Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tam też uwielbiam te zawiłe imona hehe :)
Monmer tatuś przepiękny, z wyborem no cóz to zawsze jest trudne zwłaszcza że wszystkie osoby które się zgłosiły opcjonalnie chcą dla psiaka jak najlepiej, masakryczna decyzja heh najlepiej zostawić sobie :P

Posted

Belle et la Bete napisał(a):
No to się chwalę :)

Toxi została mamusią 5 słodkich dziewczynek i 3 wspaniałych chłopców :)

Wow. Niezły miocik Ci dała bulwa.
Czekam na fotki maluszków.
Gratuluję!
Tak myślałam, że skoro cisza to coś się dzieje ;)

Posted

Chłopcy:
pierwszy od lewej, największy i najbardziej gamoniowaty ;) biały w płowe łatki, trzeci od lewej- biały w czarne łatki i czwarty od lewej najmniejszy, ale najsprytniejszy biały w płowe łatki właściwie bardziej płaszczyk niż łatki :) Wszystkie są cudowne :)
Jedna dziewczynka ma płowy płaszczyk i to jest takie umasczeznie o jakim marzyłam. Prawdopodobnie zostanie w hodowli :)

Posted

WOW , ile bulgotków :multi: gratulacje !!! i jak kolorowo :)

u mnie żaden pies nie nazywa się rodowodowo ... bo ja preferuje ludzkie imiona , no czasem trochę inne , mam dwie suczki o imionach Rekin i Terrierek :diabloti: imiona same się wybierają , gdy dotknę psa .... ew w głowie mam imię , zanim pies się narodzi ...

Posted

Gratulacje- bulweczki słodkie i strasznie chyba liczny miot jak na tą rasę? a jakie różowe łapeczki :)

niebieski nosek- WOW- u CTR cała skóra jest dość intensywnie niebieska- a takiego noska nie widziałam jeszcze :)

ja też lubię "odjechane" i dwuczłonowe imiona rodowodowe a w domu patrzę jaki pies ma charakter i albo nazywam zgodnie z charakterem, albo przekornie, bo trochę zabobonnie wierzę, że imię ma wpływ na przyszły charakter- do tej pory mi się sprawdza :D

Posted

Ale słodka gromadka:-) witamy na świecie małe bulwiątka...
gratulacje dla mamusi i maluszków
napisz jak to z porodem było, bo po zdjęciu sądzę że jednak cesarka... i jak się czuje Toxi w roli mamusi?

Posted

Świetne bulwy no to jak już zechciały wyjśc na świat i się pokazać to teraz tylko czekać kiedy będą latać po domu i wariować hehe
Armia w kwestii imion jak widac jesteśmy podobnie "zabobonni" heh

Posted

Toxi jako mamusia sprawuje się coraz lepiej :) Najchętniej nie odstępowała by maluszków na krok. Trochę jeszcze działa nieporadnie, ale bardzo się stara. Liże je z takim zapałem, że muszę ją izolować od szkrabków bo chyba by je zalizała.

Tak MonMer Toxi miała cesarkę. W czwartek zrobiłam RTG i pokazało 8 łebków. Podjęłam decyzję o cesarce bo sunia malutka i króciutka, brzuchal wielki, szczeniąt bardzo dużo jak na te rasę, a porody u nich są raczej trudne. Po wszytskim okazało się, że jeden maluszek był pookrecany pępowiną i napewno by sie nie urodził naturalnie. Bardzo się cieszę, że mamy to już za sobą bo stres był ogromny. Ponoć bardzo panikowałam.... no, ale która "mamusia" nie panikuje kiedy w grę wchodzi życie i zdrowie jej "dziecka"

Posted

rany ;) wiekie gratki dla bulkowej mamusi i maluszków ;) cudowne ;) naprawdę....i spory miot jak narase i jeszcze pierwiastke ;) a dziewczynki oprocz tej płowej łaciatki z czarnym ??

Posted

Belle et la Bete napisał(a):
Jedną dziewuszkę planuję zostawić sobie :)

Wspaniale jest wychować sobie najlepszego przyjaciela od takiego oseska.
Za jakiś czas wracać do zdjęć i wspominać jaka była malutka :)
Która jest Twoja?
Imiona już masz?
Bulwy przepiękne. Szok, że aż tyle maluszków :)