Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kumpel od serca']A my powoli rośniemy. Niestety, fotki będę mogła wstawić dopiero w przyszłym tygodniu. Przekroczyłam limit:P
Teraz już jest dobrze ale było niewesoło. franka drugiego dnia po porodzie dostała tężyczki (mimo tego, że bardzo uważałam i wydawało mi się, że wszystko jest pod kontrolą), a później paskudną infekcję z wysoką gorączką. Na chwilę straciła mleko, musiałam maluszki dokarmiać.
Teraz szczonki przybierają na wadze, już otworzyły oczka i wszystko jest ok. Ale w dalszym ciągu obawiam się kolejnego ataku tężyczki.

Trzymam kciuki za rodzące i czekające na poród.[/QUOTE]

Trzymamy kciuki.

U nas drugi poród też z problemami,szczeniaczki urodziły się w terminie,ale bardzo malutkie i słabiutkie.Na szczęście po czterech dniach ważyły już tyle ile powinny przy urodzeniu,a teraz to już prawdziwe klusie :).

Posted

Mimo iż nie jestem hodowcą, przebywam aktualnie na 428 stronie wątku. :p Uwielbiam go po prostu!
Mocno trzymam kciuki za wszystkich rodzących, oczekujących i wychowujących. :loveu:
Jedyne co na razie mogę z Wami dzielić to niecierpliwość, straszna niecierpliwość. Namawianie mamy skończyło się najprawdopodobniej sukcesem, więc pewnie zgodzi się w końcu na psa! :loveu: Także poczekam jeszcze +/- dwa lata; wydanie zgody, potem wybór hodowli, wyczekiwanie na miot, a później jeszcze na odbiór. Przez te dwa lata będę studiować kolejne strony porodówki. :lol:

Posted

Sequedille nie przepadam za mopsami szczerze mówiąc, ale te klusie są doprawdy urocze - takie małe hipopotamki. :loveu:
kelpie87 w takiej dużej mamusi, musi być dużo chomików. A ile czarnuchów się spodziewacie? :p

Posted

Nie wiem ile chomiczków tam siedzi, wg tego co widać na usg raczej nie zapowiada się liczny miot, chociaż brzuchol solidny i wcześnie zaczął sie powiększać.
Jeden wczoraj wieczorem już ćwiczył bieganie po ringu :loveu:

Posted

[quote name='szalej']rodzice, o mój boże, przecież je można oglądac caly dzien i sie nie znudzic, lepsze od telewizji! :D[/QUOTE]

ja ogladam tylko pół dnia bo następne pół sprzątam po nich :)

Posted

U nas 58 dzień od ostatniego krycia. Coś się już szykuje, mamuśka stęka, posapuje i wybrzydza przy jedzeniu. Od soboty pojawiają się kropelki mleka. Temperatura na razie bez zmian.

Posted

Maluchy urodziły się 30.12. Poród nie był łatwy i skończył sie cesarką, bo maluchy wcale nie były maluchami.
Mamy dwie dziewczynki z wagą urodzniową 650 i 590 g i chłopaka 625.
Niestety największa 700-gramowa dziewczynka sie zaklinowała i straciliśmy ją :(

Kluski są silne i rosną jak na drożdżach, a mamusia szybciutko doszła do siebie i na drugi dzień już biegała :) Jest bardzo troskliwa i nie mozna jej odciągnąć od dzieci :)