Jump to content
Dogomania

Czy bullterrier ma prawo do frisbee ?

Recommended Posts

Posted

Witam,
Jestem szczęśliwym opiekunem mojej kochanej suni rasy Staffordshire Bullterrier, jesteśmy razem od kiedy była malutka i kupiłem ją od chodowcy czyli juz około 2lat. Interesuje się szkoleniami szczególnie metodą pozytywną oraz dogadywaniem sie z psem na zasadzie stada metodami p. Jan Fennell i ogólnie Akira jest najcudowniejszym psem na swiecie i nie ma z nia zadnego problemu wszystkie cyrkowe sztuczki łapie w 10sekund i potrafi wszystko poza jednym... frisbee. Mianowicie z aportowaniem nie ma żadnego problemu, jej nawyk to potrząsanie i gryzienie aportowanego przedmiotu, ale z tym sobie poradziłem i już wie że to co jej rzucam należy tylko przynieść i nie może tego po drodze gryść, zrozumiała to odrazu i nie było z tym żadnego problemu. Za to jest prroblem z frisbee, poprosty nie znalazłem żadnego które by dało jej rade. Pisze tego posta bo dzisiaj kupiłem kolejne z Trixie takie plastikowe z kulka na srodku i po porannej zabawie frisbee juz nie ma. Rzucam je a Akira z wielką radochą je łapie tylko jak je przyniosła do mnie to po jednym rzucie w frisbee były dwie dziurki, zaznaczam że po drodze nie zatrzymywała się nie gryzła tylko najzwyczajniej na świecie przyniosła. Po drugim rzucie też przyniosła z kolejnymi dziurkami i już było troche wygięte, a po trzecim przestało latać. Nie oszczędzam na swoim psie ale nie stać mnie żeby na każdy rzut kupować jeden spodek :) To co mogłem nauczyc Akire czyli żeby nie gryzła tylko odrazu przynosiła, zrobiłem ale raczej nauczyć bulka żeby mocno nie ściskał się nie da... czy macie jakis pomysł ? Istnieja jakieś pancerne frisbee ?

Bulterriery też chcą się bawić :angryy:

Posted

polecam dyski jawz, kosztują w okolicach 60 zł ale naprawde się opłaca ;) ja mam jawza od 2 lat i zero dziur, a mój borderowy potwór również lubi sobie popodgryzać :cool3: do tego świetnie sprawdzają się zimą, nie pękają i nie stają się twarde jak większość dysków pod wpływem minusowej temperatury

Posted

Dzięki za link, znalazłem tam swietny sklep gdzie są dosyć konkretne zabawki i frisbee, mam pytanie do obeznanych w tym temacie który materiał jest bardziej wytrzymały :

Orbe-tuff czy Zogoflex

Bo obydwa sa bardzo zachwalane ?

Marta & Figa, możesz podać konkretny model dysku jaki jest najtrwalszy twoim zdaniem, bo troche tego jest :)

Posted

Najbardziej wytrzymałych mają opinię Jawzy ;)
DAKTARI.PL - Frisbee
Ponoć wytrzymują bez większych uszkodzeń nawet zęby bullków, nie robią się w nim dziury itp. Także myslę, że dla was idealne byłyby te dyski. Tanie nie są, ale i tak wydasz mniej pieniędzy niż na każdy rzut=jeden dysk.

Pozdrawiam
Aga& Koda

Posted

Trafiłem juz na tą stronkę tylko tak jak pisałem powyżej jaki dysk z JAWZ jest najmocniejszy bo jest spory wybór ? A jak narazie najbardziej jestem napalony na ten dysk, z opini jakie znalazłem w podanym przez was wątku materiał z którego jest zrobiony ten dysk jest praktycznie nie zniszczalny, czy ktoś miał z nim styczność :

Zisc - dysk Fiesta Red -czerwony | Akcesoria dla psów | Zabawki | Sklep zoologiczny - obroże, smycze ,diety weterynaryjne, karmy dla psów,karmy dla kotów , legowiska, prezenty dla właścicieli, super ceny, markowe produkty

Dzięki za pomoc

Posted

[quote name='Marta & Figa']polecam dyski jawz, kosztują w okolicach 60 zł ale naprawde się opłaca ;) ja mam jawza od 2 lat i zero dziur[/QUOTE]

Jawz sprzed 2 lat i ten dzisiejszy to dwie różne bajki.

Z dysków, które wytrzymają jeszcze zęby bulka, masz jeszcze SuperSonic, SuperStar, SuperHero i wspominany Eurablend.

Posted

[quote name='manoa']Bulterriery też chcą się bawić :angryy:[/QUOTE]
Ze swojej strony polece Jawz - mam takie 3 sztuki już od dłuższego czasu i nawet nie ma ich co porównywać do zwykłych dysków które po jednej sesji nadają się do wyrzucenia.
Ja kupowałem na DiscDogs.pl, a z tego co wyczytałem w wątku LINKOWNIA to formumowicze mają jeszcze 5% zniżki :)

Posted

Zaryzykowałem i poszedłem vabank hehe, właśnie kupiłem w sklepie maxiboo.pl dwie zabawki, polecaną kulke Huck i frisbee Zisc. Obydwie rzeczy z nowatorskiego materiału - podobno mega mocnego. Jak tylko przyjdzie odrazu sie pochwalę czy warto w to inwestować. Jeżeli padnie tak szybko jak zwykłe frisbee, sprubuje jeszcze tych JAWZow, ale mam nadzieje ze do tego nie dojdzie :)

Posted

Od niedawno spełniam sportowo stafficzkę mojej siostry i ona ma dokładnie tak samo :cool3:
Mam borderkę, która jest okropnym niszcicielem dysków i takie 'zwykłe' talerzyki starczają na bardzo krótko, ale... Manta ją przebija :evil_lol:
Mancioch swoim ściskiem szczęk prostuje brzegi CSów i robi z dysku serwetkę :cool1:

Posted

[quote name='roda']Z dysków, które wytrzymają jeszcze zęby bulka, masz jeszcze SuperSonic, SuperStar, SuperHero i wspominany Eurablend.[/QUOTE]

SuperSonic, SuperStar, SuperHero "testowały" ostatnio moje trzy staffinki. SuperSonic na raz, SuperStar od biedy na dwa razy. Sprawdził się tylko SuperHero. Ale jest naprawdę trwały.

W sumie dla staffika, na podstawie własnych doświadczeń, polecam Jawz, Eurablend, no i SuperHero.
Pozdrawiam.