blondie Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Melduję się z powrotem na porodówce. Uwierzycie że my już 50 dzień ciąży? Kiedy to zleciało ?? :evil_lol: Maluchy już harcują w brzuchu, można wyraźnie wyczuć "kopniaki". Pozdrawiamy. Quote
Elitesse Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22 wydaje mi sie ze jeszcze jednego malucha czuc Quote
panienkabubu Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='Elitesse']jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22 wydaje mi sie ze jeszcze jednego malucha czuc :klacz::klacz: blondie - kiedy macie poród? bo my chyba tydzień po was:cool3: Quote
Mudik Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Co te sznupki tak podobnie mają, prawie jak u Bangitoski, gratulacje!:loveu::loveu::loveu: Quote
vikiii Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Elitesse napisał(a):jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22 wydaje mi sie ze jeszcze jednego malucha czuc Gratulacje:multi::multi: I...... mamy szczęśliwą 7?:loveu: Jak będziesz mogła to pochwal się maluszkami - wklejaj...wklejaj ile wejdzie zdjęć:loveu: Co do USG - chciałam je zrobić, żeby wiedzieć czy mała wariatka ma szczeniaczki. I tak jak mówi Anajta - nie chcialabym zmieniać karmy na szczenięcą jak nie jest w ciąży. Quote
Elitesse Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 i mamy szczesliwa 7 :) :) po 24 urodzila sie jeszcze jedna suczka :) Quote
Alojzyna Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Elitesse napisał(a):i mamy szczesliwa 7 :) :) po 24 urodzila sie jeszcze jedna suczka :) Wielkie gratulacje!!!! U mnie te ostatnie są zawsze najkochańsze niunie :loveu: Quote
sodalis Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Gratuluje My dopiero 18 dni po kryciu, ale i tak już tu zaglądam :) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Delay napisał(a):Ano zawsze jest ryzyko, a to że suka się zestresuje i zresorbuje, a to że nienajwprawniejszy wet za mocno wgniecie brzuszek. Ja wiem że powody resorbcji mogą być różne i niekoniecznie akurat USG może być winne, to jednak wielu hodowców, którym zależy na wyczekanym miocie obawia się badania USG bo jaknajmniej chce stresować sukę. Sama mam takie obawy, choć moja suka do nerwowych nie należy, to taka trochę paranoja, ale jak człowiekowi zależy, to bywa że nagle zaczyna się obawiać że coś się stanie i nie wyjdzie :p Ja myślę że z tego powodu wielu hodowców decyduje się wyłącznie na badanie palpitacyjne. Palpacyjne...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Elitesse napisał(a):jest nas juz 6 - 3 pieski i 3 suczki, pierwsze urodzilo sie 18:55, ostatnie 22 wydaje mi sie ze jeszcze jednego malucha czuc Gratulacje dla całej 7!!! No i dla Mamuśki, Akuszerki i innych pomocników.:multi: Pzdr. Quote
Delay Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Asiaczek napisał(a):Palpacyjne...:lol: Pzdr. Hahaha, dzieki nawet nie zauważyłam że ciągle literówkę robię...:lol: :D Elitesse, gratulacje dla nowonarodzonych i szczęśliwej mamusi (i babci) :) Quote
Mudik Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Gratulacje Elitesse!:multi::multi::multi:, słodkie pieprzaczki:loveu::loveu: Vikiii tez gratuluję, masz już jakieś fotki bo nawet nie kojarzę jakiej rasy Twoje maluchy:oops: Quote
PATIszon Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Delay napisał(a):Hahaha, dzieki nawet nie zauważyłam że ciągle literówkę robię...:lol: :D Bo jak sie sucz bada to wlasciciel palpitacji serca dostaje, to pewnie stad ta pomylka :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Szczurki prawie jak baskowe...:loveu: http://images31.fotosik.pl/421/b839787563bb2edbmed.jpg Pzdr. Quote
Delay Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 PATIszon napisał(a):Bo jak sie sucz bada to wlasciciel palpitacji serca dostaje, to pewnie stad ta pomylka :evil_lol: No DOKŁADNIE, miałam to napisać nawet;) :lol: :lol: W każdym razie zaprzyjaźniony wet wpadł do nas, przeprowadził delikatnie rzeczone badanie palpacyjne (29 dzień) i twierdzi że dobre miałam przeczucia bo wg. niego sucz w ciąży, są "orzeszki" w brzuchu, który rośnie i są wszystkie inne możliwe objawy. No a teraz jeszcze diagnoza dr.Niżańskiego i jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to będziemy rodzić około 19 stycznia. :multi: Quote
blondie Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='panienkabubu']:klacz::klacz: blondie - kiedy macie poród? bo my chyba tydzień po was:cool3: Dzisiaj 51 dzień licząc od krycia. Niezmiennie obstawiam okres międzyświąteczny. Zobaczymy. Zaczęłam już wczoraj mierzyć temperaturę, chociaż w sumie teraz to jeszcze za wcześnie ale przynajmniej mam okazję obyć się z termometrem :razz:(dostałam od weta specjalny) no i zobaczyć jaki pomiar jest dla suni "normalny". No i gratulacje dla wszystkich psich mam i babć, widzę że trochę nas tu przybyło :multi: Quote
Martyna&Zara Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Gratulacje dla wszystkich ,,Świątecznych prezentów" (w dobrym tego słowa znaczeniu) dla mamusiek no i oczywiście dumnych właścicielek:loveu: Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 U naszej koleżanki jenis od ok. godziny trwa poród. Na świat przyszły już 1 sunia i 2 chłopaki...:multi: Czekamy co dalej... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Na razie u od jenis nie ma żadnych informacji. Dajmy suczce odsapnąć po 3 maluszkach... Pzdr. Quote
martitaa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 gratuluje i pozdrawiam wszystkich!!!!Asiaczku jak tam? Quote
Asiaczek Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zawsze mnie rozczulają takie ślepaczki... http://images49.fotosik.pl/41/d477aa9ea6b25380med.jpg Gratulacje dla Mamuski i jej Rodzyneczka!:loveu: Pzdr. Quote
Recommended Posts