Irviers Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 nenemuscha trzymamy mocno kciuki za szybki i bezbolesny poród :) Nie zapomnij później wstawić zdjęć :) moon_light jakie cudne :loveu: a jakie pomarszczone- pewnie jeszcze rozmoczone :evil_lol::loveu: Ile razy dziennie powinno się mierzyć temperaturę? Ja mierzę rano i wieczorem ale nie wiem czy nie powinnam częściej. poniedziałek godz 18.00 - 37,6 wtorek godz 09.00 - 37,0 godz 18.00 - 37,8 środa godz 09.00 - 37,2 Nie mogę się już doczekać :loveu: wczoraj bylam na zakupach maluszkowych, ledwo się powstrzymałam żeby nie kupować smoczków i śliniaczków :lol::lol::lol: ale nakupowałam kocyków :loveu:, żarówkę do terrarium (ponoc jest super dla szczeniakow), nigdzie nie moglam znaleźć takiej dużej ceratki więc kupiłam zasłonę prysznicową :evil_lol: kupiłam kolejną butelkę dla szczeniat (na wszelki wypadek.. ale w tym momencie mam chyba już wszystkie rodzaje butelek dostępnych na rynku :evil_lol:) a tu dzisiejsza Kiwi Quote
Mudik Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Dożeta przecudne:loveu::loveu::loveu::loveu:, trzymamy mocno kciuki za rącece i te lada moment i te troszkę póżniej! Quote
moon_light Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Dzieki za gratulacje, w imieniu swoim, dumnego taty, i pomarszczonych dożąt :loveu:. To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze" ;) Quote
panienkabubu Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 moon - gratulacje:klacz: maleńki bernardynek właśnie sie pomniejsza - moment ;-) Quote
Delay Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 moon_light napisał(a): To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze" ;) W drodze jeszcze collaczki ;) :loveu: mamy jeszcze tydzień do 64 dnia ciąży. :multi: A małe dożęta śliczniaste :loveu: Quote
panienkabubu Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='agnethka']czekam, czekam :loveu: urocze wszystkie maluszki.... :loveu: bosh... jak u mnie kiedyś będą... jak ja je potem oddam obcym ludziom? :roll: to wyobraź sobie, że ja mam tylko jednego :placz:i jak ja się z nim rozstanę?:placz: Quote
Saskja Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Ale ma Księciunio luksus - z każdego cysia po kolei... mniam mniam :loveu: Quote
Irviers Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Jaki słodki pysio :loveu::loveu: a bostonka widzę szykuje się na bar mleczny :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Bostonka, czyli Nufka - jest tak opiekuńcza, że czasem wydaje mi się, że to ona ma szczeniaka, a nie Halszka :evil_lol: Ale Halszka to typ śpiocha, więc Nufka ma pełne .. łapy roboty :evil_lol: On ma raj z cycuszkami, szkoda, że wybrał sobie trzy najlepsze i z innych doić nie chce ! :cool3: Musi być zmuszany i wtedy baardzo kręci noskiem. Jak na moje oko i dotyk, to bedzie krótkowłosy, ale czas pokaże :cool3: Quote
panienkabubu Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='agnethka']to go sobie zostaw :cool3: hihi.... przecież taaaaki malutki (jeszcze) :evil_lol: jasne :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: chociaż rozważam taką opcję :cool3: Dzidtka - :loveu::loveu: jeden rodzynek hihi Quote
Ajrisz Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Sliczne dozie, i cudny maluch bernardyn :lol: A on nie bedzie dlugowlosy ? To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodzeTo na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze Jeszcze borderki. 63 dzien, wiercaca noc, ciekawa jestem kiedy to wszystko sie zacznie. :roll: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 moon_light napisał(a):To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze" ;) na :loveu: lhasaczki :loveu:, ale jeszcze nic pewnego bo jedna panna nie całe 3 tyg po randce, a druga 4 dni ;) matko cudne to bernardziątko :) do zacałowania Quote
g@l@xy Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 u nas 33 dzionek, żadnych zmian nie widać jeszcze oprócz innego zachowania. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Nufka - druga Mamuśka! http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/IMG37_800_x_600_640_x_480.jpg Pzdr. Quote
panienkabubu Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Asiaczek']Nufka - druga Mamuśka! http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/IMG37_800_x_600_640_x_480.jpg Pzdr. Racja!:loveu: Quote
magat Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Delay']W drodze jeszcze collaczki ;) :loveu: mamy jeszcze tydzień do 64 dnia ciąży. :multi: A małe dożęta śliczniaste :loveu: To tak jak my - może być ciekawie i mam nadzieję szczęśliwie(DSPP);) odliczamy każda godzinę (drugie krycie 18 listopada) Swissy | Grosser Sennenhunde | Duży Szwajcarski Pies Pasterski Quote
Besa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='panienkabubu']Gdybym ja zostawiła moje szczenięta czy teraz tego jednego z matką sam na sam na dłużej niż godzinę, to niestety skończyłoby się nieszczęściem. Nie dlatego, że suka nie akceptuje szczeniąt, nie dlatego, że nie ma instynktu, bo ma. Ale dlatego, ze moja suka waży 80kg, a noworodek 700g. Raz poszłam tylko otworzyć drzwi i jak wróciłam, to słyszałam pisk szczenięcia pod łokciem suki. A ona ucieszona czekała na gości. Także może bywać różnie, wolę posiedzieć przez tydzień czy dwa przy nich 24h niż pluć sobie w twarz, że suka przygniotła dzieciaka :cool3: Noworodki bassecie waża ok 400 gr (nasze wazyły powyżej 500) a suka ok. 25 kg a z tego samego powodu przez pierwszy tydzień siedzieliśmy na zmianę przy suce 24 na dobę. Panienkabubu sliczny ten Twój jedynak :loveu::loveu::loveu: Quote
moon_light Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Panienkabubu- Piękny młodzian ! :loveu: [quote name='Dzidtka_Gl']na :loveu: lhasaczki :loveu:, ale jeszcze nic pewnego bo jedna panna nie całe 3 tyg po randce, a druga 4 dni ;) matko cudne to bernardziątko :) do zacałowania A nie robicie USG ? Ja bym chyba z ciekawosci nie wytrzymała :evil_lol: ....i wklejam małe figarzątka w 2 dobie życia: wydaje mi się że od wczoraj conajmnie 2 x urosły :evil_lol: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 moon_light napisał(a): A nie robicie USG ? Ja bym chyba z ciekawosci nie wytrzymała :evil_lol: zawsze robie ale tak po 30 dniu :) na pewno zaraz się pochwalę :evil_lol: Quote
AmiX Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam :) i dla przyszłych również :) U nas 37 dzień ciąży :) Quote
g@l@xy Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 AmiX to u nas różnica 4 dni :) oj będzie się działo! Quote
Recommended Posts