Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nenemuscha trzymamy mocno kciuki za szybki i bezbolesny poród :) Nie zapomnij później wstawić zdjęć :)

moon_light jakie cudne :loveu: a jakie pomarszczone- pewnie jeszcze rozmoczone :evil_lol::loveu:

Ile razy dziennie powinno się mierzyć temperaturę? Ja mierzę rano i wieczorem ale nie wiem czy nie powinnam częściej.

poniedziałek godz 18.00 - 37,6
wtorek godz 09.00 - 37,0
godz 18.00 - 37,8
środa godz 09.00 - 37,2

Nie mogę się już doczekać :loveu: wczoraj bylam na zakupach maluszkowych, ledwo się powstrzymałam żeby nie kupować smoczków i śliniaczków :lol::lol::lol: ale nakupowałam kocyków :loveu:, żarówkę do terrarium (ponoc jest super dla szczeniakow), nigdzie nie moglam znaleźć takiej dużej ceratki więc kupiłam zasłonę prysznicową :evil_lol: kupiłam kolejną butelkę dla szczeniat (na wszelki wypadek.. ale w tym momencie mam chyba już wszystkie rodzaje butelek dostępnych na rynku :evil_lol:)

a tu dzisiejsza Kiwi

Posted

Dzieki za gratulacje, w imieniu swoim, dumnego taty, i pomarszczonych dożąt :loveu:.

To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze" ;)

Posted

moon_light napisał(a):

To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze" ;)

W drodze jeszcze collaczki ;) :loveu: mamy jeszcze tydzień do 64 dnia ciąży. :multi:
A małe dożęta śliczniaste :loveu:

Posted

[quote name='agnethka']czekam, czekam :loveu:

urocze wszystkie maluszki.... :loveu: bosh... jak u mnie kiedyś będą... jak ja je potem oddam obcym ludziom? :roll:

to wyobraź sobie, że ja mam tylko jednego :placz:i jak ja się z nim rozstanę?:placz:

Posted

Bostonka, czyli Nufka - jest tak opiekuńcza, że czasem wydaje mi się, że to ona ma szczeniaka, a nie Halszka :evil_lol: Ale Halszka to typ śpiocha, więc Nufka ma pełne .. łapy roboty :evil_lol:

On ma raj z cycuszkami, szkoda, że wybrał sobie trzy najlepsze i z innych doić nie chce ! :cool3: Musi być zmuszany i wtedy baardzo kręci noskiem.

Jak na moje oko i dotyk, to bedzie krótkowłosy, ale czas pokaże :cool3:

Posted

[quote name='agnethka']to go sobie zostaw :cool3: hihi.... przecież taaaaki malutki (jeszcze) :evil_lol:

jasne :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: chociaż rozważam taką opcję :cool3:

Dzidtka - :loveu::loveu: jeden rodzynek hihi

Posted

Sliczne dozie, i cudny maluch bernardyn :lol: A on nie bedzie dlugowlosy ?

To na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodzeTo na jakie dzieci aktualnie czekamy ? Zanotowałam tylko sznaucerki, mastiniątka,bulwy Proszę mi przypomnieć co jeszcze "w drodze

Jeszcze borderki.
63 dzien, wiercaca noc, ciekawa jestem kiedy to wszystko sie zacznie. :roll:

Posted

moon_light napisał(a):

na :loveu: lhasaczki :loveu:, ale jeszcze nic pewnego bo jedna panna nie całe 3 tyg po randce, a druga 4 dni ;)

matko cudne to bernardziątko :) do zacałowania

Posted

[quote name='panienkabubu']Gdybym ja zostawiła moje szczenięta czy teraz tego jednego z matką sam na sam na dłużej niż godzinę, to niestety skończyłoby się nieszczęściem. Nie dlatego, że suka nie akceptuje szczeniąt, nie dlatego, że nie ma instynktu, bo ma. Ale dlatego, ze moja suka waży 80kg, a noworodek 700g.
Raz poszłam tylko otworzyć drzwi i jak wróciłam, to słyszałam pisk szczenięcia pod łokciem suki. A ona ucieszona czekała na gości.
Także może bywać różnie, wolę posiedzieć przez tydzień czy dwa przy nich 24h niż pluć sobie w twarz, że suka przygniotła dzieciaka :cool3:

Noworodki bassecie waża ok 400 gr (nasze wazyły powyżej 500) a suka ok. 25 kg a z tego samego powodu przez pierwszy tydzień siedzieliśmy na zmianę przy suce 24 na dobę.

Panienkabubu sliczny ten Twój jedynak :loveu::loveu::loveu:

Posted

Panienkabubu- Piękny młodzian ! :loveu:

[quote name='Dzidtka_Gl']na :loveu: lhasaczki :loveu:, ale jeszcze nic pewnego bo jedna panna nie całe 3 tyg po randce, a druga 4 dni ;)

matko cudne to bernardziątko :) do zacałowania
A nie robicie USG ? Ja bym chyba z ciekawosci nie wytrzymała :evil_lol:

....i wklejam małe figarzątka w 2 dobie życia:

wydaje mi się że od wczoraj conajmnie 2 x urosły :evil_lol: