Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w każdej hodowli prędzej czy później urodzi się martwy maluch, niedorozwinięty lub wadliwy , no ale "konkurencja" chwyta co może... szkoda tylko, że sami nie mają odwagi przyznać się... więc się nie przejmuj :)

Posted

Macie racje.Szczenieta z wada czasami sie zdazaja i niektore maja szanse na zycie wiec nalezy im pomagac.Zdaza sie to napewno w wielu hodowlach a szczegolnie tych z dluzszym stazem.Przeciez nie mamy na to wplywu wiec nie uwazam, tego za cos co nalezy ukrywac.

Posted

Witam wszystkich!

Ufffff...Nareszcie, wykorzystując zapalenie gardła, dobrnęłam do końca wątku! Przeczytałam go w całości, żeby przekonać się co do decyzji, czy na pewno chcę mieć suczkę:) Wasze przygody mnie nie odstraszyły, a historia Mikruska niemalże doprowadziła do zawału ;)
Nie jestem hodowcą, ale czekam na szczeniaczki w hodowli, którą długo wybierałam. Swoją pociechę miałam odebrać w połowie listopada, niestety włoski amant dał puste krycie :( Zdarzyło mu się to już wcześniej...Wiem, że miał problemy męskiej natury, ale został wyleczony i przebadany, jest znakomitym reproduktorem dającym świetne potomstwo(i psychicznie i eksterierowo), dlatego Hodowca postanowił zaryzykować mając nadzieję, że dobre wyniki badań oznaczają koniec jego problemów. No ale niestety...
Do tego przyszła mamusia ma cieczkę co 7 miesięcy, więc dopiero w połowie lutego - lub pod koniec, pojedzie na krycie do nowego małżonka. Mam nadzieję, że ten tatuś spisze się lepiej i da ciekawe dziewczynki - lub choć jedną, ale wyjątkową ;) Bardzo zależy mi na tej akurat hodowli, w innej na pewno bym nie czekała. Dlatego dołączam do Was, mam nadzieję, że będę mogła dzielić się samymi dobrymi wiadomościami. No i razem z Wami czekać na kolejne, udane dzieciaki:)

Pozdrawiam!

Posted

Nie mogę edytować posta, więc proszę moderatora o połączenie:)

Widziałam w tym wątku osoby z Krakowa. Jeśli wszystko się u mnie uda w wakacje będę bardzo potrzebować osób z ułożonymi psiakami tzn. odwołującymi się, nie szczekającymi na inne psy, zainteresowanymi człowiekiem...Do socjalizacji mojego malucha:) Psy moich psich znajomych stąd, których z resztą nie jest wiele, nadają się raczej do socjalizacji w szczerym polu, nie wśród innych psów...A bestyjka będzie rasy zauczającej się błyskawicznie, więc potrzebuję saaaamych pozytywnych skojarzeń ze wszystkim od początku:)

Posted

Ulka... ja tam o Mikrusku nic nie powiem- ty wiesz :)
no moze tylko to, ze dobrze zrobilas! a ludzie jak to ludzie zawse cos znajda a jak nie znajda to wymysla eby dokopac;)

ja tez chcialam zadac pytanie co to za rasa bedzie podejrzewam ze grupa I ....

jak tam dziewczyny cieczki sa? u nas ciagle cisza...

Posted

mosca witamy na porodówce .
Mrówa u mnie cieczki już na ukończeniu wiec niedługo w pola !!!
Co do cieczek dla tych którym pilno - juz pisałam mozna podawać selen z wit E lub capivit A+ E . Polecił wet ( specjalista od rozrodu ) wiec nie wyciągnęłam tego z rękawa . Sama przyspieszyłam cieczke bo zazwyczaj bylo po 13 miesiacach , po selenie odstep liczył 9 miesiecy .

Posted

my powoli przygotowujemy się do wielkiego dnia... :p brzuch jak bambaryła :D:D i jeszcze zostało jakieś 10 dni...

a to dzisiejszy piękny poranek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

rodzice napisał(a):
mosca witamy na porodówce .
Mrówa u mnie cieczki już na ukończeniu wiec niedługo w pola !!!
Co do cieczek dla tych którym pilno - juz pisałam mozna podawać selen z wit E lub capivit A+ E . Polecił wet ( specjalista od rozrodu ) wiec nie wyciągnęłam tego z rękawa . Sama przyspieszyłam cieczke bo zazwyczaj bylo po 13 miesiacach , po selenie odstep liczył 9 miesiecy .

Dobrze wiedzieć, dziękujemy!

Pzdr.

Posted

[quote name='rodzice']tylko zapytajcie w aptece jaką dawke podawać
Koniecznie! Choć moim zdaniem kompetentniejszy w wypadku doboru dopuszczalnej dawki dla zwierząt będzie jednak wet.
to nie są "niewinne" witaminki których nadmiaru organizm się po prostu pozbywa, więc nic na własną rękę...
selen w nadmiarze ma działanie toksyczne
a selen w połączeniu z wit. E działa synergicznie ( czyli 1+1>2)

Posted

Ina&Fun napisał(a):
My też czekamy na cieczke, myśle że już niedługo... :cool3: a do wybranka, pojedziemy chyba na saniach:painting:

Fajnie Wam!:) Powodzenia!

Posted

Nam też się nie spieszy z cieczką, poczekamy :p Poza tym moja sucz ma zawsze regularnie, no i podobnie jak Dzasta mam nadzieję, że śniegi nieco stopnieją do przyszłego miesiąca ;)

Posted

mrowa23 napisał(a):
ja bym wolala juz teraz zeby mysza dostala... no ale my mamy blisko tym razem, znalazlam to co chcialam 300 km ode mnie a poprzednio zasuwalam ponad 900km hehe

Puli bedzie miała małe ????