Shetanka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 milamini napisał(a):Mamy dwóch ślicznych chłopczyków:multi::multi: jeden z podejrzeniem bi-coloru (co u szetlandów jest wieelką rzadkoscią), drugi merlaczek :multi::multi: Kolorek w ciagu dwóch tyg się wyjaśni. Dzień 62. No to trzymamy łapki za nastepne mamusie :loveu: Gratulacje i prosimy o fotki :loveu: Quote
panienkabubu Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Gratuluję :loveu: W Czechach w Olomouc widziałam sporo takich bi-colorków :loveu: Pokaż je nam :loveu: Quote
setka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Saskja Gratuluję!! Śliczności malce:loveu: Milamini, gratuluję! i koniecznie pokaż maluchy:multi: Moje zbóje mają już 2 tyg: Quote
vikiii Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ale mają super zmarszczki:loveu: Cudne grubcie:loveu: A my..... musimy się pochwalić:p MAMY SZCZENIACZKI! Dziś Jessi urodziła dwóch chłopców i dwie dziewczynki:multi: to zdjęcie dwójki w kilka godzin po porodzie Quote
setka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [LEFT]Jakie błyszczące smyki, śliczności :loveu: [/LEFT] Quote
Delay Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Gratulacje!!!:loveu: A nasze ciumkacze mają już 9 dni! :multi: Quote
tigrunia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Gratuluję Vikii :multi: A kto szczęśliwym tatusiem został ? :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Vikiii, G R A T U L A C J E !!! :multi: Opisz nam dokładnie jak było. A u nas około 54-ty dzień. Około 50-tego dnia ciąży martwiłam się bo czytałam Wasze posty o tym, jak to małe "buszują" w brzuszkach Waszych suń - że wyczuwacie ruchy szczeniąt itd. ..... a u mnie nic takiego nie było.... No, ale 52-giego dnia w końcu wyczułam - wyraźne ruchy brzuszka - po obu bokach ! Kamień spadł mi z serca. ;) Już nie mogę się doczekać maluszków. Quote
g@l@xy Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 AGA u nas dzisiaj 50 dzień, mam wrażenie że Fibi już nie tyje. No to odliczamy te dni :) Quote
AGA NR 1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 G@l@xy, więc odliczamy ! Wiesz, moja mała w sumie ma naprawdę mały brzuszek i jakoś specjalnie jej nie rośnie. ;) Gdybym ludziom nie powiedziała na spacerach, że mała w ciąży to abolutnie nikt by się nie zorientował. Tylko te cycuszki takie powiększone. Mojego męża nie było tydzień w domku i po powrocie byl baaaaaaardzo zaskoczony, że mała nie jest "grubaśna"... tylko taka jak była. Tzn. ten brzuch po prostu zmienił kształt : wcześniej był bardziej na boki ( gdy patrzyłam na sunię z góry miała wyraźnie zaokrąglone boki ) a teraz boki jakby trochę opadły a brzuszek pojawił się na dole podbrzusza. Ale naprawdę niewielki. A Ty wyczuwasz już ruchy szczeniaczków ??? :p Quote
niki_ill Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Vikii gratulacje :) U nas to byl jednak falszywy alarm. Termin liczylam od srodkowego krycia, takze mamy jeszcze zapas. Nera czuje sie dobrze, zbadal ja wet tak na wszelki wypadek. dzieciaczki dalej kopia i czekaja na swoj dzien :) Dalej jestesmy w poczekalni :roll: Pozdrawiam Quote
Saskja Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 niki ill, korzystaj i się wysypiaj. Ja nie śpię od tygodnia, maluchy robią orkiestrę, no i czuwam, bo boję się, aby sunia któregoś nie przycisnęła, tak dużo ich... Quote
niki_ill Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Saskja staram sie spac, ale jednym okiem ja obserwuje :) U nas tez gromadka sie zapowiada, zobaczymy ...3majcie kciuki za udany porod oraz zdrowie mamuski i dzieciakow :) Quote
efra-husky Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 chciałam zapytać tych, którzy już są po porodach bądź oczekują - czy kopowaliście zaciski do pępowiny? Jeśli tak możecie mi powiedzieć gdzie? Quote
nane Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='efra-husky']chciałam zapytać tych, którzy już są po porodach bądź oczekują - czy kopowaliście zaciski do pępowiny? Jeśli tak możecie mi powiedzieć gdzie? na allegro masz duży wybór ;) Quote
efra-husky Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 właśnie szukałam na allegro i w ogóle w necie ale niczego nie znalazłam :shake: no chyba, że mają one jakąś inną nazwę :roll: Wspomóżcie mnie swoją wiedzą ;) Robię listę niezbędnych rzeczy na poród. Quote
Irviers Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Gratulacje dla wszystkich przyszłych babć :multi::multi::multi: Gabrysia- jaki macie przydomek? Bo nawet nie wiem :oops: Małe Grzanki cuudne :loveu: Kojarzą mi się z chomiczkami dżungarskimi :lol: Nasza mała, która dostała robocze imię Figa (żeby pasowało do Kiwi :lol: ) ma już 10 dni!! Rośnie niesamowicie szybko! Z początkowych 170 g, dziś już ma 600 :lol: Czyli sporo ponad normę. Próbuje wstawać na nóżki ale jest za tłusta więc póki co pozostaje jej pełzanie. Teraz z niecierpliwością czekam na to aż otworzy oczka i nareszcie zobaczy swoją trzaśniętą panią :lol::lol: Młoda podrosła to teraz matka ma przynajmniej z niej jakiś pożytek :evil_lol: Quote
Rauni Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ach, jakie cudo :loveu::loveu::loveu: Nic dziwnego, że pulpecik cały bar mleczny ma dla siebie :) Quote
milamini Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Z mamusią w tle Bi??? merlaczek-Sreberko Waga urodzeniowa to 230-240, dzisiaj ważą już po 260. Ja jestem ich prabacią :ices_bla:jak ten czas lecie. Gratuluję babci :loveu: No i trzymamy za kolejne babuleńki :evil_lol: Quote
AmiX Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 vikiii napisał(a):ale mają super zmarszczki:loveu: Cudne grubcie:loveu: A my..... Musimy się pochwalić:p mamy szczeniaczki! Dziś jessi urodziła dwóch chłopców i dwie dziewczynki:multi: gratuluje!!! Quote
Recommended Posts