moon_light Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Znacie adres www, na którym opisują tydzień po tygodniu rozwój płodu psa ? a może ktoś chciałby to opisać ? ;) Quote
moon_light Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Sama sobie odpowiem na pytanie: Znalazłam EKSTRA film NATIONAL GEOGRAPHIC :) (po ang) Rozwój płodu ssaków - słoń/delfin/pies. Pokazują rozwój płodu/szczenięta golden retrivera od poczecia, do porodu. (po drodze są wstawki o słoniu i delfinie, proszę się nie przejmować, za chwilę wracają do psiego tematu) Niesamowite:loveu: ! cz1 YouTube - National Geographic - In the Womb 2 - Animals 1/9 cz2 YouTube - National Geographic - In the Womb 2 - Animals 2/9 cz3- od dnia 30 YouTube - National Geographic - In the Womb 2 - Animals 3/9 cz4 YouTube - National Geographic - In the Womb 2 - Animals 4/9 Jak Wam się podoba ?? Quote
panienkabubu Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 moon - tutaj możesz poczytać po polsku Quote
caren Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 poniżej link wystarczy wpisać datę krycia Ofici�lne str�nky plemien Rhodesian a Thai Ridgeback na Slovensku zastre�en� SKCHR Quote
blondie Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Moonlight, filmik super, kiedyś oglądałam go właśnie na National Geographic, dobrze było na niego spojrzeć jeszcze raz :multi: Kalkulator, do którego link podała Caren też bardzo mi się podoba, wprawdzie wyliczył mi termin na 30 grudnia :mad: no ale obrał metodę liczenia od daty krycia. Ja jednak skłaniam się do metody obliczania od wrzutu LH, więc stawiam na 26 grudnia (o ile oczywiście będzie kogo rodzić :razz:). Nie mogę po prostu doczekać się usg. Z innych obserwacji to strajk głodowy trwa dalej tzn. zje nawet całą miskę ale trzeba ją karmić z ręki :diabloti:, dużo śpi, "mleczarnia" niepowiększona ale same sutki różowe wystają spod sierści. Zobaczymy po usg na ile moje obserwacje to rzeczywistość a ile czcze życzenia :cool3::evil_lol: A na porodówce co? Nikt nie rodzi??? :cool1: Quote
panienkabubu Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 blondie napisał(a): A na porodówce co? Nikt nie rodzi??? :cool1: czekamy na Was :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
PANGEA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Natalia Czyzby Fifi byl w ciazy :cool3::evil_lol: bo chyba nie Cezar :crazyeye: Quote
moon_light Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 PANGEA napisał(a):Natalia Czyzby Fifi byl w ciazy :cool3::evil_lol: bo chyba nie Cezar :crazyeye: akurat Ty dobrze wiesz kto :evil_lol: ;) Quote
PANGEA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 moon_light napisał(a):akurat Ty dobrze wiesz kto :evil_lol: ;) I tak sie poczuwasz??:cool3: Quote
moon_light Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 PANGEA napisał(a):I tak sie poczuwasz??:cool3: Ciekawa byłam :lol:, wczesniej mnie to wcale nie interesowało;). Quote
blondie Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Błyskotka napisał(a):Blondie a kiedy usg macie ? Trzeba było wszystko starannie dopasować i udało się ustalić piątek 28 listopada. To cała wieczność. :roll: Quote
panienkabubu Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 blondie napisał(a):Trzeba było wszystko starannie dopasować i udało się ustalić piątek 28 listopada. To cała wieczność. :roll: Spokojnie jeszcze 5 dni :loveu: Quote
Błyskotka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jak sunia nie je to się wtedy bardzo dłuży. Ale z tego co piszesz to nie tak tragicznie z jedzeniem. Quote
