Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Irviers,

Bardzo nam przykro z powodu jednego maluszka. :-(
Infomuj nas na biezaco, czy jeszcze jakies malenstwo sie w brzuszku Kiwi schowalo. I oczywiscie gratulacje, bo jedno cudo jest przeciez na swiecie. :)

Posted

Mamy więc tylko jednego maluszka.
Suczka pieprz i sól! Jest CUUUDOWNA!!
Kiwi odkryła swoje powołanie! - jest super mamą- nie odstępuje małej na krok!
Niesamowite to jest! Wczoraj byla jeszcze rozbrykaną Kiwi a teraz jest dumną i przejętą mamą :)

Szkoda mi tamtego maluszka, ale takie życie. W nocy juz mialam czarne mysli że znow nie bede miala żadnego szczeniaczka. ALE JEST!!! i jestem bardzo z tego powodu szczesliwa!
A tu mama z córcią :)

Posted

Kiwi gratulacje!!! Mamusia widać bardzo szczęśliwa :loveu:
Ale ja z moderatorskiego obowiązku proszę o zmniejszenie fotki albo zamienię na link, bo jest za duże (powinno być 640x480pix)

No a to od nas:

Dzisiaj Norek kończy 2 tygodnie!:multi::multi:

Już umiem siedzieć :loveu:

Ciocia buuuuuuuuuuuuzi

A jutro właścicielka tatusia Norka, czyli Sanniego, ma urodziny :loveu:
Zapomniałam wysłać taką "dotykową" kartkę pocztą zwykłą, więc wpadłam na genialny pomysł zrobienia kartki na komputerze:loveu:
Norcio mi pomógł:

Posted

Ależ śliczności te Wasze maleństwa. Buziaczki dla nich!

U nas temperatura utrzymuje się ok. 37,2, ale nie widać, by się miało zacząć wczesniej niż jutro.

Brzucho tak wielkie, że się obawiam inwazji szaraków. W zeszłym roku było 10 :cool3:

Posted

Jeszcze raz dziękuje!!!! :)

Magat- dokładnie! Ja dziś pol nocy przeplakałam nad losem Kiwi, wyrzuty sumienia ogromne.. ale ta mała :loveu::loveu::loveu:
Niemniej to ostatnie szczeniaki Kiwi... dwie ciąże i za każdym razem prawie to samo. Trzeci raz nie będe skazywała ani Kiwi ani siebie na takie stresy.

Posted

Irviers napisał(a):
Jeszcze raz dziękuje!!!! :)

Niemniej to ostatnie szczeniaki Kiwi... dwie ciąże i za każdym razem prawie to samo. Trzeci raz nie będe skazywała ani Kiwi ani siebie na takie stresy.

..) ja trzeci raz też bym nie próbowała i być może nie spróbuję drugi.. ,

ale małe ............., jak skończa tydziń to moze uda mi sie wtawić jakieś zdjęcia , nawet w pierwszej dobie im przybyło i to równo po 20gr , najwiekszy waży już 650gr:diabloti:-taki z niego Brutus

Posted

Magda i Saga - brzuszek sie powiększa do końca, a w ostatnich dniach nieco się obniża, suka staje się bardziej ociężała, chodzi na szeroko rozstawionych nogach - brzuch tak nieco wisi. To jedna z oznak zbiżajacego się porodu, ale niestety, wcale nie jest łatwo to dostrzec, zwłaszcza przy rasach długowłosych.

Temperaturę można mierzyc i przez 10 dni, tylko po co? Chyba tydzień przed planowanym terminem wystarczy. Inaczej wpada się w panikę przy każdym spadku, a takich spadków i spadeczków, i ponownych wzrostów jest sporo; to wcale nie przebiega książkowo. Dla przykładu - moja suka wczoraj całe do południa miała na zmianę 37,0 - 37,2- 37,4 - 37, 1; po południu wzrosło powyżej 37,7. Teoretycznie powinna dziś rodzić (59. dzien ciąży). Ale coś widzę, że ona nie ma takiego zamiaru. Temperatura dziś z rana 37,4. I bądź tu człowieku mądry.