Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapytam tak: z czym to sie je? :lol::lol:

Otoz zastanawiam sie nad kryciem za jakis czas psem z USA,tylko (no wlasnie),jak to sie robi? Czy ja jade z suka do Ameryki czy oni przesylaja mi zamrozona(azot) sperme samolotem, a potem sztuczna inseminacja? I jakie sa mniej-wiecej koszty? No i przede wszystkim-jak sie do tego ma prawo ZKwP?
Mile widziane wypowiedzi osob, ktore moze juz tam kryly. :)
pzdr
Zosia

Posted

Wiska napisz do Appalachian (AM). Jakieś 2 lata temu chyba "kryła psem" z USA i było to mrożone nasienie i inseminacja. Moim zdaniem podróż z suką do stanów na konkretny termin i to na krótki czas jest bez sensu. Kosztowałoby Cię to chyba fortunę i ile stresu dla suni- jeszcze by ovu zabłokowała, czy cuś :roll:

edit: a Twoja sucz to Schipperke? Mają w USA tej rasie cuś fajniejszego niż w Europie?

Posted

Niom, to wydaje mi się, że teraz pozostaje Ci tylko poszukać kontaktu z hodowcą tego piesa (jeśli rodowody do siebie pasują) i zacząć negocjować warunki :evil_lol: Wiadomo, różnie to bywa. A może któryś z tych piesów będzie za jakiś czas wypożyczony do Europy? To też jest jakieś wyjście ;)