blondie Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 To AŻ 5 dni :diabloti: Właśnie z tym jedzeniem się denerwuję ale póki co karmię jak dotychczas (w sensie ilości) z tą różnicą że teraz z ręki :roll: Mam przygotowaną malutką paczkę karmy dla szczeniaków (po 30 dniu ciąży zamierzam na nią przejść) tyle że dalej nie wiem jak się ją dawkuje. Tam są podane proporcje wagi docelowej szczeniaka, nie wiem jak to odnieść do suczki ciężarnej. Przyjąć że waga docelowa to waga suczki ? No i jak zwiększać dawkę tej szczeniakowej karmy w miarę zaawansowania ciąży. Ehhhs, same niewiadome, a największa w samym brzuchu :lol: Quote
Błyskotka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Na ten brak apetytu to ja nie patrze. Ja to przechodziłam już 2 razy i z marnym skutkiem. Żeby było ciekawiej to za każdym razem inaczej :evil_lol:. Quote
vikiii Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Moja sunia ma dosłownie "chroniczny" brak apetytu... na suchą karmę oczywiście:cool3: Nie wyobrażam sobie jak to będzie, jak będzie w ciąży. Chyba tylko z rączki będzie jadła suche:roll: Błyskotka - a jak z Twoją suńcią, jest szczenna? Za dużo czytałam na raz i się pogubiłam. Nie wiem czy już pisałaś czy się udało czy nie:oops: Quote
panienkabubu Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 vikiii napisał(a):Moja sunia ma dosłownie "chroniczny" brak apetytu... na suchą karmę oczywiście:cool3: Nie wyobrażam sobie jak to będzie, jak będzie w ciąży. Chyba tylko z rączki będzie jadła suche:roll: vikiii może po prostu ją rozpieściłaś domowym jedzonkiem? :cool3: Quote
Besa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 U nas cisza narazie - dziś 57 dzień. Jesteśmy na etapie mierzenia temperatury -a ta póki co ani drgnie. Tylko z jedzeniem się zmieniło - teraz Cercia juz nie żre bez opamiętania, a je małymi porcjami i nie wszystko. Kojec przygotowany (chyba z rozmiarem troche przesadziliśmy - Cercia może z tego mieć dwupokojowe mieszkanie ;)), sprzęt przygotowany, nawet czasami Cerci zdarza się leżeć w kojcu i kopać kołderkę którą tam ma. I czekamy. Quote
panienkabubu Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Besa napisał(a):U nas cisza narazie - dziś 57 dzień. Jesteśmy na etapie mierzenia temperatury -a ta póki co ani drgnie. Tylko z jedzeniem się zmieniło - teraz Cercia juz nie żre bez opamiętania, a je małymi porcjami i nie wszystko. Kojec przygotowany (chyba z rozmiarem troche przesadziliśmy - Cercia może z tego mieć dwupokojowe mieszkanie ;)), sprzęt przygotowany, nawet czasami Cerci zdarza się leżeć w kojcu i kopać kołderkę którą tam ma. I czekamy. o a jednak ktoś będzie rodził :loveu: No to trzymamy kciuki :loveu: Chociaż jeszcze na pewno kilka dni minie...... :loveu: Quote
Besa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 panienkabubu napisał(a):Chociaż jeszcze na pewno kilka dni minie...... :loveu: Pewnie tak, ale ja sie juz doczekać nie mogę :lol: Quote
panienkabubu Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Besa napisał(a):Pewnie tak, ale ja sie juz doczekać nie mogę :lol: A byliście na USG? :loveu: Ile maluchów będzie? Quote
Besa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Byliśmy, naliczyli 4, ale nie starali sie bardzo policzyc, bo sami stwierdzili, że USG do liczenia nie bardzo sie nadaje - lepiej robic RTG, ale tego nie chcieliśmy. Ale wyglada na to, że będą duże. Quote
Błyskotka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 vikiii napisał(a): Błyskotka - a jak z Twoją suńcią, jest szczenna? Za dużo czytałam na raz i się pogubiłam. Nie wiem czy już pisałaś czy się udało czy nie:oops: Jeszcze nic nie wiem. Chyba dzisiaj wieczorem będę wiedziała i moja suka dostanie psiego Oskara za udawanie :evil_lol:. Quote
vikiii Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 panienkabubu napisał(a):vikiii może po prostu ją rozpieściłaś domowym jedzonkiem? :cool3: To napewno:placz: Ostatnio muszę zawsze coś "domowego" dodać do karmy - bo inaczej strajk i przez 2 dni potrafi nic nie zjeść. Wystarczy że choć odrobinkę białego serka wmieszam w suchą i już miska prawie pusta (bo tak czy inaczej nigdy nie zje odrazu wszystkiego). Quote
Recommended Posts