytarzem z pokoju do kuchni ;) lece pod link wskazany dziekujemy za kciuki przydadza sie:loveu: e tam moi już mówią że jestem nei normalna buahahah, nie zwracam na to uwagi a poza tym jden mały grzywuś ile miejsca zajmie...zrobi sobie posłanie z dozia:evil_lol: my tez trzymamy kciuki, niech wszytko przebiegnie dobrze. Quote
efra-husky Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 no to przyszła kolej na nas :roll: Rodzimy :lying: Pierwsze skurcze ponad 2 godziny temu ale wody jeszcze nie odeszły. Pierwszy szczeniak idzie w worku płodowym bo już ponad 3 cm wyszły i się schowały :-? Przyznaje - ciekawe doświadczenie. Po nieprzespanej nocy jak to zobaczyłam to dostałam powera :evil_lol: Damy znać jak pierwsza dzidzia pojawi się na świecie :p Quote
PANGEA Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gabi. Trzymam kciuki I mow co tam slychac Quote
efra-husky Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 mrowa23 napisał(a):efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno mlody/a stwierdzil/a ze wraca bo swiat jest za szary i okrutny?:p :evil_lol: chyba tak maleństwo stwierdziło ;) Szybkie siku przed domkiem, przerwa na papierosa i bierzemy się dalej do parcia :p Dzięki dziewczyny za wsparcie :calus: Quote
mrowa23 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno mlody/a stwierdzil/a ze wraca bo swiat jest za szary i okrutny?:p ilka nie kus...a to ta mala nie ma domku jeszcze?po takie to chyba kolejka stoi... :loveu:ale jestem porypana....hehe kiedys kiedys kiedys...poki co bf-y spia pietrowo na dogach a dogi na biednym norbim wiec grzywka musialaby spac hmmm o wiem lampem mam wolna mam lampe wolna! przepraszam... glupawki dostaje... Quote
Saskja Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Słuchajcie babki, u psów nie ma czegoś takiego, jak u ludzi - odejścia wód. Każdy szczeniak ma swój pęchrz i swoje wody. One odchodzą w trakcie rodzenia się danego malca. To tylko my, kobitki, mamy taką bombę wodną w brzuchu i odchodzą nam wody nawet kilka godzin przed porodem. Quote
panienkabubu Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Trzymam kciuki za rodzące :kciuki::loveu: Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze, a ta cisza spowodowana jest na pewno nowym szczeniaczkiem :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Efra, trzymam mocno kciukasy !!!!!!!!!! :multi: Quote
Recommended Posts