Anza&Hacker Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Jureja napisał(a):Za to charakter szczeniora pozostał do dziś i obawiam się,że to sie juz nie zmieni :evil_lol: Bo może on od małego ma charakter dorosłego sweterka! :diabloti: Quote
Jureja Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Anza&Hacker napisał(a):Bo może on od małego ma charakter dorosłego sweterka! :diabloti: Hehe czyli mam bardzo dojrzałego psa:lol: . Quote
KaRa_ Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Jureja napisał(a):Hehe czyli mam bardzo dojrzałego psa:lol: . Oj tak Risa jest bardzo dojrzałym psem:lol: :lol: :lol: Quote
Anza&Hacker Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Mam pare fotek Risy z obozu - więc odświeżam galerie :cool1: Quote
Seterka93 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Jeee :crazyeye: Cudowne :loveu::loveu: Przeeeśliczne, wymiziaj :D Quote
Jureja Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Seterka93 napisał(a):Jeee :crazyeye: Cudowne :loveu::loveu: Przeeeśliczne, wymiziaj :D Dziękujemy i witamy kolejnego miłośnika seterków:p .jakiego masz psa? Quote
Seterka93 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Mam kundelka, oraz opiekuję się dwoma psami znajomego: rottweiler i bokser (a niech mi ktoś mi powie, ze te psy są agresywne:mad: :eviltong: !) . Setery irlandzkie moja ukochana rasa, a interesuje się już nimi.. oj sporo :razz:. Chciabym mieć setera, ale warunki nie pozwalają .. :roll: Ale jeszcze keidys ujrzycie mnie na ringu z pięknymi sweterkami :cool3::cool3: Quote
KaRa_ Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Na początku ustawianie:evil_lol: i efekt, wprawdzie nie idealny ale jak tu taki zrobić jak oba psy ADHD ma:lol: a tu z mamciami dzieci:evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Wymiziaj ode mnie sweterzysko.... planujecie zjawić się na obozie w tym roku? :razz: Quote
KaRa_ Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Anza&Hacker napisał(a):Wymiziaj ode mnie sweterzysko.... planujecie zjawić się na obozie w tym roku? :razz: Z tego co mówiła mi Julia w tym roku nie jadą;) Quote
Jureja Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Tebusa juz myślałam,ze nie bywasz na dogo...Z Rają w porządku, biega normalnie nawet chodze z nią na długie spacery w pole;).staw tak jakby się zregenerował ale wiem,że choroba da jeszcze znać o sobie to tylko kwestia czasu... Raja jest po sterylce już poł roku i czuje się świetnie:p. Anza&Hacker nie planuje wyjazdu na obóz bo z moim psem nie mam po co jechać,po prostu straciłam do niej cierpliwość(a raczej w ogóle nigdy nie miałam cierpliwości do szkolenia psów:roll:).Inna sprawa,że Risa była trenowana do prób polowych przez obcego faceta i od tego czasu mam z nią jeszcze większe problemy... Może zjawie się na chwile bez psa jakby były jakieś ciekawe zajęcia teoretyczne albo emisja głosu(przydaly by mi sie takie ćwiczenia);). Quote
Anza&Hacker Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 No to mam nadzieje, że się zjawisz.... a emisja głosu musi być bo WSZYSTKIM by się bardzo przydała :cool3: Quote
moth Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Jureja napisał(a):Inna sprawa,że Risa była trenowana do prób polowych przez obcego faceta i od tego czasu mam z nią jeszcze większe problemy... A do kogo ją oddałaś na szkolenie i jakie masz teraz problemy? Pytam, bo sama nad takim szkoleniem się zastanawiam. Quote
