Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej!
moja suczka 5miesiecy ma alergie na kurczaka, otóż obiawia sie ona krostkami i lupierzem, w zwiazku z tym mam pytanie o polecenie mi jakiejś karmy ,która zawiera mieso z ryb i bedzie odpowiednia dla suni.
chciałabym poznac opinie tych którzy maja taki sam problem z alergią jak mój.
obecnie sunia je Orijena.

Posted

Jesli mała je Orijena to dla mnie jest poprostu przebiałczona!! tam jest za duża ilośc białka !! zakładam się , że po zmianie karmy po "uczuleniu" nie bedzie śladu. Dla mnie ta karma jest nieodpowiednia dla szczeniaka.

Posted

mam taka nadzieje ,ze jej to przejdzie. zastanawiam się nad karmą Brit Care Puppy All Breed Lamb & Rice
Hypoalergiczna formuła dla szczeniąt wszystkich ras lub,

NUTRO CHOICE Puppy Lamb & Rice :
KARMA STWORZONA, ABY ZAPEWNIĆ ZDROWĄ SKÓRĘ I SIERŚĆ
ZALETY:

• Receptura dla szczeniąt zawierająca prawdziwą jagnięcinę w postaci suszonego białka jagnięcego (minimum 21%) oraz prawdziwy ryż (minimum 21%)
  • Optymalne ilości kwasu linolowego, aby zapewnić zdrową skórę i sierść
  • Hipoalergiczna – jedno źródło białka pomoże określić, który pokarm powoduje alergię lub nie jest tolerowany – delikatna dla żołądka
  • Pomaga zwiększyć laktację u ciężarnych suk i szybko wrócić do formy po porodzie

Posted

Na temat tych karm to nie za wiele moge powiedzieć. Brit to żadna rewelacja z tego co tutaj czytałam, a Nutro pojęcia nie mam. Zresztą uważam, że dobranie karmy to sprawa bardzo indywidualna. Ja długo nie mogłam trafić z odpowiednią. I przekonałam się , że karma odpowiednia to taka, która pasuje psu!! Jedenemu pasuje innemu nie.
Moja sunia pieknie sie rozwinęła na Royalu ( z małymi przerwami na nieudene eksperymenty) i nadal jemy Royalka.
Powodzenia! i odstawiaj szybko Orijene zanim się psina całkiem uczuli!!

Posted

dziękuje za odpowiedz. teraz jestesmy na etapie wprowadzania nowej karmy.

jesli bedzie sie miała dobrze na Nutrze to zostaniemy przy niej.
jeszcze myśle nad Acaną. chcę postawic na karmy hipoalergiczne.
ale nie ma ty duzego wyboru dla szczeniat. kurczak odpada bynajmiej na jakis czas, mała juz ma dość:eviltong: lecz Orijena zajada nadal z wielkim zapałem, szkoda ,że ta karma jej nie służy ,bo skład ma wypasiony.:shake:

Posted

[quote name='gayka']Na temat tych karm to nie za wiele moge powiedzieć. Brit to żadna rewelacja z tego co tutaj czytałam, [/QUOTE]

Nie wprowadzaj w takim razie w blad:roll::roll::roll:

Akurat Brit Care jest dobra karma i sklad wydaje sie calkiem sensowny

NUTRO CHOICE tez sie wydaje dobra - a jak jest to juz pies "powie";)

Posted

[quote name='Agnes']Nie wprowadzaj w takim razie w blad:roll::roll::roll:

Spokojnie Agnes, nie denerwuj sie tak. Nie wprowadzam w błąd , tylko przedstawiam swoje zdanie, jak każdy na tym forum.
Byłoby milej i ładniej gdybyś spokojnie napisała coś w stylu :
a mi się wydaje Gayka , że nie masz racji.....
Nie sądzisz?

Posted

[quote name='gayka'][quote name='Agnes']Nie wprowadzaj w takim razie w blad:roll::roll::roll:

Spokojnie Agnes, nie denerwuj sie tak. Nie wprowadzam w błąd , tylko przedstawiam swoje zdanie, jak każdy na tym forum.
Byłoby milej i ładniej gdybyś spokojnie napisała coś w stylu :
a mi się wydaje Gayka , że nie masz racji.....
Nie sądzisz?[/QUOTE]

nie napisalam tego ani niegrzecznie ani nerwowo...

tak sie sklada ze brit care duzy % forumowiczow tu i na innych portalach poleca - natomiast rozne opinie sa o karmie Brit. Ale to sa dwie rozne karmy

Posted

[quote name='Lena 01 04 09']mam taka nadzieje ,ze jej to przejdzie. zastanawiam się nad karmą Brit Care Puppy All Breed Lamb & Rice

ZALETY:

• Receptura dla szczeniąt zawierająca prawdziwą jagnięcinę w postaci suszonego białka jagnięcego (minimum 21%) oraz prawdziwy ryż (minimum 21%)
  • Hipoalergiczna – jedno źródło białka pomoże określić, który pokarm powoduje alergię lub nie jest tolerowany – delikatna dla żołądka
  • Pomaga zwiększyć laktację u ciężarnych suk i szybko wrócić do formy po porodzie

Jak dla mnie bardzo dobra karma dla szczeniąt moja biała sunia rosła sobie na niej ładnie i bez uczuleń i dziwnych reakcji.

Posted

[quote name='Lena 01 04 09']mam taka nadzieje ,ze jej to przejdzie. zastanawiam się nad karmą Brit Care Puppy All Breed Lamb & Rice

ZALETY:

zamówiłam worek tej karmy. jakie bedą efekty to się okaże.
własnie przekonał mnie skład tej karmy, jak na taka cenę to warto spróbować.

• 1 month later...