Vlk Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 ja się wcale nie dziwię lękowi odnośnie astów. Mnie się bardzo te psy podobają (chociaż sama bym nie chciała takiego). Nie mam uprzedzeń do rasy, mam uprzedzenia do 90% właścicieli psów w tym typie. Chyba same znacie widoczki typu ast bez kagańca i smyczy a pan/pancia bardziej zajęci lansowaniem się czy czymkolwiek innym niż upilnowanie psa, którego nie wychowali. U mnie w okolicy były dwa killery asty, jeden z nich zaatakował kiedyś mojego psa bez przyczyny (na koncie wiele pogryzień) a drugi ma kilka śmiertelnych pogryzień psów na koncie (o tym tylko słyszałam) i inne. Wszystko to nieodpowiedzialni właściciele nieświadomi, kogo trzymają na smyczy (tudzież w domu). A Gapciowi życzę dużo zdrowia i cierpliwości :) Cudne ma oczęta. Za parę dni coś wygospodaruję na niego, teraz powpłacałam na inne psiaki :) Quote
Ola la Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Talia napisał(a):Z tego co wiem to jest juz chętny:loveu: Gapciu trzymaj się kochanie najdroższe:loveu::loveu::loveu: Będzie dobrze :glaszcze: Ojej to cudownie:multi:trzymam kciuki za Gapcia! Quote
*zaba* Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Nie mam jak pomoc :oops: Wkleilam apel o pomoc i to zdjatko na nk. Quote
Kinia1984 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 od pana Janusza"Gapcio czuje się bardzo dobrze. Miałem dzisiaj dwa telefony dot. jego leczenia. Pragnę Państwa zapewnić, że szczeniak otrzymuje wszystkie niezbędne leki, jakie są wymagane przy jego rekonwalescencji, w tym także specjalistyczne opatrunki." to apropo tych zelowych opatrunkow chyba.. Quote
Energy Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Dzięki Kinia za pomyślne wiadomości:loveu: Quote
Kustraa. Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Ojej ,jak zobaczyłam to zdjęcie z otwartą szyją to aż mi łezki poleciały .. Piesek jest śliczny ! Kiedyś słyszałam ,że pies kocha całym sercem ,a chory ,który patrzy na świat kocha jeszcze bardziej . Wolę nie myślec co by się stało gdyby moją Mike coś takiego czekało :-( . /wpadnę też później ,pooglądac wszystkie foty ,bo teraz idę myc Mikę < 3. Quote
Selenga Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 cegiełki Gapusia na allegro idą jak świeże bułeczki :) Quote
Selenga Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Dzisiaj po południu na stronie fundacji pojawił sie optymistyczny wpis: "[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Stan zdrowia Gapcia jest coraz lepszy. Rany się goją, prawdopodobnie nie będzie konieczności przeprowadzania kolejnego zabiegu chirurgicznego. Szczeniak codziennie otrzymuje antybiotyki, leki przyspieszające gojenie i ma zmieniane specjalistyczne opatrunki. Szczeniak jest radosny, coraz gorzej znosi samotność, nie odstępuje personelu medycznego nawet na krok. Być może już w przyszłym tygodniu będzie mógł pojechać do nowego domu." [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Laura, Kinia dowiecie się jak będą sprawdzane potencjalne domki? Może przydałaby się pomoc dogomaniaczek gdyby chodziło o dom spoza Warszawy i okolic?[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Jakaś wizyta przedadopcyjna na przykład? [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Energy Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Wiadomości o Gapulku super:multi:oby rzeczywiście nie było potrzeba jeszcze jednego zabiegu. Quote
