Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrócę jeszcze na chwile do apelu Luki.
Niestety, tak to wygląda, ze różnymi kanałami dostajemy prośby o pomoc dla zwierzaków. Dostajemy i nie śpimy po nocach. Bo nasze możliwości na dziś się skończyły. O pomoc dla ONka z Konstancina musiałam prosić Dogomanię, bo nie jesteśmy w stanie udźwignąć następnego psa w hotelu. Nie sami, z własnych, umówmy się, prywatnych środków.
Zadziwia sposób myślenia artykułowany przez niektórych: "przecież DOSTAJECIE tyle pieniędzy"
Na pytanie:"od kogo? Od Pani/Pana?", pada odpowiedź, nie, nie ode mnie, ale od innych. I tyle.
Niewiele dostajemy, ułamek kosztów w formie zwrotu np za sterylizację konkretnego psa. I za to dziękujemy, i wszystkim darczyńcom jesteśmy wdzięczne ogromnie
Ale bywa (najczęsciej), że przyjeżdża "nocny desant" pod bramę, padają obietnice pomocy w formie karmy, koców, bud, udziału w kosztach leczenia, szukania domu dla psa....I na tym się kończy. Radzimy sobie jakoś, ale jak długo? Czasami pies jest trudny, agresywny, wycofany, nie nadaje się do szybkiej adopcji - zostajemy z tym same. Fundacja Nero nie odmawia pomocy? Cieszy mnie ta dobra opinia.
Ale co sie rozpeta, jak raz odmówi? Wszyscy wiemy.

• Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doktor przedłużył Falkowi terapię o tydzień i życzy sobie potem sprawozdanie, a najlepiej oględziny. Musimy tez pomyśleć o usg kontrolnym jamy brzusznej, śledzionę mam na myśli. Tak sugerowali ci, którzy nic w Falku nie znaleźli - i trzymajmy się tego.
Czyli kalendarz styczniowy juz się zapełnia.

Posted

Falek to taka kochana poczciwina, troszkę sam pochodzi, troszkę pogłupieje z Cheap'em, i ma pięęęękny dłuuugi pysio (moja poprzednia psina też taki miała tylko że w innych barwach)

Posted

malibo57 napisał(a):
Nio:) I osiołka umie robić!

się Sandra śmiała że Falek osiołka robi a wcale nie robił ;p

(malibo, napisz mi w mailu to co na pw bo mam problem z nowym dogo i nie mogę ani czytać ani odpisywać na pw z domowego kompa)

Posted

luka1 napisał(a):
no to widzę, że koleżanki pieski odwiedziły a do moich nie chciało sie przyjechać :mad:- to miłe, bardzo miłe że tak powiem :angryy::mad:

Do Twoich mamcia w przyszły weekend przyjedziemy :)
Dzisiaj zmarzłyśmy (buty mi przemiękły...goowno jakieś) i nóżki Ziutce zamarzły.
Ale sama Ziutka jutro mamcie odwiedzi i pojedziemy z Romusiem do doktora :)

Posted

luka1 napisał(a):
niech się Ziutka nie tłumaczy - u mnie tez by zmarzła i buciki przemoczyła i może jeszcze bardziej bo i w domku temperatura jak na dworze. :diabloti:

Muszę przed mamcią się tłumaczyć bo nie chcę lania w doopkę dostać...
A gdybym sobie założyła prezent od mamci na nóżki to by mi ciepło było ale, że mi szkoda takich pięknych skarpetek to leżą w szufladzie na honorowym miejscu :)

Posted

malibo57 napisał(a):
:evil_lol: Nadymiła, no proszę!
Asiu, prosiłam na PW o zdjęcia w większym rozmiarze na maila - do archiwum.
A to Cie dopadło! Nie możesz korzystać z PW?:crazyeye:

no właśnie nie wiem co się stało ale od kilku tygodni nie mogę :| i to tylko na domowym kompie tak mam. więc pw mogę odczytać albo jak jestem u kogoś albo w pracy. z aparatu to już pokasowałam a na kompie też mam pozmniejszane aczkolwiek nie aż tak jak te co wrzuciłam na dogo ;) to prześlę, zawsze 2x większe będą

Posted

To i tak nie wszystkie pozy zostały ujęte :cool3:
Komiczny jest Faluś :loveu:
A najlepiej by mu było gdyby razem z Ziutką samochód prowadził :evil_lol: