Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Czytuję wątek regularnie, trzymam kciuki i podziwiam maluchy :) Teraz sama się się pochwalę:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W niedzielę 03 czerwca moja Ira urodziła 9 ślicznych szczeniątek. To już trzeci raz, gdy rodzi się u nas 9 maluchów z inseminacji mrożonym nasieniem, a dodatkowo tym razem jest to drugie pokolenie „z mrożonki” :)[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Izoldas gratuluję pokaźnej gromadki :)

U nas dziś 48 dc od ostatniego krycia i tak liczę od początku.
Ale we wszystkich mądrych książkach napisane jest aby liczyć od pierwszego dnia krycia. Więc w/g tego terminu mam 52 dc.
Zgłupiałam już z tymi dniami. A wy jak liczycie?

Posted

No właśnie.
Zeszłym razem też tak liczyłam, a tym razem znajoma (z dużo większym doświadczeniem) poleciła liczyć od ostatniego.
No to wychodzi na to, że mamy 52 dc

Posted

[quote name='ppaula2']Izoldas gratuluję pokaźnej gromadki :)

U nas dziś 48 dc od ostatniego krycia i tak liczę od początku.
Ale we wszystkich mądrych książkach napisane jest aby liczyć od pierwszego dnia krycia. Więc w/g tego terminu mam 52 dc.
Zgłupiałam już z tymi dniami. A wy jak liczycie?

Dzięki :)
Ja zawsze liczę od pierwszego krycia, a dr. Niżański ostatnio polecał liczyć od wyrzutu LH i czekać do 64 dni, dopiero potem zaczynać sie martwić ;) U mnie wychodzi w sumie na to samo: wyrzut LH - krycie po 3 dniach - poród po 58-60 dniach od krycia (61-63 dni od wyrzutu)

Posted

No właśnie.
Niby różnicy nie ma bo i tak się urodzą wtedy kiedy mają się urodzić.
To tylko w mojej podświadomości coś zmienia, że to nie 48 a 52 dc.
Po prostu zdaję sobie sprawę, że niedługo nadejdzie poród a tego najbardziej się obawiam ;)
KaRa_ jakie już faje maluszki :*

Posted

U nas wysyp lada chwila. mamy 61 dzień, sapanie jest, spadek temperatury jest, no to czekam.

Izoldas Gratuluje 9 z mrożonki, bo wszyscy twierdzą, że z mrożonki mniej liczne mioty są, a u Ciebie tak ładnie :)

Posted

przed nami równy miesiąc oczekiwania, więc powoli się meldujemy na porodówce ;)

nie wiem jak inni, ale ja przed każdym porodem jestem tak samo zdenerwowana jak przed pierwszym a może nawet bardziej :)

Posted

[quote name='Alojzyna']nie wiem jak inni, ale ja przed każdym porodem jestem tak samo zdenerwowana jak przed pierwszym a może nawet bardziej :)
U mnie to co prawda drugi, ale czuję się głupsza niż przy pierwszym. Znów czytam te same artykuły, książki, oglądam filmiki i im bliżej tym bardziej się boję. U nas zostało ok 10 dni (choć pewnie mniej, bo miot ponoć liczny).
Brzusio ogromniasty, w cycuszkach mleczko już jest więc teraz tylko czekamy.

sodalis trzymam kciuki za mamusię! Która panna będzie mamą?

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Jak tam bostonki?

Maluchy super, wszystkie już mają nowe domki oprócz jednego chłopaka wystawowego - cały czas szukam.
Zostały mi jeszcze 2 tyg i z większością trzeba się żegnać. Zostanie chwilę dłużej Kropek bo jedzie do Niemiec i trzeba kilka rzeczy załatwić.
Są takie radosne, zawsze się witają jak tylko wstaną to pędzą wylizać człowieka. Cud miód maluchy. Niedługo dam nowe fotki ale można obejrzeć je na stronie w zakladce szczenieta: www.iscbreeding.pl albo na facebook'u hodowli: Inferior Silesia Canis

Posted

ppaula2 napisał(a):

Ile się urodziło?

Jest 9. 3 pieski i 6 suczek, także super, bo 4 suki są zamówione i ostatnia osoba na liście czekających na suczkę miała stresa czy dla niej będzie szczeniaczek, a sie okazało, że nawet wybór będzie jeszcze miałą. :)

Posted

[quote name='sodalis']Izoldas Gratuluje 9 z mrożonki, bo wszyscy twierdzą, że z mrożonki mniej liczne mioty są, a u Ciebie tak ładnie :)

[FONT=Times New Roman]To już trzeci miot z mrożonki i trzecia dziewiątka, jeżeli to oznacza mniej liczny miot to ja wcale nie chcę „normalnego” :D[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Gratuluję czekoladek i trzymam kciuki za oczekujących :)[/FONT]