Jureja Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 moth napisał(a):A do kogo ją oddałaś na szkolenie i jakie masz teraz problemy? Pytam, bo sama nad takim szkoleniem się zastanawiam. Risa była na szkoleniu w Ujściu koło Piły.Szkolił ją doświadczony trener psów myśliwskich.Samo szkolenie owszem profesjonalne i skuteczne(PP zaliczyla na 81pkt./100,dyplom II stopnia,lokata 5/29)ale z pewnością nie w pełni pozytywne. Problemy mialam z nia podczas jazdy samochodem(zawsze to uwielbiała)-przez całą drogę trzęsie się i czasem wymiotuje.Myśle,że kojarzy jazde autem z wywiezieniem jej do Ujścia.Oprócz tego jest strasznie nerwowa(trzesie sie i ziaje) w obcym miejscu-na wystawach zwlaszcza halowych(a przeciez byla wystawiana od szczeniecia i nie stanowilo to dla niej problemu).W największą panike wpada jak traci mnie na chwile z oczu,gdy na wystawie oddale się na moment.Jednak myśle,że da się ją odwrażliwić bo jazda samochodem juz jej prawie nie stresuje,tylko pzostaje stres w ringu... No i do tego dochodzi bardziej"pozytywna"strona szkolenia:ma tak rozbudzony instynkt,że jak znajdzie trop to juz świat dla niej nie istnieje:evil_lol:. Jeżeli sama zastanawiasz się nad takim szkoleniem to oddaj psa na 1-2m-cy,a nie tak jak ja na 2tyg.Risa byla poddawana silnemu stresowi(odłączenie od swojego stada+intensywne szkolenie).Przez dwa miesiące pies przyzwyczaji się do nowego miejsca i opiekuna,a samo szkolenie nie będzie tak intensywne,więc raczej małe są szanse na powstanie urazu... Quote
Tośka_m Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Toż to moje rejony. Mogłabyś mi na prv podać namiary na tego szkoleniowca? Zajmuje się on tylko psami polującymi? Quote
moth Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Jureja napisał(a): Jeżeli sama zastanawiasz się nad takim szkoleniem to oddaj psa na 1-2m-cy,a nie tak jak ja na 2tyg. Ja się zastanawiam nad takim 3 miesięcznym szkoleniem. Ale mam wiele wątpliwości. :shake: Quote
Tośka_m Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Frizbowy seter wygląda cudnie :loveu: A ja Cię ostatnio widziałam, Julia, w starych Cieszkach, ale pędziłaś z włosem rozwianym, to Cię nie zatrzymywałam ;) Quote
Jureja Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Tośka_m napisał(a):A ja Cię ostatnio widziałam, Julia, w starych Cieszkach, ale pędziłaś z włosem rozwianym, to Cię nie zatrzymywałam ;) Następnym razem zatrzymaj mnie to chwilke pogadamy;). szkoda,że nic się u nas z tą sekcją nie dzieje,bo jest pare osób na moim roku zainteresowanych tym... Musze Ci się pochwalić,że nowa siostrzyczka mi przybędzie (a właściwie mojej mamie)-w postaci cudnego bouvika:loveu::loveu:. Oczywiście z linii show ale jak dla mnie to i tak spore wyzwanie jeśli chodzi o szkolenie/szukanie zajęć dla psa pracującego(w życiu nie sądziłam,że kiedykolwiek będe miała psa z 1gr.FCI:evil_lol:).Tak pocichutku licze na małą pomoc z Twojej strony w szkoleniu/socjalizacji itp.:eviltong::oops: Quote
Anza&Hacker Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/pol10kopia.jpg - nie rób takich over'ów, przy tym pies źle Ci ląduje (na tył) co mu szkodzi na stawy :roll: Możesz na jednej nodze przykucnąć, a drugą wystawić mocno w bok - wtedy pies powinien mieć leprzą technike skoku ;) Poza tym zarówno Twoja seterka jak i jej foty - są suuuper! :loveu: No i mam nadzieje, że to nie będzie wasze ostatnie spotkanie z frisbee! :diabloti: Quote
Tośka_m Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Jureja - dobra, następnym razem Cię przystopuję ;) Ostatnio byłam dwa razy z Locą w Cieszkach, raz nawet siedziała ze mną grzecznie na seminarce (wytrzymała 3 godziny w sali!), więc może kiedyś znowu z nią wpadnę. Łatwo mnie wówczas zauważyć w tłumie studentów ;) Co do sekcji - ja w tym roku baaaardzo rzadko bywam na uczelni i przyznam się bez bicia, że nie chciało mi się nic organizować psiarskiego. Wiem, że Iwona kombinowała jakieś wyjazdy w góry w celu liczenia podhalanów, ale nie wiem czy doszło to do skutku. O bouvierze już wiem, bo mi Kara powiedziała ;) Gratuluję, to są fajowe psy. Bardzo chętnie pomogę Ci w socjalizacji i szkoleniu! :multi: Quote
KaRa_ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Frisbee Risa będzie ćwiczyła bo Julia zamierza kupić dyski;)Moja gadzina nie chciała się bawić na spacerku to Risa skorzystała:evil_lol: Quote
Recommended Posts