Saskja Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Myślę, że znalazłam przyczynę przeskakiwania postów. Gdy pisałam odpowiedź na post Ajrisz, w moim komputerze była wyświetlona godzina 13:04, a jej post był oznaczony godziną 13:09. Tak więc wstawiło go jako post wcześniejszy. Musiałybyśmy zsynchronizowac zegarki :-) Quote
panienkabubu Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Irviers napisał(a):Witaj Gabi!!! :) :multi: Kiedy sie wybieracie na usg? Co do tych przeskakujących postów to, może wątek jest za bardzo oblegany? Moze zalożenie drugiego coś by pomoglo? U nas temperatura rośnie (rano 37.0 teraz 37.7) ale pewnie poznym wieczorem znow spadnie. Maluchy szaleją... chyba będą take same roztrzepane jak mamusia:lol::lol: Zmieniłaś avatar i w ogóle Cię nie poznałam :crazyeye::eviltong: No to trzymam kciuki :loveu: U nas pomaleńku zaczynają otwierać się oczka, ale na razie tylko mini symptomy tego są :cool3: Quote
Frytela Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 efra-husky napisał(a):no i nadszedł czas i na nas :p Dołączamy się do grona oczekujących :razz: U nas dopiero 20 dzień ciąży i już panikuję przed rozwiązaniem ;) Trzymam kciuki z całą gromadką :multi::multi::multi::multi: Quote
Asiaczek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 magat napisał(a):Duży Szwajcar wczoraj trochę strachu - niespokojna noc, złe samopoczucie, czeste wyjścia i :oops:brzydka kupa, dzisiaj spokojny sen, chęc jedzenia (gotuje wiec ryz ) i maluchy sie ruszaja, idealny dzień porodu to 20.01. ( w południe 37,3 ) Dzieki.:lol: Pzdr. Quote
magat Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ......) jakoś tu cicho się zrobiło, a my łażenie po domu ,wyjście nocne za potrzebą i sen ...Temperatury nie mierzymy jak mamy robić to kilka razy dziennie przez klika dni to chyba sobie darujemy, zwłaszcza,ze suka sie przy tym mocno spina... zdziwiona , dziwić mocno i tak pewnie się niedługo zacznie. Quote
Delay Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 U nas temperatura wczoraj cały dzień na poziomie 37,8, ale suka mnie stresowała w nocy. Chyba maluchy kopały ją za mocno bo potrafiła nagle wstać i robić kółko ze zbolałą miną, spała też cały czas w porodówce i robiła tam porządki. ;) Quote
Justyna&Bony Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 A u nas nocka spokojna ale chyba temperatura leci już tak naprawdę teraz:mad:bo od rana 37,2 za godzinkę 37,0 i znów 37,2.Ale Beczula spokojna.nie kopie nie wierci się tylko dziwnie spogląda na mnie z pytaniem w oczach ...o co chodzi???:roll: ale temperaturę mierzę co godzinę.Moim zdaniem jak są takie skoki ,że np.o 8,00jest 37,2 a o 10,oo 37,7 to jeszcze nie to...ale jak sie utrzymuje mniej wiecej na tym samym poziomie i co jakiś czas spada to chyba już:oops:I chyba warto mierzyc co godzine bo można nieuchwycic tego ostatecznego spadku. Ale jestem dobrej nadzieji,ze to dziś,Teraz mamy temperaturę 36,99 i sukcesywnie spada:ptrzymajcie kciuki... Quote
Delay Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 U nas od 3 dni są takie skoki, tylko że w przedziale 37,5 -37,8-37,9 Wczoraj nieco skoczyła do wyżej wymienionych 37,8 (9) i trzymała się taka cały dzień...dzisiaj znowu 37,5... Mamuśka zadowolona, nadal z radością chadza na długie spacery a że frisbee całą ciążę w odstawce to aportuje (krótko i bez szaleństw) - a teraz jak się pańcia każe oszczędzać, to sama sobie patyki znajduje i podrzuca potrząsając tymi "kabaczkami" w brzuchu. Wczoraj w nocy za karę to one jej kręgosłup od środka skopały, aż podskakiwała zdziwiona momentami :p Moja suka generalnie to najchętniej urodziłaby "w locie" :lol: Brzuchol pozwala na żwawości to się babsko niechętnie oszczędza... Quote
AmiX Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Justyna&Bony napisał(a):trzymajcie kciuki... Trzymam :) Quote
magat Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 37, 0 , jeść jak zwykle może, pobiegałaby za jakims kotem co do apetytu to sama jestem ciekawa czy w jej przypadku wystąpi objaw w postaci odmowy jedzenia;);) Quote
