Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Faleczek Cudowny jest!!!- taki psi "dżempel" jak mówiła moja siostra jak była mniejsza na dżentelmenów ;)
Co prawda za nachalność dostał po pysku od najmniejszej koteczki co najmniej ze dwa razy, ale to go nie odstrasza;)
Łakomy jest strasznie , wczoraj pieski dostały na deser po plasterku sera żółtego, to chodził chyba z pół godziny i patrzył czy Fionka nic nie zostawiła ;)
I nigdy nie uwierzę w to że Faleczek ma problemy z jedzeniem i grymasi - bzduuuuura!!!!!
W nocy lubi sobie pochodzić....i powęszyć...
dziś rano obudził mnie wsadzając potwornie zimny i mokry nochalek w ucho i sapał ;))) w życiu nic mnie szybciej nie poderwało z łóżka ;)))

Posted

Dziś rozmawiałam z Zuzią. Falek nie sprawia kłopotów, zostaje w domu z Fionką i kotami, nie niszczy, nie hałasuje.
W nocy trochę łazi, bo w mieszkaniu jest b.ciepło i termoregulator mu się jeszcze nie przestawił. Ma apetyt, chętnie chodzi na spacerki, bardzo lubi małe pieski, próbuje sie bawić i podskakiwać. I zaszczekał! Basem!Już dwa razy;-)
Szelki, tym razem pomarańczowe, mam w samochodzie. Do tego Prevenic wykopany spod ziemi - zniknął z hurtowni- oraz gustowny pojemniczek na karmę:cool3:

Posted

Wczoraj Falek złamał kieł na gryzaku:( Kieł pękł wzdłuż.
Dziś na 13 miał umówiony zabieg usunięcia, w trakcie okazało się, że kieł jest zespolony ze szczeka i sprawa zrobiła się poważna. Na szczęście był w rekach fachowców. Operacja, bo już nie zabieg, trwała ponad 2 godziny.
Faluś już w domku, ale jeszcze lekko nieprzytomny. Jutro jadę w odwiedziny - muszę mu puszeczki zakupić.
W niedziele kontrola i powtórka leków. Bidul..
Fatalny tydzień. Umarł Florek.. Supłowi spuchło oko, Baster ma białko w moczu.. Ratunku

Posted

No witam wszystkich!!!!

Falek powrócił do pełni sił, bardzo szybko zresztą... Vetka powiedziała ( po obejrzeniu szwów i pod dezaprobującym wzrokiem Faleczka) że ranka goi się bardzo ładnie, nie trzeba żadnych dodatkowych medykamentów a tak w ogóle to Falkowi ząbków (pomimo tego że troszkę pościeranych z powodu wieku) mógłby pozazdrościć niejeden młodszy
pies....
Najwidoczniej musiał mieć go wcześniej delikatnie obruszonego czy zarysowanego i gdy w ferworze walki z kością
źle złapał mogło mu polecieć dalej.....
pojemnik rzeczywiście bardzo gustowny-ale o wiele bardziej praktyczny ;) wcześniej kocice uwielbiały siadać na worku jak na tronie i obserwować jak Falek sobie zajada....na co zresztą nie zwracał zbytnio uwagi .... nawet gdy wsadzały
mu noski do michy... ;) ;)
wczoraj był tak podekscytowany odwiedzinami że chodził i jojczył do 22 ;)
malibo , gdybyście zostały 5 min dłużej usłyszałybyście jak klnie nasz Faleczek ;) ;) ;) bardzo dystyngowanie , basowo
i z naciskiem na RRRRRR ;)
jak macie jakieś pytania to oczywiście zadawajcie... po o tu jestem ;)))

Posted

O, jest nasze kochanie! Wczoraj odwiedziłyśmy Falka z Julką, dowiozłyśmy nowe szelki, Preventic i koszmarny kolorystycznie pojemnik na karmę;-) Aha, i smarowidełka na odgniecione łokcie.
Faluś ma się znakomicie, chyba lepiej, niż przed operacją. Możliwe, że ten kieł był pęknięty już wcześniej i mu dolegał.
Jest uśmiechnięty od ucha do ucha, ma apetyt, jako "dziecko w chorobie" melduje się na łóżku. Kręci się bez przerwy, wszystko go interesuje:)
Dziś jego "papiery" i zdjęcia rtg pojechały z Omar do konsultacji u dr Żak i dra Sterny. Mamy pokazać Falka "na żywo" 22-go lutego, w czwartek., tzn, 10 dni po II dawce Trocoxilu. Psina zostanie jeszcze raz zbadana klinicznie, wszystkie kosteczki i ścięgna - może jednak uda nam się uniknąć tej operacji ścięcia główki kości udowej. To zawsze zdążymy zrobić - bo to taka ostateczność.
Magda dziękuję!
Zwróćcie uwagę, że dziękuję Magdzie już na drugim wątku, a to jeszcze nie koniec...
Ziuteczko, wyszeptałam mu na uszko wszystkie wyznania i przekazałam buziaki w Truskawę Nosową!

Posted

[quote name='malibo57']
Zwróćcie uwagę, że dziękuję Magdzie już na drugim wątku, a to jeszcze nie koniec...[/QUOTE]
I ja bardzo dziękuje :) :loveu:
[quote name='malibo57']Ziuteczko, wyszeptałam mu na uszko wszystkie wyznania i przekazałam buziaki w Truskawę Nosową![/QUOTE]
Dziękować :multi: :multi: :multi: