AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 PANGEA, no to trzymamy !!! Ale się dzisiaj gorąco zrobiło na "Porodówce"... :eviltong: Quote
g@l@xy Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AGA NR 1']A wiesz, że z tym koniaczkiem to niegłupi pomysł ? :diabloti: Tak dla spokojności to barek trzeba zaopatrzyć ! Żeby rączki się nie trzęsły... [/quote] no przeca że tylko o spokojność chodzi i pewność rąk :cool3: Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AGA NR 1']PANGEA, no to trzymamy !!! Ale się dzisiaj gorąco zrobiło na "Porodówce"... :eviltong: dzieki, dzieki Dziewczynka jest sprytna :razz: Drugi szczeniaczek urodzil sie jak Pancia poszla robic termofor dla pierwszego :evil_lol:, a trzeci jak poszla robic herbate. :evil_lol: Czyli jak narazie mamy 3 Quote
Błyskotka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 A u mnie 1 maluch dzisiaj pojechał do nowego domku :). Ale to zleciało i już czas pożegnań :placz:. Quote
AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='PANGEA']dzieki, dzieki Dziewczynka jest sprytna :razz: Drugi szczeniaczek urodzil sie jak Pancia poszla robic termofor dla pierwszego :evil_lol:, a trzeci jak poszla robic herbate. :evil_lol: Czyli jak narazie mamy 3 PANGEA, naprawdę dobre - uśmialam się, hahahaha ! To spryciula. A moja - drapie posłanie coraz częściej i energiczniej... z kojca nie wychodzi wogóle ! :-o Quote
moon_light Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AmiX']Dwie fotki:loveu:[/quote] ale cudowne !! jaki będą miały kolor jak dorosną ? Quote
moon_light Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Troche niepokojace jest to , ze Nikki nie odzywa sie tyle czasu ... hm [quote name='AGA NR 1']PANGEA, naprawdę dobre - uśmialam się, hahahaha ! To spryciula. A moja - drapie posłanie coraz częściej i energiczniej... z kojca nie wychodzi wogóle ! :-o a przypomnij prosze, jaka rasa ? [quote name='Błyskotka']A u mnie 1 maluch dzisiaj pojechał do nowego domku :). Ale to zleciało i już czas pożegnań :placz:. dlatego chyba nigdy nie zostane hodowcą...jakbym miała u siebie szczeniaki, to stałabym się 2 Villas :evil_lol: Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AGA NR 1']PANGEA, naprawdę dobre - uśmialam się, hahahaha ! To spryciula. No u nas teraz szosteczka. Cztery pieski i dwie suczki :loveu: i kolejna suczka i jeszcze cos bedzie AGA a co u Was?? Quote
g@l@xy Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 też się niepokoję że Nikki się nie odzywa, mam nadzieję że to ze szczęścia zatraciła się w maleństwach ot co... AGA przygotuj sobie kawuchę, koniaczek i coś do przetrącenia czeka Cię dłuuuuuga noc :lol: Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Odzywac sie, odzywac U nas 4 chlopcow i 4 dziewczynki wszyscy zolci z czarnymi maskami I to nie koniec :eviltong: Quote
boksiedwa Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='PANGEA']Odzywac sie, odzywac U nas 4 chlopcow i 4 dziewczynki wszyscy zolci z czarnymi maskami I to nie koniec :eviltong:[/quote] siem zadożyliście :evil_lol::eviltong: Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='boksiedwa']siem zadożyliście :evil_lol::eviltong:[/quote] i w dodatku na żółto :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 O matko, 15 minut temu sunia bardzo niespokojna zrobiła się : dyszy, jest zgarbiona, raz wstaje, raz się kładzie i cała trzęsie się. Drży, sapie i pojękuje. ale wody nie odeszły.... suchutko jest.... więc to chyba te pierwsze skurcze są ? Te rozwierające ??? Ile trwa ta faza porodu ??? Ona męczy się, biedaczka. I wystraszona jest. :shake: Quote
AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Niki, gratulacje ! :multi: A teraz napisz mi szybciutko Kochana, ile trwa ta pierwsza faza porodu ??? Mała jęczy, sapie, drży, napina się.... Od 20 minut.... ale sucho jest... Kiedy wypływają wody ??? :shake: Quote
vikiii Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AGA NR 1']O matko, 15 minut temu sunia bardzo niespokojna zrobiła się : dyszy, jest zgarbiona, raz wstaje, raz się kładzie i cała trzęsie się. Drży, sapie i pojękuje. ale wody nie odeszły.... suchutko jest.... więc to chyba te pierwsze skurcze są ? Te rozwierające ??? Ile trwa ta faza porodu ??? Ona męczy się, biedaczka. I wystraszona jest. :shake: I..... są juz maluszki?:loveu: 1 faza - różnie bywa - moja miała chyba 15min i maluszka już było widać. Wody... ja też się niepokoiłam i dzwoniłam do weta. Powiedział, że lepiej żeby nie odeszły w pierwszej fazie bo to znaczy że jeden pęcherz pękł. AGA - Wszystko z Twoją suńcią jest ok. Trzymam kciuki!!!!!!!!! Quote
Dzidtka_Gl Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 matko co tutaj się dzieje :crazyeye: :smhair2::question::o:eek::shocked!: :thumbs: no to:drinking:za położne, matki męczące się i rodzące i maluchy :loveu: Quote
niki_ill Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Szesc bokserow melduje sie na swiecie :) Quote
vikiii Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Niki - gratki:lol: Czekamy na zdjęcia mordeczek:loveu: AGA - co u was? Quote
AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Vikii, dzięki za odpowiedź. Wody jeszcze nie odeszły.... bóle i niepokój suki zaczęły się o 22.20. Pojawił się teraz śluz - tyle, że mało... Mała sapie, jęczy, napina się.... potem następują chwilki uspokojenia. Ale wód nie ma dalej. Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='AGA NR 1']O matko, 15 minut temu sunia bardzo niespokojna zrobiła się : dyszy, jest zgarbiona, raz wstaje, raz się kładzie i cała trzęsie się. Drży, sapie i pojękuje. ale wody nie odeszły.... suchutko jest.... więc to chyba te pierwsze skurcze są ? Te rozwierające ??? Ile trwa ta faza porodu ??? Ona męczy się, biedaczka. I wystraszona jest. :shake: wg teorii ma prawo trwac do dwoch godzin. Jesli w tym czasie nie pojawi sie pierszy szczeniak, to szukaj pomocy u weta w realu a nie wirtualnego:cool3: Wody ( stosunkowo niewielkie ilosci ) powinny pojawic sie jednoczesnie z pierwszy pecherzem ewentualnie tuz przed. Wazny jest ich kolor Quote
PANGEA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='niki_ill']Szesc bokserow melduje sie na swiecie :)[/quote] No to gratulacje A ja zaraz wsiadam w auto i jade ogladac wnuki :loveu: Podobno jeszcze ei skonczyli i smieja sie, ze czekaja na mnie :evil_lol: edit Wlasnie urodzila sie kolejna dziewczynka :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 PANGEA, dzięki za odpowiedź. Tak, to wiem - wet jest ostrzeżony, że moge dzwonić. To mój pierwszy poród. Jednak ja nie wiedziałam, że ta pierwsza faza porodu dla suki taka bolesna jest ! Niby nic się nie dzieje... sucho, a suka cierpi... No nic, bez paniki - głaskam ją czule, mówię do niej i czekam dalej... Czasami na chwilkę się uspokaja. Tylko śluz się pojawił. Quote
vikiii Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 AGA - wszystko jest ok. Spokojnie. To tak jak u kobiety - wszystko w środku przygotowuje się do porodu. Tak jak mówi PANGEA - To może trwać do 2h .... jeśli dłużej - do weta! Wody nie odchodzą tak jak u ludzi. Psiaki są w dwóch pęcherzach - jak zaczynają przechodzić w kanał rodny jeden pęcherz najczęściej pęka (pojawiają się wody) - daje to poślizg ułatwiający poród i rodzi się psiak w jeszcze jednym pęcherzu, czasami obydwa pęcherze pękają i rodzą się psiaki bez pęcherza. Mojeja sunia pierwsze szczenie urodziła w 2 pęcherzach - wody nie odeszły. AGA - spokojnie Quote
Recommended Posts