Guard Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Nasz ma z konieczności wymiary 200x138cm, no i ta listewka zabezpieczająca szczeniaczki jest na wysokości 13 cm od podłogi, a ma szerokość 10cm. Zobaczymy jak to będzie, ale planujemy przeniesienie mamusi z małymi po około 3 tygodniach do większego kojca. Teraz jesteśmy na etapie mierzenia temperatury i odliczania dni. Quote
Noelani Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 No i jak tam? Urodzilo sie cos? Kasia? Guard? Quote
Guard Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 U nas jeszcze terminowo-książkowo zostało 5 dni. Leżę sobie koło Winter i obserwuję, jak raz po raz coś się w środku kręci. Temperaturę mierzymy 3 razy na dobę i czekamy. A co u Kasi to nie wiem. Może jest już zbyt zajęta żeby pisać...... Trzymam za jej maluszki kciuki. Quote
Guard Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 U nas jeszcze cisza, u Kasi widziałam zdjęcia ślicznych bliźniaczków. Piękna parka. Też bym chciała, już być po.....U nas dzisiaj 62 dzień od pierwszego krycia. Temperatura ciągle stała. Innych objawów też nie ma. Quote
A&R&I Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Witamy wszystkich :lol: Przebrnęłam przez cały wątek :diabloti: Za 8 dni rodzimy i już się nie możemy doczekać. To będzie nasz pierwszy raz (suczki już trzeci). Już wszystko przygotowane na powitanie nowych członków rodziny a będzie ich dwójeczka :loveu: Quote
boksiedwa Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 to czekamy razem z Wami :D /fajna stronka/ ja mam już za sobą, maluszki zaczynają wyfruwać do nowych domków :( i wszystkie jadą "w Polskę" żadnego nie będę miała bliżej niż 300km Quote
A&R&I Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 To się cieszę, że czekacie z nami :multi: za stronkę dzięki :) (samoróbka wykonana przez męża). Mam pytanko kiedy mniej więcej zaczęliście czuć kopiące maluszki ? Quote
Guard Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Witam po przerwie. Nieobecność usprawiedliwiona. W sobotę mieliśmy poród. Zaczął się o 15, a skończył krótko po północy. Mamy dwa śliczne i pieski i jedna suczkę. Fotki mamy umieszczone na naszej stronie www.sennenhunde.pl Wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i kciuki. Quote
boksiedwa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 super maluszki :) gratki wielkie dla dzielnej mamusi Quote
Noelani Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Gratujacje dla Bernenskich i Szwajcarskich MAM :thumbs: Quote
Guard Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Dziękujemy wszystkim za życzenia. Maluszki i Mama po trzech dobach od porodu czują się dobrze. Gorzej ze mną, ale to chyba norma. Napiszcie prosze jak Wasze maluchy przybierały na wadze w tych pierwszych dniach. Wiem, że to nie ten post, ale w temacie żywienie echo. Trzymamy kciuki za wszystkie obecne "ciężaróweczki". Powodzenia. Quote
boksiedwa Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Guard napisał(a):Dziękujemy wszystkim za życzenia. Maluszki i Mama po trzech dobach od porodu czują się dobrze. Gorzej ze mną, ale to chyba norma. Napiszcie prosze jak Wasze maluchy przybierały na wadze w tych pierwszych dniach. Wiem, że to nie ten post, ale w temacie żywienie echo. Trzymamy kciuki za wszystkie obecne "ciężaróweczki". Powodzenia. to, że się nie wyśpiś i będziesz robiła za "widmo" to norma :evil_lol: a co do maluszków i wagi to chyba zależy od rasy, wagi urodzeniowej itp moje przybierały ok. 60-70g na dobę i podobno jak na boksery było to dużo. Quote
Kika Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [LEFT]Moje dalmatynczyki po tygodniu podwoiły wagę urodzeniową i przybierały podobnie jak boksie. W pierwszych dniach po 40-50 g, a juz pod koniec tygodnia 70-100g. Ale jak poprzedniczka napisała wszystko zależy od rasy. [/LEFT] Quote
lidush Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 A nam zostały jeszcze 2 tygodnie... Spodziewamy się 8 potworów, ale być może jakiś cicho ciemny jeszcze pozostaje w ukryciu;) Quote
Guard Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Czekamy na dalsze wieści. Życzymy spokojnych porodów, silnych maluszków i cycuszków pełnych mleka. Quote
Diorisimo Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Witam, U nas maluchy miały urodzić się dzisiaj, jutro.Mialam sie tu wpisac z moja ciezarowka.Jednak suczka nas zaskoczyla i urodzila w 58 dniu.A rankiem do pracy, na szczescie wakacje i syn pilnie dogladal maluszkow. Mamy 3 chomiczki-2 suczki i pieska.Waga urodzeniowa 14-19 dkg. Mam tylko problem, bo suka nie chce jesc karmy(Hill's p/d) zazera sie za to bawarka z sucharami, wg mnie to za mało. Pozdrawiam wszystkich oczekujących i ich ciężarówki, a także odchowujących własnie swoje maluszki. Quote
Jośka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Gratujacje dla MAM :loveu: :loveu: :loveu: Czekamy na fotki maluszków. Quote
boksiedwa Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 A moje kolejne maleństwo pojechało do domku :( zostały jeszcze tylko 2 Quote
Asiaczek Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='Guard']Witam po przerwie. Nieobecność usprawiedliwiona. W sobotę mieliśmy poród. Zaczął się o 15, a skończył krótko po północy. Mamy dwa śliczne i pieski i jedna suczkę. Fotki mamy umieszczone na naszej stronie www.sennenhunde.pl Wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i kciuki. Brawo! Oby teraz wszystko wróciło do normy, tzn. Mamcia - do kondycji wystawowej, a Maluszki - rosły na pociechę! Pzdr. Quote
Diorisimo Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Podaje link do naszej stronki, są juz zdjęcia maluszków:) www.deepforest.rar.pl Pozdrawiamy i trzymamy łapki, za oczekujące mamusie i ich właścicieli:multi: Quote
Cavisia Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 OOOO Dorota :-). Super, ze tu się pojawiłaś ;) Trochę późno, ale i tak super :-). Ja tu rodziłam ;-), a teraz - moje maleństwo w szczeniaczkach niedługo...Boksiedwa, jak one szybko rosną i odchodzą? Quote
Irviers Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Witam :) i my dokulaliśmy sie do tego wątku :evil_lol: na przełomie lipca i sierpnia odbyło się krycie a w ubiegły poniedziałek odwiedziliśmy weta w celu wykonania usg :) Wynik pozytywny :multi::multi::multi: Teraz czekamy i denerwujemy się gdyż jest to zarówno mój jak i suni debiut :) Quote
Cavisia Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Witaj, witaj, tu jest suuuuuper atmosfera. Rodzi się prawie bezstresowo ;-). Quote
Recommended Posts