Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nenemuscha']No myśle..Nazwiska nie zmieniłam...
Przydomkowo Danaos;)

A zmiany - czasem sa konieczne...ale na Doga przyjdzie jeszcze czas.[/quote]

A ja znam jedną bardzo sympatyczną ON z vom Haus Tchorz:evil_lol:

Posted

[quote name='betka-sp']hihihihihi.........agnethka się "łamie"....hihhihihihi......no do stafików dozio byłby w sam raz :multi:

...jessssssssssuuuuuuuuuuuu...piekne te wasze maluchy....cud mód:eviltong:... dozie i mastifki...tylko do wycałowania ... tylko pogratulowac takich maluszków ...
Mamy kolezankę staficzkę :), jest niezniszczalna, i za cel życia obrała sobie całowanie figara po faflach :evil_lol:. Staje na 2 łapkach jak surykatka, i zasuwa językiem po faflach:evil_lol:.

Najladniejsze maluchy, to z grupy molosów :loveu: Zmarszczuchy takie ;)

Posted

[quote name='nenemuscha']No myśle..Nazwiska nie zmieniłam...
Przydomkowo Danaos;)

A zmiany - czasem sa konieczne...ale na Doga przyjdzie jeszcze czas.[/quote]
Haha , to rzeczywiscie "troszeczkę" :lol::lol::lol:.
Jako że ze mnie młody dogaż, miałam okazje poznac tylko jednego psiaka z przydomkiem Danaos, szkoda.

Posted

A ja wrócę do peanów- ja tnę pepowiny nożyczkami typu "Calpol_ ale tymi z płaskim plastikiem Są lepsze niz te z "okrągłymi" oczkami. Mają zaokrąglone końcówki, sa ostre akurat. Raz mi sie zdarzyło,ze pępowina krwawiła bardziej niz "normalnie". Nawet u większych (berneni) żadko wiążemy końcówki pępowin. A w razie czego zawsze mozna mocno zcisnąć w palcach- więc ci co nie maja takiego "profesjonalnego" sprzętu- nie panikujcie. I ten czas co bym miala się bawić w zaciski- wolę jednak odsluzować szczyla i odklepać. U nas zawsze to wszystko szybko się odbywa, na jedna parę rąk. Może instrumentariusza kiedyś sobie wychowam :lol: ?

Posted

[quote name='moon_light']

Najladniejsze maluchy, to z grupy molosów :loveu: Zmarszczuchy takie ;)[/quote]

hihihi...no jasne , że jasne...choć można by powiedzieć, że jestem stronnicza ;);)

....a jak tam boksie...?? rodzą się..?? czy dalej czekają.........;)

Posted

[quote name='MEGNUM']A ja znam jedną bardzo sympatyczną ON z vom Haus Tchorz:evil_lol:[/quote]
O ..oświeć mine???bo tylko jedna dogare zaraziłam Onkiem:evil_lol:
A wracając do Onków..to my sie bedziemy szczenic ok 23:lol:Narazie nasze małe Parsonki...zaczynają inwazje na mieszkanie:crazyeye:
A co do prodów..to policzyłam ..wszystkich odebrałam ponad 80...normalnie szok...,choc pewnie sa tacy co maja więcej na koncie..kurcze nie myslałam że wszytkie bede pamiętac..
Haus Tchorze ...23 lutego obrócą alfabet!

Posted

trzymamy moooocno :multi:
AGA myślałam że u Ciebie już po wszystkim po tamtej bezsennej nocy
oj żeby tak mozna zamówić takie przeżycia na dzień :loveu:

Posted

Trzymamy kciuki za małe boksie :thumbs::bigok::happy1::kciuki:

Dziewczyny mam pytanie- w jakim wieku kluski zaczynają chodzić albo przynajmniej stać na łapkach?
Młoda ma już 16 dni i na razie ani myśli choćby stać-ciągle tylko pełza i w ogole jest bardzo nieporadna.
W "rozrodzie psów" napisane jest że w wieku 10 dni szczenieta powinny już stać na wlasnych nożkach

Posted

G@l@xy,

a gdzie tam - jednak jeszcze nie rodzi. :shake:

Dzisiaj 60-ty dzień.
Kolejna noc był niespokojna.