niki_ill Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Trzymam kciuki za wszystkich oczekujacych :) Nam zostaly jeszcze okolo 2 tygodnie, a to mamusia 48 dzien :) Quote
Ajrisz Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 My rodzimy od rana. :lol: Na razie jest 5 maluszkow, trzy dziewczynki, dwoch chlopakow. :multi: Quote
Reno2001 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a):My rodzimy od rana. :lol: Na razie jest 5 maluszkow, trzy dziewczynki, dwoch chlopakow. :multi: O kurczę. Trzymam kciukasy za borderki!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
magat Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a):My rodzimy od rana. :lol: Na razie jest 5 maluszkow, trzy dziewczynki, dwoch chlopakow. :multi: gratulacje ........... ale wam zazdroszczę przed nami dalej wielka niewiadoma:diabloti: Quote
Irviers Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz :multi: czyli spodziewacie się jeszcze jakiś klusek? :cool3: :) U nas NIC się nie dzieje. Temperatura oczywiscie rano niziutka, teraz cały czas rośnie a pewnie kolo 22 znow spadnie... i tak w kolko. Jak przez całą ciąże wydawało mi się że Kiwi lada moment urodzi, całymi dniami i nocami jęczała to teraz ona zachowuje się jakby w ciąży w ogole nie byla :lol: ANI RAZU nie jęknie :lol::lol: zwariuje niedługo przez nią. Mleka chyba jednak jeszcze nie ma (mojej mamie musiało się coś pomylić), czop też nie schodzi, nie buduje gniazda...:lol: Ba! my nawet jeszcze śpimy razem w łóżku. A dzis juz przeciez 61 dzień. Quote
AmiX Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a):My rodzimy od rana. :lol: Na razie jest 5 maluszkow, trzy dziewczynki, dwoch chlopakow. :multi: Gratuluje!!! Co tam u was?? Ile klusek macie?? Quote
Ajrisz Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dzieki! Po 7 godzinach od ostatniego szczeniaka Raisa podarowala nam jeszcze jedna cudowna suczke :multi: Mamy zatem 4 sunie i 2 pieski :multi: Quote
AmiX Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a):Dzieki! Po 7 godzinach od ostatniego szczeniaka Raisa podarowala nam jeszcze jedna cudowna suczke :multi: Mamy zatem 4 sunie i 2 pieski :multi: Super:loveu: Gratuluje!! U nas dzisiaj 40 dzień.... Quote
efra-husky Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Irviers napisał(a):Witaj Gabi!!! :) :multi: Kiedy sie wybieracie na usg? Co do tych przeskakujących postów to, może wątek jest za bardzo oblegany? Moze zalożenie drugiego coś by pomoglo? U nas temperatura rośnie (rano 37.0 teraz 37.7) ale pewnie poznym wieczorem znow spadnie. Maluchy szaleją... chyba będą take same roztrzepane jak mamusia:lol::lol: Hej :) No do USG jeszcze mamy trochę czasu ;) Na pewno jak potwierdzi się ciąża to damy znać, ale jestem dobrej myśli bo moja księżniczka już grymaśna się zrobiła :evil_lol: Quote
Ajrisz Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 40 dzien... to powoli zblizacie sie do terminu porodu ;) Nas jest juz 7. Mamy kolejna suczke :multi: Quote
Kaladan Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Gratulacje Ajrisz! Dużo zdrowia dla dzieci i mamusi :multi: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 a ja czekam na fotki maluszków, wszystkich :) Quote
AmiX Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a):40 dzien... to powoli zblizacie sie do terminu porodu ;) Nas jest juz 7. Mamy kolejna suczke :multi: Ooooo jeszcze jeden więcej:loveu: SUPER!!ale czy to juz koniec??:evil_lol: Quote
vikiii Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz napisał(a): Nas jest juz 7. Mamy kolejna suczke :multi: Gratulacje:multi::multi::loveu::loveu: Czekamy na zdjecia maluszków:loveu: Powiedz ile godzin rodziła sunia? Kiedy zauważyłaś akcje porodową - po jakim czasie urodził sie piewszy maluszek i w jakich odstępach następne ? Quote
Mudik Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajrisz Gratulacje!:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts