Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonya-Nero']:niewiem: ale ty jesteś monotematyczna a raczej monosłowna, wydawało mi się, że słowo "prymitywny" ma jakieś inne znaczenie:hmmmm: , ale widocznie p... jestem.
.... :crazyeye: widocznie jesteś...:lol: :lol: :lol:

To jest temat "Hodowle Pudelków".
Więc jeśli chcesz dyskutować na temat hodowli pudli to proszę bardzo, jeśli nie - to rób dalej zadymy ale na grzywaczach.
:lol: nikt nie bedzie mi mówił gdzie i co mam pisać a w każdym razie nie Sonya-Nero, daruj sobie:eviltong:

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IraKa napisał(a):
OSIEM:crazyeye:

Gratulacje dla mamy. To będzie co robić przy maluchach. Rozumiem że tym razem bez niespodzianek kolorystycznych. Może chociaż jakiś brązik?
A kim jest tatuś?

Nie ma niespodzianek kolorystycznych, same czarnuchy.
Ze strony ojca mają całkowicie czarną linię, ze strony matki idzie linia czarno-brązowa, tak więc maluchy mogły być i są tylko czarne;)
Tatuś to Martin Sex:cool3: Złocisty Jastrun.

• 4 weeks later...
Posted

aneta napisał(a):
Poprawka - 3 czarne i ...to nie jest brąz :crazyeye:
Podobno pies jest w kolorze ecru, Aśka stawia, że biały, ale biały nie prawa być "brązowy" po urodzeniu (brąz okazał się bardziej w stylu apricota ... ).
Sonya-Nero wyciągaj ruską genetykę bo mnie skręca jakie geny tu wzięły górę :shake:

Jestem bardzo ciekawa tego miotu i szczególnie tego chłopczyka :)

obiecałam fotki większych więc wklejam,ale proszę o cierpliwość

Posted

[quote name='JustynaJK']

to ten piesek najbardziej kontrowersyjny jeżeli chodzi o kolor, dodam,że w metrykę mu wpisali w związku apricot:roll:

rozmawiałam z P. Danusią i jestem troszkę zdziwiona, że ten kolor opisano jako aprikot :roll:
Szkoda, że nie została mu ogolona mordka i łapki przed przeglądem.
Przecież wyraźnie widać, że od skóry sierść się rozjaśnia i jest biała, a szczeniak dla mnie nie jest aprikot tylko płowy.
Uszy ma najciemniejsze ale nawet "białe" szczeniaki mają w tym wieku przynajmniej kremowe uszy ;)
Na pewno nie obejdzie się od analizy rodowodu;)

Posted

[quote name='JustynaJK']

to ten piesek najbardziej kontrowersyjny jeżeli chodzi o kolor, dodam,że w metrykę mu wpisali w związku apricot:roll:

Dla mnie również to zagadka, sam w sobie jest b. ładny - ale ten niezdecydowany kolor ... nie wiem, pierwszy raz widzę taką niespodziankę w Polsce.
Jestem b. ciekawa jakie będą jego losy i jak będzie wyglądał w wieku 2 lat .

Posted

Nie mam za bardzo czasu na grzebanie po internecie, ale na szybko przygotowałam takie porównanie

nasz polski szczeniak

biały szczeniak z fińskiej hodowli Sawawhite

i następne porównanie tych szczeniaków

polski

i fiński

fiński szczeniak jest po białych rodzicach, bez domieszek aprikota;) , i jest zarejestrowana jako biała i tak wygladała w wieku 6 miesięcy

na pewno nie jest jasnym aprikotem:roll:

więcej szczegółów na stronie tej hodowli:)
http://www.sawawhite.com/kennel/mainpage.htm

Dla mnie jest biały/kremowy a nie żaden aprikot:mad: ;)