Laura1108 Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Selenga co do domków to jeden jest w kobyłce k. Wołomina a drugi w Gdyni więc ten w Kobyłce to sprawdzę ja albo sam p. Janusz :) Jeżeli cokolwiek się Panu Januszowi nie spodoba to po prostu wyjdzie razem z Gapciem , u nich nie ma że pies musi iść do domu więc myślę , że domek będzie idealny . Po za tym P. Janusz chciałby aby Gapcio był blisko Fundacji ;) tak by mogli sprawować nad nim choć odrobine pieczy weterynaryjnej bo Gacpio ma leczenie freee w Ambuvecie :) Goś co do Twojego pytania odnośnie moich uprzedzeń to absolutnie nie mam najmniejszych uprzedzeń co do bulli ponieważ w ostatnim czasie miałam okazję wyadoptować dwa takowe buloowate i uznałam , że te psy mordercy są mega wspaniałymi misiakami do miziania nawet moje labiszony takie przytulaski nie są . Tylko jak to wspomniano kilka postów wcześniej chodzi mi o to kto te psy wychowuje i z całym szacunkiem dla miłośników rasy i dla samych bulli to niestety wciąż napotykam na swojej drodze bezkarkowców w dresie , kórzy idą ze swoim ślicznym bullowatym i nie wydaje mi się by taki ktoś pracował nad tym psem używając pozytywnych metod szkolenia a jeżeli używają przemoc to ja juz wiem czym to się może skonczyć . Na okolicy mam kilka astów z czego dwa to takie co to z odległosci 500 m rwą się do psa i zwykle gdy tylko gdzieś w oddali widzę te włąśnie psy to staram się koło nich nawet nie przechodzić bo boje się , że się wyrwie ze smyczy . Nawet miłośnicy astów sugeruja by w obec tyhc psów zachoac ostrożność zwłąszcza jezeli chodzi o konatkty z innymi psami bo bulle mają to do siebie , że kochają ludzi a z psami to róznie bywa więc przy zapoznawaniu dwóch osobników należy zachować maksimum ostrożnosći i tak też Aidunia , to jest przewsoaniałą sunia , kochan , o ślicznych mądrych oczkach , zakochana w człowieku jednak za pieskami nie przepada kiedy psozliśmy ją odbierać u nas z tego pseudoschornu od klamki to warczała na moje psy i kłapała paszczęką :) niegrzeczna doopencja i koniec może była zazdrosna o mnie , że tu jakieś skowyry się kreća a ona sobie myślała , że ja już jej Pańcią będę :) Quote
Laura1108 Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Figolandia a czy w Wołominie to jest jakaś hodowla ?? Kurcze zupełnie nie kojarzę żadnej hodowli . Co do psa , kóry napada to byc może taka wilkowata franca , w tamtej okolicy też jakiś czas temu widziałam takiego agresora w typie wilczastego \ raz był u nas po oknami i rzucił sie na takiego biednego staruszka a pisk niemiłośierny był mój TZ mało oknem nie wyskoczył , krzyku narobił wrzasku ale na szczęśćie puścił psiaka . Przybiega ten pies z takiego pekinu gdzie przełązi pewnie przez siatke a czasem jest brama czy to furtka uchylona . Więc moze to ten bo należy do takich rzucającyhc się . OPewnie ciężko będzie dojść co to za pies w każdym razie ja juz od dawna mam respekt przed tamta okolica co prawda kiedyś łaizliśmy tam czesto i umknal mi z glowy ten agresor dopiero teraz mi sie przypomnial i oj mieszka chyba na ulicy kazimierzowskiej , Tak czy siak na pewno to jakis psychicznie chory pies niestety bo normlany pies na szczeniaka sie nie rzuci . Quote
Goś Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ok :) Ja tu nikogo o nic nie oskarżam i bynajmniej nie chcę rozpoczynać żadnej dyskusji, tylko po prostu dziwnie dla mnie zabrzmiał ten post. Absolutnie zgadzam się ze wszystkim co napisałaś i uważam temat za zamknięty ;) Co do Gapcia! To :bigcool::bigcool::Cool!::Cool!: WSPANIAŁE WIEŚCI Jak by było dobrze, gdyby obyło się bez kolejnej operacji!! Już starczy mu cierpień. Niech się wszystko jak najszybciej wygoi i stanie czasem przeszłym ;) Trzymam kciuki za ten domek w Kobyłce, bo Gapcio pozostałby pod obserwacją :thumbs: Quote
Talia Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 laura1108, masz na iku jeszcze jakiegoś szczyla, który np. by pojechał do Gdańska jalby Gapcio trafił do Kobyłki? Quote
a.piurek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Goś napisał(a): To :bigcool::bigcool::Cool!::Cool!: WSPANIAŁE WIEŚCI Wspaniałe i cudowne, oby wszystko się udało Quote
Vlk Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 wpłaciłam na Gapcia 5z (na razie tylko tyle, pokażę linka paru osobom, może ktoś nie poskąpi ;) ) Quote
