Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melduję się z powrotem na porodówce. Uwierzycie że my już 50 dzień ciąży? Kiedy to zleciało ?? :evil_lol: Maluchy już harcują w brzuchu, można wyraźnie wyczuć "kopniaki". Pozdrawiamy.

Posted

[quote name='Elitesse']jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22
wydaje mi sie ze jeszcze jednego malucha czuc

:klacz::klacz:

blondie - kiedy macie poród? bo my chyba tydzień po was:cool3:

Posted

Elitesse napisał(a):
jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22

Gratulacje:multi::multi:
I...... mamy szczęśliwą 7?:loveu:
Jak będziesz mogła to pochwal się maluszkami - wklejaj...wklejaj ile wejdzie zdjęć:loveu:

Co do USG - chciałam je zrobić, żeby wiedzieć czy mała wariatka ma szczeniaczki.
I tak jak mówi Anajta - nie chcialabym zmieniać karmy na szczenięcą jak nie jest w ciąży.

Posted

Delay napisał(a):
Ano zawsze jest ryzyko, a to że suka się zestresuje i zresorbuje, a to że nienajwprawniejszy wet za mocno wgniecie brzuszek.
Ja wiem że powody resorbcji mogą być różne i niekoniecznie akurat USG może być winne, to jednak wielu hodowców, którym zależy na wyczekanym miocie obawia się badania USG bo jaknajmniej chce stresować sukę.
Sama mam takie obawy, choć moja suka do nerwowych nie należy, to taka trochę paranoja, ale jak człowiekowi zależy, to bywa że nagle zaczyna się obawiać że coś się stanie i nie wyjdzie :p
Ja myślę że z tego powodu wielu hodowców decyduje się wyłącznie na badanie palpitacyjne.

Palpacyjne...:lol:

Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22

Gratulacje dla całej 7!!! No i dla Mamuśki, Akuszerki i innych pomocników.:multi:

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Palpacyjne...:lol:

Pzdr.

Hahaha, dzieki nawet nie zauważyłam że ciągle literówkę robię...:lol: :D

Elitesse, gratulacje dla nowonarodzonych i szczęśliwej mamusi (i babci) :)

Posted

Gratulacje Elitesse!:multi::multi::multi:, słodkie pieprzaczki:loveu::loveu:

Vikiii tez gratuluję, masz już jakieś fotki bo nawet nie kojarzę jakiej rasy Twoje maluchy:oops:

Posted

Delay napisał(a):
Hahaha, dzieki nawet nie zauważyłam że ciągle literówkę robię...:lol: :D

Bo jak sie sucz bada to wlasciciel palpitacji serca dostaje, to pewnie stad ta pomylka :evil_lol:

Posted

PATIszon napisał(a):
Bo jak sie sucz bada to wlasciciel palpitacji serca dostaje, to pewnie stad ta pomylka :evil_lol:

No DOKŁADNIE, miałam to napisać nawet;) :lol: :lol:
W każdym razie zaprzyjaźniony wet wpadł do nas, przeprowadził delikatnie rzeczone badanie palpacyjne (29 dzień) i twierdzi że dobre miałam przeczucia bo wg. niego sucz w ciąży, są "orzeszki" w brzuchu, który rośnie i są wszystkie inne możliwe objawy.
No a teraz jeszcze diagnoza dr.Niżańskiego i jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to będziemy rodzić około 19 stycznia. :multi:

Posted

[quote name='panienkabubu']:klacz::klacz:

blondie - kiedy macie poród? bo my chyba tydzień po was:cool3:
Dzisiaj 51 dzień licząc od krycia. Niezmiennie obstawiam okres międzyświąteczny. Zobaczymy. Zaczęłam już wczoraj mierzyć temperaturę, chociaż w sumie teraz to jeszcze za wcześnie ale przynajmniej mam okazję obyć się z termometrem :razz:(dostałam od weta specjalny) no i zobaczyć jaki pomiar jest dla suni "normalny".

No i gratulacje dla wszystkich psich mam i babć, widzę że trochę nas tu przybyło :multi: