Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Czy u Ajlli przebywa jakiś spokojny, lubiący koty, średniej wielkości pies, który będzie dobrze czuł się w mieszkaniu ?
Miałam telefon w sprawie Chojraka, ale akurat w tym ogłoszeniu nie było informacji, ile on waży, a Państwo szukają raczej typowego średniaka.
Mieszkają w Łodzi.

Posted

A może Rudolf u Ajlii- przesłodka czekolada :)
http://www.dogomania.pl/threads/195966-MLB-Rudolf-GLX-sportowa-wersja-o-obniżonym-zawieszeniu

A może (zaproponuję nieśmiało) ogar Oskar ( z przytuliska, wydarty giełdzie w Słomczynie)...on jest młody i spełnia Twoje "wymogi" w 101% - jest na DT pod W-wą ale dowieziemy do Łodzi- może jako "opcję" zaproponujesz tego bidaka do wyboru?
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20743363_mlody_ogar_oskar_czeka_na_dom.html

Posted

Staruszki mają bezwzględne pierwszeństwo :loveu:
Rudolf ma ok 8 lat...to wielka moja sympatia i tak mu własny i na zawsze człek potrzebny...może faktycznie on?
Zresztą nich Ajlii się najlepiej tu wpisze...

Posted

[quote name='Dada M']Czy u Ajlli przebywa jakiś spokojny, lubiący koty, średniej wielkości pies, który będzie dobrze czuł się w mieszkaniu ?
Miałam telefon w sprawie Chojraka, ale akurat w tym ogłoszeniu nie było informacji, ile on waży, a Państwo szukają raczej typowego średniaka.
Mieszkają w Łodzi.

Dado, proponuję Bastera - Rudolf nie może być raczej z kotami - kiedyś na nie polował...
Baster jest wspaniałym psiakiem do każdych warunków - wesoły, zdrowy, z praktyką mieszkania z kotami i innymi psami, inteligentny, karny, dobrze wychowany:)
Tyle, ze nie jest w kropki ani ciapki - ma mało oryginalna urodę, ale za to cudne oczy! Znasz go, przecież:)

Posted

Pucko, przepraszam, że nie ma potwierdzenia na wątku bazarkowym ( Ajlii nie ma transferu, a mnie umknęło) - ciasteczka dotarły! Połowa zniknęła od razu:) Przepyszne! - uznały psiaki.

• 3 weeks later...
Posted

Osiołek był na badaniach kontrolnych kardiologicznych. Nie jest rewelacyjnie, ale tez nie jest źle. Musimy podać mu L-karnitynę i koenzym Q10. Albo 2 w 1 czyli Cardio force Vetfooda
Przy okazji wykonano badanie cytologiczne z ucha ( były lekko zaczerwienione) i wykryto drożdżaka. Zalecono płukanie kwasem bornym.

• 2 weeks later...
Posted

Dziś Osiołek pojechał z Basterem ( doznał kontuzji niesprawnej łapki) na konsultację do Milanówka do dr Olkowskiego. Pojechał troche przy okazji, bo uwielbia wycieczki, a łapka coraz bardziej dolegała pomimo podawania suplementów.
Wynik nieciekawy - jest paskudne zwyrodnienie stawu biodrowego, staw jest zniszczony i sprawia ból. jest zalecenie ścięcia główki kości udowej ( efekt p.bólowy, ale łapa krótsza) lub wszczepienia protezy stawu biodrowego. Skłaniam się raczej do tej drugiej wersji, ale muszę zrobić szczegółowy wywiad.

Koszty po połowie z Basterkiem

Ajlii, Jubu, Ziutka - wielkie dzięki za czas, opiekę i logistykę przedsięwzięcia:Rose:
Słodki deser po gorzkim obiedzie

Posted

Falusiek kochany :loveu: jakiego pięknego osiołka robił dzisiaj :evil_lol:

Ależ mi go szkoda było jak doktor go badał, musiałam wyjść z Basiem na zewnątrz ( przypomniał mi sie pewien doktorek jak go badał :shake: ) łzy mi do oczu same napływały dzisiaj, ehh :shake: ale dzielny chłopak był - super pies!!!