Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='jot11']EDYTKO wstań! Ivcia na spacer wyprowadzić trzeba,synek do szkoły i do pracy biegnij. Szybciutko,bo wtedy już będziesz z nami na dogo :multi::multi: Pozdrawiam :loveu: Cześć Jolu, Dario, Natalio, Iwonko, Marzenko, Kleo i cześć wszystkim, których pominęłam:lol: Widzę, ze wakacyjna dyskusja się rozwinęła u nas, a nas nie było:roll: Ale już jesteśmy! Synek podreptał sam do szkoły, Ivcia wyprowadził m., więc dla mnie nie za wiele obowiązków już zostało. Ale do pracy przyszłam.... bo nie miałam innego wyjścia:eviltong: I oto jestem. A propos żab. W ubiegłym roku byliśmy na Pomorzu i podczas spaceru z psem spotkaliśmy tyle żab, że na raz jeszcze tyle nie widziałam. Trzeba było ostrożnie tuptać, żeby ich nie zadeptać. Oczywiście Ivciu kilkakrotnie chciał spróbować, co to takiego i .... później miał rewolucję w żołądku. Okazało się, że żaby w obronie własnej chyba jakieś świństwo wydzielają, co zaszkodziło pieskowi. Od tamtej pory żab się boi. A na Kaszuby podczas przyszłych wakacji też z chęcią się wybierzemy...tylko, żeby nas ktoś zaprosił:eviltong: A taki tort Ivciowi wczoraj zakupiłam na roczek. W środę świętujemy:multi::multi::multi: Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Zapraszam,zapraszam,zapraszam :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jak smakowicie wygląda :lol: Mogę sie dołączyć do świętowania?:roll: Quote
Doti1986 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No torcik całkiem nieźle się prezentuje:) Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 O fajnisty ten tort :) a prezencik masz?:eviltong: Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 No to jest właśnie prezencik:eviltong: Więcej nic nie dostanie, żeby mu się od nadmiaru w łebku nie poprzewracało. Z resztą wg instrukcji małe psy 1/4 tortu. Będzie jadł, jadł i jadł... Aaa, Yuko przychodzi też, to mu pomoże:evil_lol: Wszystkich chętnych zapraszamy! Quote
Natalia&Lola Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No ciekawa jestem czy mu się torcik spodoba. Zapraszamy do nas zdjęcia już czekają:D Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Hhaha taa co za duzo to niezdrowo:D u nas takich cudow nie ma...a nawet ostatnio o urodzinach Pipi zapomnialam... Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='jot11']Zapraszam,zapraszam,zapraszam :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Ale się wprosiłam do Jolci co?:eviltong: Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Pegaza napisał(a):Hhaha taa co za duzo to niezdrowo:D u nas takich cudow nie ma...a nawet ostatnio o urodzinach Pipi zapomnialam... To pierwsze urodziny, tu na dogomanii znalazłam takie wariacje.(A w której galerii nie powiem, ale jestem pewna w której:eviltong:). Sama bym przecież na to nie wpadła, że pies torta może jeść :tort::Dog_run: I tylko tutaj mogę się do takiego szaleństwa przyznać..... Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Truska34 napisał(a):Ale się wprosiłam do Jolci co?:eviltong: Edytko,wcale się nie wprosiłaś :roll: Rzuciłaś tylko pomysł,a ja odpowiedziałam :multi: :multi: :multi: Pozdrawiamy wieczorkiem :multi: Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 A byłam u Ciebie właśnie. Mówiłaś, że spadasz na zebranie , a Ty u mnie w gościach:evil_lol: Quote
*Jot* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Truska34 napisał(a):A byłam u Ciebie właśnie. Mówiłaś, że spadasz na zebranie , a Ty u mnie w gościach:evil_lol: Byłam na zebraniu,szybciutko minęło.Oceny super ma ta moja córcia :loveu: Zdążyłam już nawet zdjęcia u siebie dodać :eviltong: Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 ...a ja już je zdążyłam pooglądać:eviltong: Gratuluję zdolnej córci:multi: Że też synkowie nie dziedziczą po mamusiach zdolności:-( Właśnie latam po internecie i szukam banerka. Nie wiem o co come on. Wy wszystkie macie, a ja nie:placz: Quote
