Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='moon_light']A Figarkowe dzieci rosną...
[/quote]

albo ja czegoś nie kumam albo suka zmieniła kolor? :hmmmm:

Wiecie co tak czytam ten wątek ciągle...
Myślałam,że te wszystkie uczucia już za mną, ale jak czytam o odcinaniu pępowiny, o narodzinach, o odsysaniu... To aż mam ciarki na plecach :loveu:
Co gorsza, w tym roku czekają na mnie jeszcze dwa porody i to dopiero będzie panika - mimo, ze dwa już za mną :mdleje:

Proszę o obrazeczek jak wygląda pean ;)

Posted

[quote name='panienkabubu']albo ja czegoś nie kumam albo suka zmieniła kolor? :hmmmm:[/quote]

:evil_lol::evil_lol: o tym samym pomyślałam - ale na zdjęciu z tyłu jest chyba prawdziwa mama ze szczeniaczkami, a pręgowana to może ciocia????:lol:

Posted

panienkabubu, oto pean: "]

Te końcówki są płaskie, nie takie jak w nożyczkach, i mają delikatne ząbki, które tak płasko nachodzą jedne na drugie, przez co zamiast przecinać - zaciskają i miażdżą.

Posted

Gratuluje nowych dzieciaczkow - wszystkie mordki sa przekochane i urocze !!
Wciąz czeka na małe boksiki !! :loveu:

[quote name='panienkabubu']
Co gorsza, w tym roku czekają na mnie jeszcze dwa porody i to dopiero będzie panika - mimo, ze dwa już za mną :mdleje: [/quote]
O kurcze to Novinka bedzie mamusia? ona chyba jeszcze nie ma roku, chyba ze u małych ras wczesniej można :)
Norek śliczny - bardzo szybko rośnie :loveu:

Posted

[quote name='Ilka21']słodkości:loveu: a moja coraz grubsza i tylko by leżała i chciałaby się miziać[/QUOTE]

tak? :lol: a to nowsc bo moja tez gruba i nie wie gdzie z doopką wpaść :diabloti: :evil_lol:

Posted

Ech, za nami ciężka noc...
:shake:
dziś 59-ty dzień ciąży.
Tej nocy Królewna absolutnie nie mogła spać - wierciła się całą noc, wzdychała, pojękiwała, zmieniała pozycję co 10 - 15 sekund. :mad:

W związku z tym my oczywiście też praktycznie nie spaliśmy.
Ledwo na oczy widzę.

A Gwiazda TERAZ odsypia sobie zarwaną noc... :sleep2:

Posted

Świetny temat:) Bardzo optymistycznie nastraja ,fotki tak słodkie, że wzroku nie mozna oderwać. Wszystkim oczekującym zyczę cierpliwości , wytrwałosci , samych zdrowych maluszków i wszystkiego naj a suczkom oczywiscie siły tak przy porodzie jak i po ;)

Posted

Od dawna podczytuję ten wątek i powiem Wam że wciąga bardziej niż brazylijska telenowela:eviltong:

Wszystkiego dobrego dla nowonarodzonych smyków:loveu:

Posted

[quote name='Saskja']panienkabubu, oto pean: "]

Te końcówki są płaskie, nie takie jak w nożyczkach, i mają delikatne ząbki, które tak płasko nachodzą jedne na drugie, przez co zamiast przecinać - zaciskają i miażdżą.

Dodam jeszcze tylko, że są one różnej wielkość.
Ja mam malutki i wątpię żeby udało nim się zacisnąć np pępowinę dożka.
Dlatego na wielkość warto zwrócić uwagę;)

Posted

[quote name='AGA NR 1']Ech, za nami ciężka noc...
:shake:
dziś 59-ty dzień ciąży.
Tej nocy Królewna absolutnie nie mogła spać - wierciła się całą noc, wzdychała, pojękiwała, zmieniała pozycję co 10 - 15 sekund. :mad:

W związku z tym my oczywiście też praktycznie nie spaliśmy.
Ledwo na oczy widzę.

A Gwiazda TERAZ odsypia sobie zarwaną noc... :sleep2:

[FONT=Courier New]na moje to będziecie rodzić dziś w nocy :evil_lol:
przygotuj się na drugą noc nie przespaną ;)
[/FONT]

Posted

[quote name='agnethka']ja chcę DOZIA :placz: śliczności :loveu:[/quote]
Nie ma sprawy , mówisz-masz :evil_lol: jak nie z tego to z kolejnego miotu hihihi.
To co, pod jaki adres dostarczyć małego szynszyla ? ;)

Posted

Bubu wszystko wypatrzysz :lol::lol::lol:

[quote name='nenemuscha']No i jak widac jaomś ciotke napastują????[/quote]
:evil_lol: brawa za spostrzegawczość :))

[quote name='Agnieszka K.']:evil_lol::evil_lol: o tym samym pomyślałam - ale na zdjęciu z tyłu jest chyba prawdziwa mama ze szczeniaczkami, a pręgowana to może ciocia????:lol:[/quote]
Dokładnie, pręgowany babysitter :cool1:

Posted

[quote name='moon_light']Bubu wszystko wypatrzysz :lol::lol::lol:

:evil_lol: brawa za spostrzegawczość :))

Dokładnie, pręgowany babysitter :cool1:[/quote]

Troche sie Dogi hodowało to się wie;)

Posted

nenemuscha- a swoją drogą, extremalna przesiadka...z dogów na owczarki :cool3:

[quote name='agnethka']wywaliliby mnie z domu jakbym takiego szynszyla przyniosła :evil_lol:
na 7 psiaka ciężko mi będzie ich przekonać :diabloti: hihi... na razie nam wystarczy ;)[/quote]
na malutkiego dożka zawsze się znajdzie miejsce :eviltong:

Posted

[quote name='agnethka']na malutkiego czy dużego czy stadko maluszków...tu się dużo miejsca jeszcze by znalazło, ale... byt też trzeba im odpowiedni zapewniać, więc wszystko w ramach rozsądku ;) (a przyznam, że niełatwo ten rozsądek zachowywać widząc takie psie piękności :lol: )
Namawiać nie bedziemy :eviltong: Te chyba już mają swoje domki zaklepane:razz:

Posted

hihihihihi.........agnethka się "łamie"....hihhihihihi......no do stafików dozio byłby w sam raz :multi:

...jessssssssssuuuuuuuuuuuu...piekne te wasze maluchy....cud mód:eviltong:... dozie i mastifki...tylko do wycałowania ... tylko pogratulowac takich maluszków ...

Posted

[quote name='moon_light']o, a jakie dogi się hodowało ? kolorem? przydomkowo ? :cool1:

..bo widze że Paulina już wie :eviltong:[/quote]

No myśle..Nazwiska nie zmieniłam...
Przydomkowo Danaos;)

A zmiany - czasem sa konieczne...ale na Doga przyjdzie jeszcze czas.