Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak Saskja w bambuko jak nic.Wczoraj wymioty i myślaląm ,że już ale mięsko na kolacje z apetytem wrąbała:evil_lol: po czym poszła spokojnie spać ,wiec nastawiłam zegarek na 3 pobudki w nocy ale chrapanie było tylko słychać i nawet już porządków nie robiła w nocy tylko błogie lenistwo ją opanowało.Rano spacerek ,śniadanko i dalej w pościele...więc narazie mamy luzik;)

Posted

[Farta miałam niesamowitego, bo to mojej suki pierwsze krycie, pierwszy raz też w ogóle w życiu ogon odstawiła i od razu taki wypad daleki...:p
. Bałam się trochę bo się nasłuchałam jak to suki owulację potrafią cofnąć itp. Niesamowicie się cieszę że się udało :multi: Sporo osób łącznie ze mną mocno trzymało kciuki. Mam nadzieję że dalej trzymają bo do porodu został mniej niż tydzień :loveu:

... i znowu u nas podobnie , tylko ja postanowiam przejechac trase na raz (oczywiście w jedną strone), ale na miejscu byłyśmy dwa dni . Poniewaz byłam sama musze powiedzieć ,ze w Niemczech ze strony włascicieli reproduktora otrzymaliśmy ogromna pomoc. :diabloti: ciekawe czy i liczba maluchów będzie podobna ?

Posted

[quote name='magat']
... i znowu u nas podobnie , tylko ja postanowiam przejechac trase na raz (oczywiście w jedną strone), ale na miejscu byłyśmy dwa dni . Poniewaz byłam sama musze powiedzieć ,ze w Niemczech ze strony włascicieli reproduktora otrzymaliśmy ogromna pomoc. :diabloti: ciekawe czy i liczba maluchów będzie podobna ?
magat - a jaką rase masz u siebie w domu?

Pzdr.

Posted

nenemuscha a ja caly czas myślałam że to owczarki się urodzą :lol::lol:
Fajne klusie!

U nas wczoraj od rana cały czas temperatura rosla az do 37.6 ale na sam wieczor spadla do 37.4 a dzis rano juz jest 37.0.
Mimo tego jesteśmy juz zwarte i gotowe :)

Posted

Owczarki bedą się miajmy nadzieje rodzić w lutym..relacja zapewniona.
Dzię mamy USG więc bedzie wiadomo czy będą maluszki czy nie:-o
A twoja super...kojec porodowy na 6 a brzyszek niczego sobie..tylko czekac.

Posted

[quote name='Asiaczek']magat - a jaką rase masz u siebie w domu?

Pzdr.
Duży Szwajcar

wczoraj trochę strachu - niespokojna noc, złe samopoczucie, czeste wyjścia i :oops:brzydka kupa, dzisiaj spokojny sen, chęc jedzenia (gotuje wiec ryz ) i maluchy sie ruszaja, idealny dzień porodu to 20.01. ( w południe 37,3 )

Posted

nenemuscha, jakie cudeńka!!! :loveu:

My już zaczęłyśmy mierzyć temperaturę, choć spodziewamy się malców dopiero za 7-10 dni; w tym roku postanowiłam zrobić wykres, żeby mi nic nie umknęło.

Posted

To podobnie jak u nas ;)
A u nas temperatura utrzymuje się na poziomie 37,8 -37,6 a dzisiaj rano 37,9
Suka całą noc się wierciła, brzuch się opuszcza i to wyraźnie, chyba też "czop" zaczyna się rozpuszczać powoli. Trochę zmartwiły mnie mocniej zaróżowione obwódki dookoła sutków, mam nadzieję że to żadna anomalia.

Posted

Ja 2 lata temu zaczełam mierzyc temperature 9 dni przed porodem - juz nie pamietam, kto mi tak doradził, i gdzies wtedy wyczytałam, ze trzeba mierzyc co godzine :crazyeye: bo inaczej sie nie wyłapie tego najwiekszego spadku. Wiec tak mordowałam suke, pod wieczór 1 dnia mierzenia uciekała juz na moj widok:shake: ale mierzenie sie przydało, 57 dnia ciązy ok 11 złapłam temperature 35.9` - natychmiast zadzwoniłam do doswiadczonej znajomej i mowie co mam - ona na to, aha, to beda dzieci. Ja byłam pewna ze to był bład pomiaru - zwłaszcza ze po 20 minutach było juz 36.5`, a po nastepnych 20minutach 37`.
No ale cóz, o 21.20 suka zaczeła rodzic, i przed polnoca było nas juz wiecej.:loveu: Wszystkie szczenieta przezyły.

I co ciekawe, to w jesieną w zeszłym roku tatus tamtych szczylkow krył inna suke, troche tylko spokrewniona z moja, i tez urodziła w 57 dobie - sa hodowcy którzy twierdza ze zdarzaja sie sy po ktorych szczyle zawsze rodza sie wczesniej, albo zawsze pozniej niz te idealne 63 dni.

Posted

Witaj Gabi!!! :) :multi: Kiedy sie wybieracie na usg?

Co do tych przeskakujących postów to, może wątek jest za bardzo oblegany? Moze zalożenie drugiego coś by pomoglo?

U nas temperatura rośnie (rano 37.0 teraz 37.7) ale pewnie poznym wieczorem znow spadnie. Maluchy szaleją... chyba będą take same roztrzepane jak mamusia:lol::lol: