nane Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 To i ja się pochwalę wczoraj o godzinie 2:30 rano zostałam babcią ślicznego chłopczyka :loveu: (imię małego jeszcze nieznane póki co nazywamy go Niuniuś) Mamusia - Tanya - ma się dobrze urodziła w 64dniu licząc od pierwszego krycia A ja jestem dumna jak paw :lol: Mały ciągle je, po porodzie ważył 16dkg Zdjęcia robione kilka godzin po porodzie: Quote
nane Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='Asiaczek']Zawsze mnie rozczulają takie ślepaczki... http://images49.fotosik.pl/41/d477aa9ea6b25380med.jpg Gratulacje dla Mamuski i jej Rodzyneczka!:loveu: Pzdr. Nie dziękujemy żeby nie zapeszyć ;) Quote
moon_light Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Wiem że to nieładnie się chwalić, ale po prostu muuuuszę , bo rozpiera mnie radość :) . Mój Figaro będzie tatą :), czekamy na maluchy, które powinny przyjść na świat w połowie stycznia.:loveu: (Błękitne dogi niemieckie:lol:) Czas od krycia do usg trwał dla mnie całą wieczność. Nie chcę nawet myśleć co w tym czasie przeżywają zazwyczaj właściciele suk ;) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 A chwal się, chwal! A my potem będziemy cieszyli się razem z Tobą!:lol: Pzdr. Quote
Mudik Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Gratulacje dla Dumnego Taty, czekamy więc na błękitne klusie. A rodzyneczek słodziutki, jakie ma soczyste podpalania:loveu: Quote
vikiii Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Gratuluję, gratuluję, gratuluję wszystkim szczęśliwym mamuśkom, babciom i teściowym (bo moon-light to chyba teściową jest hihiiiii) :smilecol: Ale super "wysyp" maluszków się zrobił:multi: My dopiero czekamy na potwierdzenie ciąży - jak będę babcią to dopiero na przełomie stycznia/lutego:eviltong: Nane słiczniutkiego masz szkrabka! Dla Ciebie osobne gratulacje - bo to moja rasa:loveu: Quote
panienkabubu Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 vikii masz szczęście, że nie 29 lutego :evil_lol: Quote
Besa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam i babć :lol:. Quote
tigrunia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ach ja już się nagratulowałam i nachwaliłam ale jeszcze raz wszytstkiego naj naj Matruś dla Ciebie, Tanyusi i "Niuniusia" :loveu: Gratuluję powiększenia rodzinki :loveu: Quote
nane Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='Mudik'] A rodzyneczek słodziutki, jakie ma soczyste podpalania:loveu: jeszcze go nie podpalałam :evil_lol: ale dziękuję wszystkim za miłe słowa :loveu: Quote
blondie Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Dzisiaj (54 dzień) sunia puściła mi mini pawika, co mnie trochę wystraszyło. Jeżeli się to powtórzy to zadzwonię do weta. Spotkałyście się z takimi mini wymiotami w tym okresie ciąży? Ma też mleko, maluchy w brzuchu wariują. :roll: Quote
Elitesse Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 noja Zadra tez wymiotowala teraz, chyba to byl 61 dzien - mysle ze zoladek juz jest uciskany i to dlatego :roll: Quote
blondie Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Trochę się uspokoiłam, pawik nie powtórzył się, chyba rzeczywiście to jakiś chwilowy ucisk na żołądek. Zastanawiam się co z tym mlekiem, po naciśnięciu sutka wypływa kropla, wiadomo że póki co szczeniaki w brzuchu więc nikt mleczarni nie opróżni, mam nadzieję że to że jest już pokarm nie doprowadzi do jakiegoś stanu zapalnego. :shake: Może zmniejszyć odrobinę dawkę żywieniową, czy to troszkę nie za wcześnie na mleko? Czytałam że pojawia się na kilka dni a nawet godzin przed porodem, no a u nas jakby nie patrzeć to jeszcze ok. tydzień. :roll: Chyba zaraz przedzwonię do wetów i ich zarzucę pytaniami :oops: Quote
Elitesse Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 takie mleko to tez norma, moja suczki zawsze maja sporo wczesniej przed terminem porodu a nie tak jak w ksiazkach na pare dni przed, na poczatku jest takie metne, potem biale a czym blizej porodu tym zolciejsze sie robi Quote
Delay Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 U nas też wymioty były, ale ostatnio się skończyły, za to zachcianki są i apetyt wraca...i to jaki szalony:crazyeye:. Ciekawe czy znowu wrócą wymioty jak brzuch urośnie... Jak narazie nie wytrzymałam i po rozmowie z naszym ulubionym dr.Niżańskim, który mnie uspokoił co do badania, umówiłam się na USG w poniedziałek. No ciekawa jestem czy moje przeczucia się potwierdzą :p Wszytkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują póki co że wszystko po naszej myśli i nawet doktor to potwierdził. To będzie 34 dzień. Ach...jak ja wytrzymam do poniedziałku... Quote
Błyskotka Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 A u nas wczoraj czyli 19 grudnia urodziły się 4 szczeniaczki: 2 suczki i 2 pieski :loveu:. Wszystkie są rude. Mama trochę napędziła stracha ale wszystko ok :multi:. Był to mój pierwszy odbierany poród :). Quote
katik Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Błyskotka napisał(a):A u nas wczoraj czyli 19 grudnia urodziły się 4 szczeniaczki: 2 suczki i 2 pieski :loveu:. Wszystkie są rude. Mama trochę napędziła stracha ale wszystko ok :multi:. Był to mój pierwszy odbierany poród :). Fionka, gratulacje :multi: Quote
Martyna&Zara Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Wielkie brawa dla mamusi, właścicielki i szczeniaczków:) A cóż takiego się stało, ze wam stracha zrobiła sunia ??? Quote
panienkabubu Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Błyskotka napisał(a):A u nas wczoraj czyli 19 grudnia urodziły się 4 szczeniaczki: 2 suczki i 2 pieski :loveu:. Wszystkie są rude. Mama trochę napędziła stracha ale wszystko ok :multi:. Był to mój pierwszy odbierany poród :). no nareszcie, BRAWO! :multi::multi::multi::multi: Quote
Ilka21 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 o mój poprzedni post znalazł się nad postem Błyskotki:crazyeye: Quote
Dzidtka_Gl Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Błyskotka BRAWO czekamy na fotki teraz to rude małe świnki morskie ale jak będą miały 6 tygodni to aż strach pomysleć , czy może być coś cudniejszego od szczeniaka chowa ? ( oczywiście oprócz lgasaczka ;) ) :) takie małe miiiiśki Quote
Asiaczek Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Błyskotka napisał(a):A u nas wczoraj czyli 19 grudnia urodziły się 4 szczeniaczki: 2 suczki i 2 pieski :loveu:. Wszystkie są rude. Mama trochę napędziła stracha ale wszystko ok :multi:. Był to mój pierwszy odbierany poród :). Gratulacje i w tym temacie! BRAWO!!! Pzdr. Quote
Błyskotka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Dziękujemy za gratulacje :loveu:. Pierwsza sunia urodziła się nóżkami i musiałam ją wyciągać na siłę bo by się udusiła ale się udało. Po 3 maluchu Fjona miała jeszcze skurcze ale nic się nie rodziło. Po podaniu oksytocyny w samochodzie urodził się jeszcze jeden szczeniak. Był reanimowany i udało się go ocalić :multi:. Zainteresowanych zapraszam do swojego wątku. Quote
Recommended Posts