Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to taki miot "akurat", chociaż myślałam że przy pierwszym będzie miała 2 szczeniaczki. Są naprawdę cudowne a jakie śmieszcze dźwięki czasami wydają :loveu:

Posted

Hej, u mojej suni 61 dzień i cały dzień 'kopie' w posłaniu, tak jak by nie mogła się ułożyć... Co to może oznaczać?
Czy wasze suczki zachowywały się podobnie?

Posted

Ania Ch.,

moja 61-ego dnia ciąży zaczęła od 9-tej rano kopać w posłaniu a w nocy byłam już Babcią ! ;)
Wiec bądź czujna !

Inne objawy tego samego dnia to :
- ciągłe przesiadywanie w kojcu
- westchnienia
- odmowa zjedzenia czegokolwiek
- odmowa spacerków ( na siku bralam ją siłą na rękach ).

Więc uważam, że czeka Cię dłuuuuuuuuga noc... :razz:

Trzymam kciuki !

Posted

Ania Ch
Moja suczka zaczęła ok godziny 18 drapać w posłanie i dyszeć. Ok 24 zaczęła się cała trząść. 45 minut później zaczęła przeć :)
Trzymam kciuki!
g@l@xy
Piękne maluchy- wyglądają trochę jak małe rottweilerki :lol::loveu:

Posted

Trzymamy kciuki!:multi::multi::multi:

Z tego co pamiętam pierwszy zawszwe najtrudniej idzie bo nie ma poślizgu, chyba dopóki nie pękł pęcherz to nic się nie dzieje, czekajcie, a jak będzie za długo spokój, dzwońcie do veta, tym mocniej trzymam kciuki!:multi::multi:

Posted

Rozpoczął się poród, widać pierwszego szczeniaczka ale suczka nie prze. Czy to normalne?
Jesteśmy w kontakcie z weterynarzem, który każe nam cierpliwe czekać...
Czy można jej jakoś pomóc?

Posted

AniaCh napisał(a):
Rozpoczął się poród, widać pierwszego szczeniaczka ale suczka nie prze. Czy to normalne?
Jesteśmy w kontakcie z weterynarzem, który każe nam cierpliwe czekać...
Czy można jej jakoś pomóc?

jest kilka sposobow zeby suce pomoc
ale raczej nie tak internetowo-wirtualnie.
mozna pobudzic skurcze
mozna zwiekszyc poślizg np za pomoca oleju jadalnego
mozna masowac kanal itp.....
Skoro jestes w kontakcie z wetem, popros go zeby Ci wytlumaczyl co i jak mozesz zdrobic

Posted

Trzymam kciuki za rodzące! :multi:

My dzisiaj korzystając z pięknej pogody i słonka i ciepełka, na 5 minutek wyskoczyliśmy na dwór :evil_lol:

Wyniosłam Norka na rękach (mam schody w domu), podbiegła Franciszka (jego półsiostra) i obszczekała... Po czym Norek zrobił to samo :mdleje: Hehe.
Powąchali się, Norek zaczął kopulować (będzie z nim wesoło) na brzuszku Franciszki i stali się przyjaciółmi :loveu: Powłaził na Frankę, podrapał śnieg i polazł do domu :evil_lol: Co za dużo to nie zdrowo, jak na pierwszy raz. Potem zasnął wtulony w mamuśkę pod kaloryferem i mlaskał :evil_lol:

Posted

Ania gratulacje!:cunao:
Jesteś jak błyskawica :lol: 1,5 godziny temu nie bylo jeszcze żadnego szczeniaczka a teraz są już 3 i nawet zdążyłaś zrobić i wstawić zdjęcia- jestem pod wrażeniem :evil_lol::loveu:
Co do jedzenia to zdrowy szczeniak będzie piszczał gdy będzie głodny. Piszczą też wtedy gdy ssą a mleko nie leci.
Moja suczka miała przez pierwsze kilka godzin mało pokarmu- dostała bawarkę i się "rozhulała" :evil_lol:

Panienkabubu- ale Wam fajnie, że już wychodzicie.Ja jeszcze czekam 2 tyg i też Figę wyprowadzę- mam nadzieję, że jeszcze się załapiemy na śnieg.

W których dniach odrobaczacie i szczepicie szczeniaki?

Posted

Ania Ch.
G R A T U L A C J E !!!

:laola:

U mnie też trojaczki. :loveu:

Co do karmienia :
ja poznawałam po tym, że jest ok. że małe po jedzonku były całkowicie spokojne - zero piszczenia i natychmiastowy, słodki sen.

Głodne szczeniaczki piszczą i wiercą się.

Moje nie piszczą w zasadzie do dziś, mają juz prawie 2 tygodnie.
Mama ma dużo mleczka bo rosną w oczach. :crazyeye:

Napisz jak przebiegał poród, to zawsze wszystkich oczekujących bardzo interesuje - tak zdobywają informację co i jak. ;)

DUŻO ZDRÓWKA DLA SUNI I DZIECIACZKÓW !