Talia Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Gapciu juk sie czujesz? Kiedy bedzie miał kolejna operacje? Quote
Selenga Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Info z wczoraj: "[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Gapcio jest już rozpuszczony, jak „dziadowski bicz”. Spontanicznie wita się ze wszystkimi klientami Ambuvetu i ich zwierzakami (bez względu na gatunek, wielkość i płeć). Pięć minut bez „miziania” i Gapcio w płacz. W dniu dzisiejszym poszedł na długi spacer razem z Misiem (dzięki uprzejmości dwóch Wolontariuszek z Wołomina). Jestem przekonany, że już pod koniec przyszłego tygodnia dla Gapcia rozpocznie się nowy etap w jego życiu. Tym etapem będzie prawdziwy i kochający dom." [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Na allegro Gapcia odwiedziło już ponad 1300 osób[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana], [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]wiele osób obserwuje i jest sporo wpłat :)[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Talia Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 [quote name='Selenga']Info z wczoraj: "[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Gapcio jest już rozpuszczony, jak „dziadowski bicz”. Spontanicznie wita się ze wszystkimi klientami Ambuvetu i ich zwierzakami (bez względu na gatunek, wielkość i płeć). Pięć minut bez „miziania” i Gapcio w płacz. W dniu dzisiejszym poszedł na długi spacer razem z Misiem (dzięki uprzejmości dwóch Wolontariuszek z Wołomina). Jestem przekonany, że już pod koniec przyszłego tygodnia dla Gapcia rozpocznie się nowy etap w jego życiu. Tym etapem będzie prawdziwy i kochający dom." [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Na allegro Gapcia odwiedziło już ponad 1300 osób[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana], [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]wiele osób obserwuje i jest sporo wpłat :)[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] Super wieści. :loveu: Nie czeka go jeszcze jedna operacja? Quote
Energy Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Talia gdzieś wcześniej był wpis, że prawdopodobnie nie będzie potrzebna:p Quote
Talia Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Energy napisał(a):Talia gdzieś wcześniej był wpis, że prawdopodobnie nie będzie potrzebna:p Dzięki. widocznie przeoczyłam:oops:. To super! Quote
Laura1108 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Nooo operacja nie będzie potrzebna :) Selenga a Ty masz podziękowania za allegro oczywiście od P. Janusza to takie nieoficjalne na razie ... ;) Wspaniale , że dyplomy się sprzedają cieszę się ogromnie nawet nie myślałam , że uda się Gapciowi tak pomóc i w sumie to dzięki Wam wszystkim każdy ma tu swój wkład i nie mam tu na myśli tylko wpłat ale też zrobienie aukcji i rozsyłanie wątku . Super ciotki jesteście mega kochane . Co do domków dzieciaczka to ten z Kobyłki milczy ... ale wyraziłam swoje zdanie na ich temat do P. Janusza , że nie podobali mi się oni za bardzo ludzie , kórzy chcieli by Gapcia a mieszkają tak blisko to codziennie by u niego byli albo chociaż zadzwonili zapytać jak się czuje a tu nic cisza , Ja widziałam , że nie było między nimi i Gapciem tej chemii . Ja jestem zchemiowana na maxa względem Gapcia ale co z tego mogę se tu pierwiastkować do niego jak w żaden sposób nie jest możliwe bym go wzięła ... no chyba że TZta wyprowadzę tylko kasę będzie dawał :evil_lol: A tak serio to ta Pani weterynarz z Trójmiasta dzowni i pyta o Gapcia i poważnie jest zainteresowana adopcją jak dla mnie osoba , która tak dopytuje o los psiaka jest godna by go mieć tylko wizyta potwierdzająca moje przeczucia i może Gapunio pojedzie ale na razie wstrzymujemy się ze wszystkim do wtorku , wtedy to prywatny doktor Gapcia oceni jak wygląda rana i kiedy niuniek może opuścić szpital . Quote
Recommended Posts