*kleo* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Pegaza napisał(a):a wiesz ze Klaudia masz racje u nas juz ciezko dorodna zabe zobaczyc,ja widzialam mlode na wakacjach ale tam byl duzy staw wiec ich naturalne srodowisko... W takim razie najwidoczniej wszystkie żaby przeniosły się na Warmię i Mazury, u nas w żabim sezonie pełno rozjechanych leży na parkingu pod blokiem. Truska34 napisał(a):A propos żab. W ubiegłym roku byliśmy na Pomorzu i podczas spaceru z psem spotkaliśmy tyle żab, że na raz jeszcze tyle nie widziałam. Trzeba było ostrożnie tuptać, żeby ich nie zadeptać. Oczywiście Ivciu kilkakrotnie chciał spróbować, co to takiego i .... później miał rewolucję w żołądku. Okazało się, że żaby w obronie własnej chyba jakieś świństwo wydzielają, co zaszkodziło pieskowi. Od tamtej pory żab się boi. Na żaby i ropuchy to uważajcie, parę lat temu przez ropuchę Tina prawie zeszła. W lesie pobiegła i w zęby jedną złapała, a po kilku minutach przewróciła się i cała spuchła, bo ropuchy histaminę wydzielają. Rodzice szybko do weta pognali, a że to było nad morzem na jakiejś wsi to daleko mieli i ledwie zdążyli, wet powiedział, że parę minut później i by nie było czego ratować. I że i tak miała szczęście, że jej w tkanki poszło, a nie w układ oddechowy bo by ją zadusiło. :shake: Quote
Pegaza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 OO to nawet dobrze ze ich tutaj nie mam..jak one takie niekolezenskie sa do naszych psow... Quote
Truska34 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 *kleo* napisał(a):W takim razie najwidoczniej wszystkie żaby przeniosły się na Warmię i Mazury, u nas w żabim sezonie pełno rozjechanych leży na parkingu pod blokiem. Na żaby i ropuchy to uważajcie, parę lat temu przez ropuchę Tina prawie zeszła. W lesie pobiegła i w zęby jedną złapała, a po kilku minutach przewróciła się i cała spuchła, bo ropuchy histaminę wydzielają. Rodzice szybko do weta pognali, a że to było nad morzem na jakiejś wsi to daleko mieli i ledwie zdążyli, wet powiedział, że parę minut później i by nie było czego ratować. I że i tak miała szczęście, że jej w tkanki poszło, a nie w układ oddechowy bo by ją zadusiło. :shake: No to mnie teraz porządnie wystraszyłaś. Człowiek taki stary i taki dur..(niedouczony). A my mieliśmy radochę, że Ivciu je wszystkie oblizuje i do nich szczeka. Dobrze, że tylko wymiotami się skończyło... Quote
*kleo* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Żaby to chyba aż tak nie działają, też coś tam wydzielają ale chyba nie aż tak straszne. Ale ja po tej akcji już ani żaby, ani ropuchy, ani niczego takiego nie pozwalam psom ruszać, lepiej dmuchać na zimne niż by mi się dziewuchy miały przekręcić. Quote
Marzena* Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Truska34 napisał(a):No to mnie teraz porządnie wystraszyłaś. Człowiek taki stary i taki dur..(niedouczony). A my mieliśmy radochę, że Ivciu je wszystkie oblizuje i do nich szczeka. Dobrze, że tylko wymiotami się skończyło... Mi też do głowy by nie przyszło, że żaba czy ropucha może zaszkodzić psu ... Quote
*Jot* Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Biegnij do pracy szybciutko,przynajmniej już na dogo będziesz :evil_lol: Pozdrowionka przesyłamy :loveu: Quote
Pegaza Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Truska a jak Ty masz na imie? Tereska? moze?:) Quote
Pegaza Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jeee juz mnie olsnilo przecie Edyta heheh a ja wyskoczylam jak filip z konopii heheh Quote
*Jot* Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Pegaza napisał(a):Truska a jak Ty masz na imie? Tereska? moze?:) Pegaza napisał(a):Jeee juz mnie olsnilo przecie Edyta heheh a ja wyskoczylam jak filip z konopii heheh Dario,ale mnie rozbawiłaś. Udana Jesteś,po prostu super. Ale Filip też może być ;) i z konopii mozna co nieco zrobić....:evil_lol: Quote
Pegaza Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Wiesz co jakbym miala edycje to bym to szybciutko usunela hehe ale ze nie mam no to fajna wtopa hahah ta Filipka hihi no nie probowalam moze czas zaczac;) hehe Quote
Recommended Posts