vikiii Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Jejkuuuuu jakie cudne:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Pokazałam zdjęcie moim chłopcom i dosłownie piszczeli z zachwytu:cunao: Quote
Kaladan Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Małe pasiaczki wyglądają niesamowicie !!! Cudne są :loveu: Quote
Noelani Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Saskja - CUDOWNE MALUCHY !!! :loveu: Pogrzebalam na Twojej stronie i widze ze masz doswiadczenie z licznymi miotami :razz: Ja przy 6 nie wiedzialam w co rece wlozyc, wiec naprawde szczerze podziwiam wszystkich ktorzy odchowuja liczniejsze mioty ;) Quote
Saskja Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Musiałam się w takie doświadczenie zaopatrzyć, nie miałam wyjścia :evil_lol: A w co włożyć ręce, staje się po pewnym czasie oczywiste - w kuuuuupy, duuużo kuuuuuup :evil_lol: A tak serio, to naprawdę liczyłam, że teraz będzie mniej dzidziusiów, zwłaszcza że progesteron w tej cieczce rósł dziwnie powoli i w końcu uparłam się, by kryć Grzankę przy niskim, coś koło 3 - bo taki się utrzymywał przez kolejne 3 dni, więc uznałam, że skok już nastąpił i teraz pora na owulację. Zarówno weterynarz, jak i właściciele reproduktora nalegali, by czekać, ale ja byłam jak osioł. Powtórzyliśmy krycie dopiero po 3 dniach, ale wtedy progesteron był już ok. 9. Bardzo byłam ciekawa, co z takiego zamieszania wyjdzie. No i proszę - poród w 61 dniu od pierwszego krycia, miot liczny. Wychodzi na to, że faktycznie nie sam poziom progesteronu ma tu znaczenie, jak odczekanie 2-3 dni po skoku powyżej 1,5. To tak "ku potomności" - może moje dywagacje komuś kiedyś pomogą. I bardzo, bardzo dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa i gratulacje :loveu: Quote
rodzice Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Wielkie gratki maluszki cudne . Oj bedziesz miała teraz sporo pilnowania . Ja przy takich licznych miotach chudne ze 3 kg w pierwszym tygodniu . wiem co to jest . Życze ,zeby ta dziesiatka dotrwała w niezmienionym skladzie . Quote
Ilka21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 rodzice napisał(a):Wielkie gratki maluszki cudne . Oj bedziesz miała teraz sporo pilnowania . Ja przy takich licznych miotach chudne ze 3 kg w pierwszym tygodniu . wiem co to jest . Życze ,zeby ta dziesiatka dotrwała w niezmienionym skladzie . to chudnięcie mi się podoba;) Quote
Magda i Saga Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Kto teraz w kolejce do razsypania się :-) ? My mamy 52 dzień, jeszcze conajmniej tydzień, dłuuuuuuuugi tydzień. Teraz juz mi się taka gruba nie wydaje. Może przywykłam Quote
magat Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 SASKIJA ...niesamowite, urodziły się jak w zaobszernych futrach I JAK NA TAKA LICBĘ TO BARDZO DUZE :lol::lol::lol: . nasze maja juz po 1200gr czyli przez tydzień podwoiły wagę Quote
Ilka21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Saskija dopiero się dokopałam do fotek szczenków śliczne:loveu: wyglądają jak pręgowane przez te fałdki:loveu: Quote
Saskja Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ależ to wcale nie są fałdki, tylko prążki, które znikną za parę dni. :lol: Quote
PATIszon Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Saskja napisał(a):Ależ to wcale nie są fałdki, tylko prążki, które znikną za parę dni. :lol: Szkoda, ze znikna, fajnie by wygladaly, jak male dziczki:loveu: Quote
panienkabubu Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Nasz Norcio ma już 3 tygodnie (tzn. jutro będzie miał hihi) Quote
Ilka21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Saskja napisał(a):Ależ to wcale nie są fałdki, tylko prążki, które znikną za parę dni. :lol: o kurde na poczatku myślałam,ze prążki ale potem stwierdziłam,ze chyba nie bo czasami na fałdkach się przy takim kolorze siersc odbija jak takie fotki się robi (a ja ta rasa się nei interesowałam nigdy)a tu prosze...to szkoda że zanikają bo były by ciekawsze:loveu: Quote
Saskja Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 panienkabubu, śliczności pluszaczek :loveu: a to jeden z moich głodomorów Quote
Mudik Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Cudowneeeeeee!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Shetanka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Saskja, gratulacje :loveu: Cudaa :loveu: Quote
Saskja Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No cuda, cuda :evil_lol: Dziś było pierwsze obcinanie pazurków. Już zapomniałam, jak się przy tym można spocić :-) A im kluska mniejsza, tym więcej hałasu potrafi narobić. Żałowalam tylko, że w oczach nie mam aparatu, bo miny strzelały takie, że paść można ze śmiechu :loveu: Quote
panienkabubu Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Saskja napisał(a):No cuda, cuda :evil_lol: Dziś było pierwsze obcinanie pazurków. Już zapomniałam, jak się przy tym można spocić :-) A im kluska mniejsza, tym więcej hałasu potrafi narobić. Żałowalam tylko, że w oczach nie mam aparatu, bo miny strzelały takie, że paść można ze śmiechu :loveu: Mój Norcio też panikuje przy obcinaniu paznokci, matko jak to dobrze, że nie będzie trzeba robić takich czynności dorosłemu Norkowi :evil_lol: Jeszcze do niedawna miał tak maleńkie pazurki, że bałam się mu obcinać, bo to to ruchliwe takie, o nieszczęście nie trudno. Ale wczoraj wet na odrobaczeniu powiedział, że wszystko jest dobrze :loveu: miód na moje serduszko :loveu: Kurczę jeszcze niedawno Norek się urodził, teraz już może zaczynać jeść samodzielnie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale jaja...... Czas leci jak głupi :crazyeye: Quote
efra-husky Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Saskja'] http://img217.imageshack.us/img217/3978/87754933hb4.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Saskja OGROMNIASTE GRATULACJE :loveu::loveu: Niech się cudeńka chowają zdrowo :p Przed nami dzisiaj USG; od rana mam ścisk żołądka tak jak to bym ja miała mieć to badanie :evil_lol: Quote
efra-husky Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 jesteśmy po USG :p ciąża mnoga potwierdzona :multi: Widziałam te malutkie mysie w brzusiu :loveu: już nie mogę się doczekać kiedy będę całować te kochane różowiutkie brzusie i łapki :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 i u mnie WESOŁA NOWINA ;) USG potwierdziło ciążę :loveu: Majeczki :loveu:( Ch.SWEET SURPISE z Czańca ) Quote
andziaa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Hej! Czytałam i natrafiłam na pytanie jak ktoś się pytał kiedy się obcina palce czy obcina się je również u labradorów? A jeżeli chodzi o paznokcie to u szczeniąt kiedy się je obcina?Co ile? I czym? Pozdrawam Quote
Recommended Posts