lirael Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 katarzynaG napisał(a):Nie, mała ma od dawna czekający na nią cudowny domek ;) Wcale się nie dziwię, skoro sunia po takiej pięknej mamusi. A chłopaki też na pewno błyskawicznie się rozejdą po świecie jak świeże bułeczki. :) Gratuluję maluszków! Quote
szalej Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Swoją drogą, podjąłby się ktoś odróżnić takiego malutkiego goldena od labka? Cuuudne są, strasznie mi się podobaja, bo mamusia cudna :D Quote
katarzynaG Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 szalej napisał(a):Swoją drogą, podjąłby się ktoś odróżnić takiego malutkiego goldena od labka? Cuuudne są, strasznie mi się podobaja, bo mamusia cudna :D może w 1wszym dniu nie, ale teraz maluszki mają chociazby inną sierść niz małe laby ;) dziękuję za cudną mamusię - mój golden marzeń na którego czekałam baaaaaaardzo długo, pojechałam do zimnje szwecji i przywiozłam najcudowniejszy charakter ;) Quote
katarzynaG Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 shera9 napisał(a):ktore są wolne? pytam z ciekawoś ci:0 wolny jest jeden chłopiec. który - nie mam pojęcia. za wcześnie bym mogła zadecydowac kto trafi do kogo ;) Quote
ppaula2 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 O matulu jakie maluszki :) Mamusia rzeczywiście piękna :* Moje maluszki jutro kończą 6 tyg. Już niebawem będę się z nimi żegnać :( Quote
ppaula2 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 w sumie jedna panienka jest wolna na 100% druga na 50%, bo trwają negocjacje w domu ;) reszta zajęta :) Quote
Yoko2009 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Witam, jestem nowa w temacie:) i wiem, że nie w tym wątku piszę ale do "ciąży i krycia i w progesteron" nikt chyba nie zagląda a ja mam pytanko:) W 5 dniu progesteron był 0,86 natomiast wczora j w 7 dniu 1,27. Wet zaleca teraz codzienne badania, które niestety dla mojej młodej są wielkim stresem, no i łapka od pobrania boli bo lekko kuleje. Moim pytaniem jest czy nie wystarczy zebym zrobiła badanie jutro czyli 9 dnia pomijając dzień dzisiejszy. Czy spotkałyscie sie z takim skokiem żeby z 1,27 skoczyło powiedzmy od razu do 10 na drugi dzień??? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. A jak się wszystko uda to już niedługo dołączę do waszego wątku. Quote
katarzynaG Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 ja bym przy tak niskich wartościach badała co 2 dni i myślę, że mozesz spokojnie pominąć dzisiaj. Quote
Yoko2009 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 katarzynaG napisał(a):ja bym przy tak niskich wartościach badała co 2 dni i myślę, że mozesz spokojnie pominąć dzisiaj. Dziekuję bardzo za odpowiedź:) Quote
Asiaczek Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='katarzynaG'] mamy szósteczkę - pięciu panów i jedna pani ;) Gratulacje:) Metheora - mocno zaciskam a udany poród:) Bo to juz odliczanie jest... pzdr. Quote
karmina Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Jestem nowa w tym wątku,chciałam sie przywitac i podzielić naszą radością z powodu narodzin pierwszych szczeniąt od naszej suni chow chow E.EMOTIONS Cud Chin i CERBERA Rudy Oski. Sunia spisała się doskonala podczas porodu i spisuje sie doskonale opiekując pokaźną gromadką:3 chłopców i 5 dziewczynek.:multi: Quote
Alojzyna Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 moje 5+1 skończyły już 4 i pół tygodnia :) po raz pierwszy mam do czynienia z takimi niejadkami - oprócz cyca nie chcą nic jeść - podejdą, powąchają, co tam lizną i nic :/ już sama nie wiem co mam im dawać by zaczęły jeść Quote
ppaula2 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Alojzyna moje maluszki też początkowo nie chciały jeść rozmoczonej karmy. Karmę wprowadziłam jak miały 4 tygodnie bez 1 dnia, bo pięknie odchowywały się na cycu. Dosmaczałam im gotowanym udkiem z kurczaka pokrojonym na drobniutko. Po tygodniu zorientowałam się, że są gotowe na suchą karmę po tym jak dorwały się do miski matki. Odkąd jedzą karmę w postaci suchej problem z niejadkami minął w zapomnienie :D Quote
Błyskotka Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Widocznie mama ma dużo mleka i im to wystarcza. Ja tak miałam z poprzednim miotem bo obecny dopiero zacznie poznawac co to inne papu niż cyc mamy ;) Quote
Recommended Posts