Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Seterka93 napisał(a):
Jeee :crazyeye:
Cudowne :loveu::loveu:
Przeeeśliczne, wymiziaj :D

Dziękujemy i witamy kolejnego miłośnika seterków:p .jakiego masz psa?

Posted

Mam kundelka, oraz opiekuję się dwoma psami znajomego: rottweiler i bokser (a niech mi ktoś mi powie, ze te psy są agresywne:mad: :eviltong: !) .
Setery irlandzkie moja ukochana rasa, a interesuje się już nimi.. oj sporo :razz:. Chciabym mieć setera, ale warunki nie pozwalają .. :roll:
Ale jeszcze keidys ujrzycie mnie na ringu z pięknymi sweterkami :cool3::cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Na początku ustawianie:evil_lol:

i efekt, wprawdzie nie idealny ale jak tu taki zrobić jak oba psy ADHD ma:lol:

a tu z mamciami dzieci:evil_lol:

• 5 months later...
Posted

Anza&Hacker napisał(a):
Wymiziaj ode mnie sweterzysko.... planujecie zjawić się na obozie w tym roku? :razz:

Z tego co mówiła mi Julia w tym roku nie jadą;)

Posted

Tebusa juz myślałam,ze nie bywasz na dogo...Z Rają w porządku, biega normalnie nawet chodze z nią na długie spacery w pole;).staw tak jakby się zregenerował ale wiem,że choroba da jeszcze znać o sobie to tylko kwestia czasu...
Raja jest po sterylce już poł roku i czuje się świetnie:p.

Anza&Hacker nie planuje wyjazdu na obóz bo z moim psem nie mam po co jechać,po prostu straciłam do niej cierpliwość(a raczej w ogóle nigdy nie miałam cierpliwości do szkolenia psów:roll:).Inna sprawa,że Risa była trenowana do prób polowych przez obcego faceta i od tego czasu mam z nią jeszcze większe problemy...
Może zjawie się na chwile bez psa jakby były jakieś ciekawe zajęcia teoretyczne albo emisja głosu(przydaly by mi sie takie ćwiczenia);).

Posted

Jureja napisał(a):
Inna sprawa,że Risa była trenowana do prób polowych przez obcego faceta i od tego czasu mam z nią jeszcze większe problemy...

A do kogo ją oddałaś na szkolenie i jakie masz teraz problemy? Pytam, bo sama nad takim szkoleniem się zastanawiam.

Posted

moth napisał(a):
A do kogo ją oddałaś na szkolenie i jakie masz teraz problemy? Pytam, bo sama nad takim szkoleniem się zastanawiam.

Risa była na szkoleniu w Ujściu koło Piły.Szkolił ją doświadczony trener psów myśliwskich.Samo szkolenie owszem profesjonalne i skuteczne(PP zaliczyla na 81pkt./100,dyplom II stopnia,lokata 5/29)ale z pewnością nie w pełni pozytywne.
Problemy mialam z nia podczas jazdy samochodem(zawsze to uwielbiała)-przez całą drogę trzęsie się i czasem wymiotuje.Myśle,że kojarzy jazde autem z wywiezieniem jej do Ujścia.Oprócz tego jest strasznie nerwowa(trzesie sie i ziaje) w obcym miejscu-na wystawach zwlaszcza halowych(a przeciez byla wystawiana od szczeniecia i nie stanowilo to dla niej problemu).W największą panike wpada jak traci mnie na chwile z oczu,gdy na wystawie oddale się na moment.Jednak myśle,że da się ją odwrażliwić bo jazda samochodem juz jej prawie nie stresuje,tylko pzostaje stres w ringu...
No i do tego dochodzi bardziej"pozytywna"strona szkolenia:ma tak rozbudzony instynkt,że jak znajdzie trop to juz świat dla niej nie istnieje:evil_lol:.

Jeżeli sama zastanawiasz się nad takim szkoleniem to oddaj psa na 1-2m-cy,a nie tak jak ja na 2tyg.Risa byla poddawana silnemu stresowi(odłączenie od swojego stada+intensywne szkolenie).Przez dwa miesiące pies przyzwyczaji się do nowego miejsca i opiekuna,a samo szkolenie nie będzie tak intensywne,więc raczej małe są szanse na powstanie urazu...

Posted

Jureja napisał(a):

Jeżeli sama zastanawiasz się nad takim szkoleniem to oddaj psa na 1-2m-cy,a nie tak jak ja na 2tyg.

Ja się zastanawiam nad takim 3 miesięcznym szkoleniem. Ale mam wiele wątpliwości. :shake:

• 1 month later...
Posted

Tośka_m napisał(a):
A ja Cię ostatnio widziałam, Julia, w starych Cieszkach, ale pędziłaś z włosem rozwianym, to Cię nie zatrzymywałam ;)

Następnym razem zatrzymaj mnie to chwilke pogadamy;).
szkoda,że nic się u nas z tą sekcją nie dzieje,bo jest pare osób na moim roku zainteresowanych tym...

Musze Ci się pochwalić,że nowa siostrzyczka mi przybędzie (a właściwie mojej mamie)-w postaci cudnego bouvika:loveu::loveu:.
Oczywiście z linii show ale jak dla mnie to i tak spore wyzwanie jeśli chodzi o szkolenie/szukanie zajęć dla psa pracującego(w życiu nie sądziłam,że kiedykolwiek będe miała psa z 1gr.FCI:evil_lol:).Tak pocichutku licze na małą pomoc z Twojej strony w szkoleniu/socjalizacji itp.:eviltong::oops:

Posted

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/pol10kopia.jpg - nie rób takich over'ów, przy tym pies źle Ci ląduje (na tył) co mu szkodzi na stawy :roll:

Możesz na jednej nodze przykucnąć, a drugą wystawić mocno w bok - wtedy pies powinien mieć leprzą technike skoku ;)

Poza tym zarówno Twoja seterka jak i jej foty - są suuuper! :loveu:
No i mam nadzieje, że to nie będzie wasze ostatnie spotkanie z frisbee! :diabloti:

Posted

Jureja - dobra, następnym razem Cię przystopuję ;)
Ostatnio byłam dwa razy z Locą w Cieszkach, raz nawet siedziała ze mną grzecznie na seminarce (wytrzymała 3 godziny w sali!), więc może kiedyś znowu z nią wpadnę. Łatwo mnie wówczas zauważyć w tłumie studentów ;)

Co do sekcji - ja w tym roku baaaardzo rzadko bywam na uczelni i przyznam się bez bicia, że nie chciało mi się nic organizować psiarskiego. Wiem, że Iwona kombinowała jakieś wyjazdy w góry w celu liczenia podhalanów, ale nie wiem czy doszło to do skutku.

O bouvierze już wiem, bo mi Kara powiedziała ;) Gratuluję, to są fajowe psy. Bardzo chętnie pomogę Ci w socjalizacji i szkoleniu! :multi: