Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
W niedziele urodziły sie maluszki :multi: 4 pieski i 1 suczka, odwrotnie jak ostatnio (1 piesek i 4 suczki) :lol: A mieliśmy 8 zamówień na same sunie i tylko jedno na chłopca !!! Ludzie czekali od paru miesięcy, a tu psikus, same chłopy, ale jakie chłopy :loveu:

Meggy napisał(a):
Witajcie kochani!!
Krótka relacja...
o 20,45 wczoraj 13 marca urodziła sie pierwsza dziewczynka ważąca 2,0, dalej 21:15 dziewczynka-2,0, potem 22:05 chłopczyk- 2,1, dalej 22:45 dziewczynka-2,0, potem 23:11 chłopak-2,0 i na końcu śpiewaczka operowa, która pierwszy koncert już dała dziewczynka 23:45 z wagą 2,10.

MAluszki są czarne, piękne, duże i nie opuszczają baru.Arika na siku wychodzi na sekundę i zwrot do dzieci, spisuje sie w tej roli ;)

Poród odbył sie bez komplikacji, poradziłam sobie sama przy rodzeniu, potem szybkie wytarcie i do cyca...Wydaje mi się, ze w miarę szybko sie sunia uporała z rodzeniem,a ważne, ze wszystkie urodziły sie tak jak chciałam 13 marca(imieniny mojej przyjaciółki i też Orsinii ;))

Powiem Wam, że to niesamowite uczucie odbierać taki poród.Strach zawsze jest, ale uwieńczony łzami radości i zadowolenia, że udało sie :loveu:

Zdjęcia zaraz pozmniejszam i powrzucam na jpg. a teraz biorę sie za zdjęcia na stronę, gdzie będą wszelkie informacje o szczeniorkach, może się wyrobię z wielką pomocą Marty, która czuwa nad moją www.:)

Saksjo, ja drugą dobę nie śpię ;)

Gratulacje dla Was i Waszych Mamusiek!!!
Pzdr.

Posted

Meggy napisał(a):
Dziękuję dziewczyny za wszystko :loveu:

Diano, to już na zakręcie ostatnim sunia, trzymam moooocno kciuki!!!!!!!:loveu:
Informuj na bieżąco jak idzie!!:loveu:

Będę informowac jak tylko się coś wreszcie wykluje:eviltong:
Tymczasem zapomniałam pogratulować odebrania porodu i oczywiście samych dzidziusiów:multi: ! Muszą byc piękne. Czekam na fotki:cool3: !

Posted

Piękne maluchy kluchy:loveu: A jakie mają śliczne tasiemki coby się nie pomieszały:eviltong: Przyznam szczerze, że ja z chęcią bym już powalczyła:evil_lol:

Posted

U nas dzisiaj temp od rana 37,5. Ostatni raz jak mierzyłam godzinkę temu było 37,4. Śniadania nie zjadla i od rana już 3 razy wymiotowała żółcią.
A ja właśnie rzucam się po domu i wszystko sprzątam i szykuję na przyjście dzidziusiów...zobaczymy kiedy się maluchy zdecydują ;)

Posted

Meggy, gratuluję maluchów :). Przepraszam tylko za spóźnienie, ale czasem różne figle nam życie płata.
Diana, za ciebie trzymam jeszcze kciuki :). I czekamy na wieści.
Moja już bardzo grubiutka(dzisiaj 57 dzień - jak to szybko zleciało), ledwo się rusza. Ku mojej rozpaczy spodobało jej się chyba na gniazdko miejsce pomiędzy olbrzymią biblioteczką, a moim łóżkiem, zamknięte praktycznie z wszystkich stron (jedynie łóżko można odsunąć). Wchodzi tam w nocy i trochę grzebie (potem łajza wyjsć nie może:eviltong: , taka gruba).
Ostatnio (dwa dni temu ) warzona była - z początkowej wagi ok. 7,3-7,5 , skoczyła teraz na równe 10 kg (przed jedzeniem :cool3: ). Aż strach mnie bierze, żeby maluchy za duże nie były .
W każdym razie trzymajcie kciuki za mnie. Bo mała sobie poradzi.

Posted

Trzymam za Was wszystkich kciuki!!! Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę ze to juz tuż tuz :)
W porodzie Meggy uczestniczyłam tylko telefonicznie ale i tak przezywałam jak głupia :evil_lol:... teraz czekam na cieczkę... która w terminie powinna byc lipiec/sierpien... tyyyle czekania. a pewnie jeszcze przez upały w lecie troszke sie przesunie... ;)
Ale przynajmniej umilam sobie czas czytając o Waszych porodowych zmaganiach :)

Posted

Przed chwilką mierzyłam Vedze temperaturkę. Jet 37,3 czyli teoretycznie to już nie długo bo temp cały czas od rana spada. Nie mogę się już doczekać:multi:

Posted

A u mnie smutek. Wczoraj usg wykazało, że prawie na pewno jest ciąża - dopiero dwa tygodnie, więc wet nie daje 100% pewności, ale sam chciał zrobić tak wcześnie, z czystej ciekawości czy da radę odczytać. Tak więc wczoraj była wielka radość. A dziś od rana sunia wymiotuje strasznie i ma biegunkę. Boję się, żeby się nie odwodniła. Nic nie je drugą dobę. Nos suchy, gorący. Ugotowałam jej marchewkę - dotychczas niezawodny sposób na biegunkę - nie tknęła. Tylko lekarstwo w łyżce pasztetu udało się wcisnąć. Ale to dosłownie wcisnąć.
Teraz mąż jest z nią u weta, zobaczymy, co powie :-(

Posted

mi Saskja, spokojnie, najważniejsze co lekarz powie. Mam nadzieję, że nie dawałaś jej żadnych leków sama? Są leki, które można dać nawet w ciąży, ale nie wolno tego robić samemu.
Trzymam kciuki i pisz, jak coś będziesz wiedzieć już.
-------------
U mnie mamuśka też sobie smacznie śpi.

Posted

Dałam jej rano i w południe Enterogast, ale nie sama oczywiście, tylko po telefonicznej konsultacji z wetem. Mąż właśnie wrócił, wet orzekł, że sunia jest strasznie zagazowana, gorączki nie ma. Pójdę teraz z nią połazić po łąkach, choć trochę, może jak się porusza, to jelitka zaczną pracować. Może też znajdzie tej swojej ulubionej trawy na niestrawność.
Strach pomyśleć, co się stanie z maluszkami, jeśli nadal nie będzie jeść. Przecież teraz im się tworzą wszystkie te najważniejsze organy. Z drugiej strony u ludzi jest tak, że prędzej organizm matki odbierze sobie wszystko, co ma zmagazynowane, niż pozwoli, by czegoś zabrakło płodowi. Nie wiem tylko, czy to działa też u zwierząt.

Posted

Spokojnie, maluchy będą miały z czego czerpać, poza tym teraz chyba (który to dzień?) jeszcze nie ma fazy intensywnego wzrostu.
Idź z nią na spacer, niech połazi, powinno jej przejść.

Posted

Ehh sunia strasznie się męczy, ale ani nie ma śladu skurczy ani wody nie odeszły:roll: To wkleje Wam fotki zrobione dzisiaj telefonem. Vega stwierdziła ze najlepszym poslankiem dla niej będzie moje łózko:lol: .