Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

są nowe wpłaty
Simona wydatki:
422zł antybiotyki, opatrunki (lecznica w Białymstoku) – zapłaciła Evelin
1000zł operacja łapy (lecznica Książęca)- założyła Fundacja
50zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 9.12.09) – założyła Fundacja
74,50zł zmiany opatrunków, antybiotyki (lecznica Babice Stare) – zapłaciła Evelin
Razem: 1546,50zł
Około 200zł zmiany opatrunków, przeciwbólowe, antybiotyki, rtg łapy (lecznica Babice Stare) – nie zapłacone

Wpłaty:
200zł Jolanta R.Evelin
30zł Stanisław S. GACKN1
100zł Ewa B.-P. Cantadorra
110zł Aldona L. Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł Ewa K. edrgaska
7zł Nina U. NINKA (bazarek Evelin)
100zł Aldona L. Isiak (bazarek Isiak)
20zł Małgorzata B. pucka69 (bazarek Evelin)
60zł Małgorzata B. pucka69
20zł Marta S.

Razem: 742zł

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy wszystkim dotychczasowym darczyńcom, jesteście wspaniali, dzieki Wam Simbi ma szanse na lepsze życie
- z kompletem łapek i zadowoloną łepetynką.
Zbieramy dalej, bo strasznie bidna końcówka roku. PROSIMY WRAZ Z SIMBI O DALSZE WSPARCIE!!!!

Posted

Simbi zsunął się opatrunek - widać tego najwyższego druta. Jutro chcąc nie chcąc będziemy musieli zmienić jej ten opatrunek sami. Nasz wet sugerował, że powinniśmy własnie sami to robic, by nie mnożyć kosztów. Ja trochę się obawiam, jutro kupię ligninę, bandaże i plaster i spróbujemy jej to poprawić.

Posted

oczywiscie postu nie da sie edytowac ...
ronju bedzie wpłata od kropki77 - ok 35 zl - lub więcej ;) to daj znac jak pieniadze dotrą, żebym mogła jej wysłać ksiazki :)

Posted

Simbi zobacz nazbierałas na operację...pewnia ja sie ciesze bardziej niz Simbi...:)
A za powodzenie akcji zmieny opatrunku trzymam kciuki ..Koniecznie napisz jak było.

Posted

Faerie, 300zł doszło,wielkie dzięki!!!
mamy spłaconą operację i konsultację!!!!
Wpłaty:
200zł Evelin
30zł GACKN1
100zł Cantadorra
110zł Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł edrgaska
7zł NINKA (bazarek Evelin)
100zł Isiak (bazarek Isiak)
20zł pucka69 (bazarek Evelin)
60zł pucka69
20zł Marta S.
300zł Faerie
Razem: 1042zł

opatrunek poprawiony, tylko zalozyliśmy ligninę i bandaż na to miejsce z widocznym drutem. najgorzej bedzie w piątek, bo bedziemy musieli zdjąć wszystko, przemyć dziury z drutami, obłożyć gazikami, bandażem, ligniną i jeszcze raz bandażem...

a Mikołaj to już u nas był - zostawil wielką pakę dla wszystkich piesków.

Simbi jeżeli bedzie grzeczna, to pewnie też coś dostanie:p

Dziś grzeczna nie była -wyżerała ptaszkom jedzenie razem z inną suczką ściągnęły kulę dla sikorek:mad:
w sumie to jestem sama sobie winna, bo zmniejszyłam racje żywnościowe Simbi, to bidna musi dojadać w terenie...

Posted

Cioteczki, wszystkiego najlepszego, jak najmniejszej ilosci psiakow ktorym trzeba pomagac, jak najwiecej prezentow i wspanialej rozmowy z pupilami o połnocy :) A dla Simbi zycze zdrowia i kochającego domku :)

Posted

Dziękujemy
my też wraz z wszystkimi naszymi naszymi psiakami życzymy spokoju na święta. Simbi świątecznie pozdrawia wszystkich, ktorym jej los nie był i nie jest obojętny:)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM DRODZY PRZYJACIELE-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIEKNIEJSZE W TE SWIĘTA..NIECH CZAS RADOSCI NIGDY SIE NIE KONCZY A MIŁOŚC NIGDY NIE USTAJE...
w ten radosny czas mysle ze kazdy z nas powinien czuc sie szczesliwy- ale niestey nie wszystkim jest to dane.......Błagam więc wszystkie SERCA ANIOŁKOWE....zaglądnijcie więc choć do biedaka, ktorego dzis mi przedstawiono...nie moge przestać o Nim mysleć..on świąt niestey nie spędzi w domku..a i male szanse ma po świętach, jesli my mu nie pomożemy...ON POTRZEBUJE WETA...a chca go dac na boks ogolny gdzie jest bez szans...MY MOZEMY ODMIENIC JEGO LOS...PROSZE....
[/FONT][FONT=Comic Sans MS].[/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/1761...-Mu?p=13752823

Posted

z Simbi mamy mały problem. może ktoś może nam coś podpowiedzieć?

wczoraj Bartek przyuważył, że Simbi na dworzu zrobiła kupę, a potem ją zjadła. ja już wcześniej czułam od niej z pyska zapach kupy. a dziś, godzinę po rannym spacerze, zrobiła kupę w domu i ją zjadła rozmazując ją po całym posłaniu.
czytałam o kałożerności, że niektóre psy jedzą swoje własne odchody, jak również odchody innych dorosłych psów. Być może związane to jest z zachowaniem psów w nowych warunkach utrzymania, przy stałym poczuciu niepokoju i stresu. Jeżeli pies zjada odchody, należy go karmić dietą lekkostrawną, opartą głównie na mięsie lub dodawać do pokarmu środek czyniący mięso delikatniejszym.
Nie wiem,czy Simbi stresuje się ze względu na łapę? na ból, który jej towarzyszy? jest już nami ponad miesiąc, staramy się, by było jej dobrze. nie wygląda na cierpiącą, ale gdy chcemy ją zabrać do weta, ucieka i trudno ją złapać wtedy. musimy odpuścić i poczekać, aż sama podejdzie. może to wszystko tak ją stresuje? sama nie wiem. nie chcę, by jadła kupy:roll:
wszystkie psy jedzą to samo - rano suchą karmę brit, po południu makaron lub ryż z włoszczyzną i puszką. co mam jej zmienić w diecie?

Posted

Zdjęcia Simbi czadowe, a i kołnierz miłosci z Kangurkiem nie zawadza.
Z tymi kupami nie mam pojęcia, chociaż mojej jednej suce od czasu do czasu zdarza się zjeść kupę - swoją lub swojej córki, i zestresowana bynajmniej nie jest.Może jej czegoś w organiźmie brakuje, w końcu bardzo długo była na antybiotyku, jest po poważnej operacji, cały czas ma dysomfort z łapą i kołnierzem.Jutro Evelin będzie w lecznicy, to przy okazji zapyta weta, o co może chodzić.

Posted

ja już kiedyś słyszalam, że jak pies wcina kupę, to brakuje mu bakterii - ma za sterylne jedzenie. trzeba dać nadpsute mięso.moja Ciuciu też wcinała kupy, mięso zepsute nie działało, dawałam też tabletki Rumen Tabs - bez skutku. po prostu samo przeszło. chciałabym, by Simbi też przeszlo.

ps. szukam tymczasu dla znalezionego szczeniaka
http://www.dogomania.pl/threads/176335-Znaleziony-szczeniak-nie-ma-gdzie-siAE-podziaAE-Pomocy?p=13763771#post13763771