bonita Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Te małe Dogi są poprostu psepiękne:loveu::loveu::loveu: Pozdrowionka Quote
Imanca Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Chyba znalazłam galerię naszej sąsiadki - witam!! Śliczne dogi są i sceniacek słodziak :loveu: Zapraszam też na re-wizytę :cool3: Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 No więc, ja się jeszcze nie zdecydowałam, czy w ogóle biorę :evil_lol:, ale [quote name='malawaszka']PIIKAAAA Interioo :loveu: :loveu: :loveu: a czemu?? :razz: Bo ja się ewentulanie nastawialam na INti :lol: Bo zwrócilam uwagę na te dwa szczeniory i se powiedzialam, ze ktory mnie obszczy ten ewentualnie będzie mój i Inti mnie obszczał :multi: [quote name='LAZY']Tego podgryzacza proponuję! Wsam raz na rozruszanie Saby:evil_lol: ten podgryzacz to wlasnie Interio :evil_lol: i faktycznie dobry na rozruszanie Saby :evil_lol: bedzie miala co odganiać, na kogo się złościć i co "zjadac" :evil_lol: [quote name='Imanca']Chyba znalazłam galerię naszej sąsiadki - witam!! Śliczne dogi są isceniacek słodziak :loveu: Zapraszam też na re-wizytę :cool3: a ktory to taki slodziak ? :lol: Quote
Imanca Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 No ja głupia - wszystkie słodziaki, ale dziewczynki najsłodsze (bo ja szowinistka jestem) :evil_lol: Quote
anetta Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 A one to chyba na drozdzach jada :razz: :loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='PIKA']a czemu?? :razz: Bo ja się ewentulanie nastawialam na INti :lol: Bo zwrócilam uwagę na te dwa szczeniory i se powiedzialam, ze ktory mnie obszczy ten ewentualnie będzie mój i Inti mnie obszczał :multi: PIKA bo Interio to facet z jajami :loveu: :loveu: :loveu: ja Ci mówię - mam przeczucie :loveu: Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 malawaszka napisał(a):PIKA bo Interio to facet z jajami :loveu: :loveu: :loveu: ja Ci mówię - mam przeczucie :loveu: haha ,bardzo dziekuje,:evil_lol:ja mam suke z jajami, to mi z tego jajecznica moze wyjśc :evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA napisał(a):haha ,bardzo dziekuje,:evil_lol:ja mam suke z jajami, to mi z tego jajecznica moze wyjśc :evil_lol: :evil_lol: nooo niech Ci juz bedzie ten Inti śpioszek :loveu: ja tez bede ruska lenia wybierała :evil_lol: a znając życie to i tak będzie pudło bo u mnie wszystkie psy są nienormalne :lol: :evil_lol: Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 malawaszka napisał(a)::evil_lol: nooo niech Ci juz bedzie ten Inti śpioszek :loveu: ja tez bede ruska lenia wybierała :evil_lol: a znając życie to i tak będzie pudło bo u mnie wszystkie psy są nienormalne :lol: :evil_lol: ja jeszcze nie wiem, ktory. (jak w ogóle wezme :evil_lol: ) A na mowienie o charakterze to jeszcze za wcześnie jest ;) poza tym na wystawki chcialabym pojeździć ;) Quote
malawaszka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA napisał(a):ja jeszcze nie wiem, ktory. (jak w ogóle wezme :evil_lol: ) A na mowienie o charakterze to jeszcze za wcześnie jest ;) poza tym na wystawki chcialabym pojeździć ;) no to ja Ci mówie, że na wystawki Interio :p nie pytaj czemu hahaha Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='malawaszka']no to ja Ci mówie, że na wystawki Interio :p nie pytaj czemu hahaha chyba zapytam ..... :roflt: Powiedz, :multi: powiedz :multi: :evil_lol: Quote
r_2005 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA, jeśli chodzi o wystawki, to może KORONA pomoże wybrać?:lol: Kobita ma oko, zobacz jaką piękną Ciukaskę sobie zostawiła:loveu: A w ogóle to one rosną jak na drożdżach i są CUDNE!!! Quote
r_2005 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA, jeśli chodzi o wystawki, to może KORONA pomoże wybrać?:lol: Kobita ma oko, zobacz jaką piękną Ciupaskę sobie zostawiła:loveu: A w ogóle to one rosną jak na drożdżach i są CUDNE!!! Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 r_2005 napisał(a):PIKA, jeśli chodzi o wystawki, to może KORONA pomoże wybrać?:lol: no na nią licze i ona o tym wie :razz: Quote
r_2005 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA napisał(a):no na nią licze i ona o tym wie :razz: To podlizuj się:evil_lol: Quote
PIKA Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 r_2005 napisał(a):To podlizuj się:evil_lol: nie musze :eviltong: Quote
r_2005 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 PIKA napisał(a):nie musze :eviltong: Ale nie zaszkodzi:lol: Quote
Katerinas Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 kurcze... Pika nie chce nic powiedzieć :mad: Korona proszona do tablicy :p Pytanie na zaliczenie - Który dozyczek jest dla Piki? ;) Quote
simbik Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Tyle fajnych fotek, że aż trudno wybrać najciekawsze :lol: . A ty PIKA się nie zastanawiaj tylko dozia bierz :evil_lol: , żałować nie bedziesz :roll: ja Ci to mówię. Nie wiem czy Opa by Ci to samo doradziła, bo gówniarz ostatnio przejął definitywnie psie przywództwo w stadzie :razz: ... ale Opy i Saby to do siebie mają że marudzą ale są zadowolone z towarzystwa ;). Quote
kiwi Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 rozkoszne maluszki :) czy beda mialy ciete uszy? Quote
PIKA Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Katerinas napisał(a): :p Pytanie na zaliczenie - Który dozyczek jest dla Piki? ;) pewnie samiec :evil_lol: simbik napisał(a): ale Opy i Saby to do siebie mają że marudzą ale są zadowolone z towarzystwa ;). oby tylko marudziły :roll: a nie traktowaly jak kolacje :diabloti: kiwi napisał(a):rozkoszne maluszki :) czy beda mialy ciete uszy? to bedzie zależalo od nowych wlascicieli piesów ;) Quote
kiwi Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 hmmm. zdumiewa mnie to jak łatwo przychodzi miłosnikom psow rzucanie kamieniami na tych co zakładaja kolczatki a tak łatwo o aprobate okaleczenia psa z pobudek estetycznych, które jest zabronione prawem. [SIZE=-2] OKALECZANIE ZWIERZĄT Z PRZYCZYN ESTETYCZNYCH JEST W POLSCE NIELEGALNE I PODLEGA KARZE W piśmie rozesłanym 27 stycznia 2005 r. do wszystkich Wojewódzkich Lekarzy Weterynarii, Główny Lekarz Weterynarii przypomina podległym pracownikom, że tzw. kopiowanie ogonów i uszu u psów nie należy do zabiegów lekarsko-weterynaryjnych służących ratowaniu życia lub zdrowia zwierząt, w związku z tym nie jest wedle Ustawy o ochronie zwierząt zabiegiem legalnym. Każdy nieuzasadniony medycznie zabieg przycinania uszu i ogonów u psów powinien być karany m. in. aresztem lub grzywną. przykre, ze ciepłym gniazdku galerii, wsrod przyjaciół, milosnicy psow juz o tym nie pamietają. i jak mamy liczyc na zmiane stosunku prostych ludzi do psow, skoro uswiadomieni, hodowcy rasowych z rodowodem, pozwalaja na takie rzeczy? przykre to bardzo. Quote
PIKA Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Kiwi nie denerwuj sie ;) Piesek ma kopiowane uszy pzrez wlasciciela ktory bierze go od hodwocy, a hodowca mowi o ewentualnych zagrozeniach jakie mogą wystapić przy cięciu ucha, no ale decyzja ostateczna jest w rękach właściciela psa Pretensje mozna miec do wetow, że w ogóle zabiegi wykonują, bo tak naprawdę, to ZKwP nie ma zastrzeżeń i nie wydal żadnego zakazu kopiowania uszu i ogonów. Cytat ktory wkleilas jest pismem skierowanym li tylko do weterynarzy, zakazując im wykonywania tych zabiegów, ale co poniektorzy do niego się nie stosują... niestety Ja biorę jednego z tych maluchow i zaręczam Ci, ze piesek ktory trafi w moje ręce uszy bedzie mial w calości jak mu natura dala. Hodowczyni o tym wie i się bardzo ucieszyla, ze uszyska zostają tam gdzie są ;) Quote
kiwi Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 zwariowalabym gdybym wiedzialaze szczeniak na wlasnym cycku wychowany bedzie okazleczany bez powodu. tym bardziej ze uszy obcina sie duzym psiakom. ale widze ze suka korony tez ma uszy obciete wiec chyba jej to nie rusza az tak jak mnie. po prostu jestem naprawde zbulwersowana, bo kopiowanie to niepotrzebne narazenie zwierzecia na bol. i nie rozumimem dlaczego psy z kopiowanymi uszami i ogonami moga byc w naszym kraju wystwiane. Quote
PIKA Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Kiwi - kiedyś były inne standardy. Starsza suka ma więcej lat niz ów wetowski zapis. Co do możliwości wystawiania w naszym kraju kopiowanych psów tez mnie to dziwi, tym bardziej że w krajach ościennych takich psów urodzonych po danym roku wystawiac nie mozna, ale .. pretensje mozna miec do naszego ZK a nie do Korony. Tym bardziej, ze te szczeniaki powinny miec ladne nalesniczki (niestety widzialm dogi niekopiowane, ale z tak kiepskim malym uchem, ze wyglądaly fatalnie) i sama Korona raczej wolalaby, żeby ich nie kopiowac. Mozna się nawrócic i zmienić zdanie , nie ;) I chwala jej za to ;) Quote
Recommended Posts