Nie potrafi sobie znaleźć miejsca, zmienia pozycje co 15 sekund, wzdycha i marudzi, ale porodu jak nie ma tak nie ma.
Bardzo chciałam żeby może już urodziła, bo dzisiaj mąż wyjechał na 3 dni i ZOSTAŁAM SAMA !!! :crazyeye:

Wraca w sobotę, może mała wstrzyma się porodem do soboty / niedzieli ? :shake:

A co u Ciebie ????

Posted

a "zona" mojego Tuptusia dzis 61 dzien i tez cisza.

Spi dziewczynka :eviltong: i ma nas gdzies, a ja jutro wyjezdzam do Brna
Moze poczeka do poniedzialku :evil_lol:

Posted

Irviers, wywal ten "Rozród psów" ;), to bzdura; moje mają po 12 dni i nieporadnie pełzają, podciągają doopki w takich śmiesznych podskokach. Twoja zapewne jest bardziej tłuściutka, więc w ogóle musisz dac jej więcej czasu.

Posted

AGA u nas dzięki Bogu spokój, 56 dzień i niech się nic nie wydarzy do przyszłego tygodnia. Maluchy buszują non stop, Fibi jakby tego nie zauważała. Apetyt ma dobry, je mało a często, uwielbia spać w swojej porodówce, stres mi opada a po weekendzie gdzie to będzie już 60 dzień będę już całkiem spokojna.

Posted

G@l@xy,

no to dobrze, że się już nie stresujesz.
Znaczy, żeś gotowa. :eviltong:

Ja w sumie też bez specjalnego stresu, wydaje mi się, że dam radę.
Z tych "dzielnych" raczej jestem... :diabloti:
Jednak wolałabym, żeby mąż był... chociaż w domu, wiesz o co chodzi. Takie psychiczne wsparcie i męska rada.

No, ale trudno :
a tak to jest Przyjaciółka na telefon i auto pod domem.
I "awaryjnego" ( oby nie, tfu tfu tfu !!! ) weterynarza też już sobie wcześniej zarezerwowałam.

Czuwam dalej. Jestem z małą 24 godziny na dobę.
Teraz śpi sobie... w kojcu porodowym, hehe.
;)

Posted

[quote name='Irviers']Trzymamy kciuki za małe boksie :thumbs::bigok::happy1::kciuki:

Dziewczyny mam pytanie- w jakim wieku kluski zaczynają chodzić albo przynajmniej stać na łapkach?
Młoda ma już 16 dni i na razie ani myśli choćby stać-ciągle tylko pełza i w ogole jest bardzo nieporadna.
W "rozrodzie psów" napisane jest że w wieku 10 dni szczenieta powinny już stać na wlasnych nożkach

wywal tą książkę ;)

dużo później stają na łapkach i chodzą a jedynaki jeszcze póżniej bo często mając bardzo dużo pokarmu dla siebie nie są w stanie bebecha unieść, miałam 2 razy jedynaki PONy... to raz aż mi głupio było chetni chcieli przyjechac pooglądac malucha prawie 5 tygodniowego a on ledwo dawał sobie radę ;D nie wspominając że musiałam go pilnować i kłaść na boki między poduchy bo leżąc na brzuchu robił się płaski ( bałam się, że klatka piersiowa się zniekształci ) był masowany itd no ale od jedzenia nie dało sie go odseparowac bo miał całą mleczarnie tylko dla siebie

Ch.Pl.,Mł.Ch.Pl. BIS RP WYBRANEK z Czańca

a później taki z niego gwiazdor wyrósł

Posted

Dzięki dziewczyny za odpowiedź!! Bo już się martwiłam, ze młoda sparaliżowana albo cuś :lol::lol: A to faktycznie chyba przez ten brzuch- waży już 900 g :crazyeye:

Z Wybranka rzeczywiście była konkretna klucha ale wyrósł na "porządnego psa" wiec może Młoda też ma szanse :evil_lol: