andzia69 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='mysza 1']Tak, jak najbardziej, trzeba zapytać. Nawet po operacji mogą pięknie goić, warto spróbować;)[/QUOTE] oj tak - te opatrunki już niejednemu psiakowi z dogo uratowały skórę w dosłownym słowa tego znaczeniu:loveu: Quote
Energy Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Biedny maluszek, tyle się musi nacierpieć:shake:oby szybko doszedł do siebie:p Czemu ma być jeszcze jedna operacja? Quote
Laura1108 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Znacie jakiegos gamonia na Dogo ?? ....... Jeżeli nie to Wam przedstawiam cioteczka Laura nim jest :oops: skleroza , nerwica i inne przypadłości w moim wieku to chyba coś nie tak :evil_lol: w każdym razie zapomniałam o tych opatrunkach pamietam , że Selenia do mnie pisała i dziewczyny na wątku też ale jak zajeżdżam do Gapcia to zwykle mam kilka minut na wyopytwanie o szczegóły , pomizianie obu panów Misia i Gapcia no i zaraz trzeba zmykac i oczywiście zapominam wstyd jak nie wiem . Zapytam się jutro po prostu zadzownię i koniec a co tam będę czekała na co . Tak jak Kinia napisała byłam u Gapcia i chłopak czuje się dobrze , na widok człowieka leci jak szalony , biega , kręci się , podskakuje . Jest mega uroczy . Gapcio w dniu 3.11 specjalnie dla Was : Quote
gosia.marta Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 ale piękny dzieciak! a ja mam plakaty dla Miśka, jeden do rozwieszania w Wołominie i gdziekolwiek indziej (o nowym domu), drugi w Górze Kalwarii (że szukamy poprzedniego właściciela). Kto chce rozklejać, niech wyśle mi na pw swojego maila! Quote
Goś Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jejku kiepsko ta skóra wygląda :shake: W opatrunku wszystko fajnie ślicznie, ale pod opatrunkiem nadal tragedia... Mam nadzieję, że jednak to się w końcu zacznie pożądnie goić. Biedny Gapulek... Dobrze, że ma taki wspaniały charakter, bo mimo wszystkich operacji, humorek mu dopisuje :multi: Quote
zachary Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Lauro, pamiętaj zapytać o te opatrunki! One są rewelacyjne i nieraz już uratowały życie psiakom potwornie okaleczonym. Gapciu, cierpliwy i cudny jesteś! Walcz dalej :loveu: Quote
ania14p Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Zdrowiej, piękniej i myśl jaki domek będzie ci odpowiadał! Quote
a.piurek Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='zachary']Lauro, pamiętaj zapytać o te opatrunki! One są rewelacyjne i nieraz już uratowały życie psiakom potwornie okaleczonym. Gapciu, cierpliwy i cudny jesteś! Walcz dalej :loveu:[/QUOTE] LAURO podpisuję się pod tą prośbą mój Emiś i wiele innych psów dzięki tym opatrunkom żyje. Nie ma lepszych!!! Nie polecę lektury pierwszych zdjęć mojego Emisia albo Lunki, bo są one wręcz drastyczne, ale uwierz te opatrunki to mistrzostwo świata. Quote
Laura1108 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Poprosze jeszcez raz tę nazwę tych opatrunków ? nie moge sie doszukać :oops: Quote
Ola la Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Piekny Gapcio:loveu: tyle cierpienia na jednego psa....rany Mozna juz szukac mu domu stalego? chetnie zrobie kilka ogloszen;) Quote
Talia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ola la']Piekny Gapcio:loveu: tyle cierpienia na jednego psa....rany Mozna juz szukac mu domu stalego? chetnie zrobie kilka ogloszen;)[/QUOTE] Z tego co wiem to jest juz chętny:loveu: Gapciu trzymaj się kochanie najdroższe:loveu::loveu::loveu: Będzie dobrze :glaszcze: Quote
Selenga Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Allegro cegiełkowe dla Gapusia Zmasakrowany szczeniak prosi o pomoc, o życie (807103769) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ania14p Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Malutki piesku, znajdziesz najlepszy dom na Świecie, właśnie go szukasz i są dobrzy ludzi, którzy na Ciebie czekają! Quote
Talia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Selenga']Allegro cegiełkowe dla Gapusia Zmasakrowany szczeniak prosi o pomoc, o życie (807103769) - Aukcje internetowe Allegro Jesteś kochana:loveu::loveu::loveu: Quote
Laura1108 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [B]Selenga dziękuję :loveu:[/B] Quote
Figolandia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Swoją drogą... Po Wołominie krąży jakiś agresywny "gryzacz psów"... Ostatnio dotkliwie pogryzł psa na terenie posesji... Uwaga, skacze przez płoty Quote
Laura1108 Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [B]Figolandia skąd to wiesz ? Czy możesz jakieś szczegóły na PM wysłać ? [/B] Co do gryzacza to mój TZ był na spacerze któwegoś wieczora i w okolicy gdzie znaleziono Gapcia napotkał psa w typie asta , stał i się gapił na TZ i nasze dwa piesie całe Boże szczeście , że coś go tknęło i polciał w stronę lasu podejrzewam , ze gdyby psy były mniejsze mógłby zaatakować . Przejeżdżam sobie tamtędy co jakiś czas by dostrzec czy ten ast jest z któegoś tam podwórka bo podobno kiedy mój TZ go widział w jednym ogrodzenieu była uchylona połowa bramy . Tutaj jest taka okolica , że lubią wyrzucać pieski . Ja sama boje się spacerować z moimi piesam w tamtą stronę gdzie znaleziono Gapcia bo co zrobie jak jakieś wygłodzoene , agresywne zwierzę na mnie skoczy ? Quote
fiorsteinbock Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Opatrunki to "aqua gel" - one sa żelowe. Rewelacyjnie pomagaja w gojeniu ran, nie przyklejaja sie. Jesli Wasz wet sie zgodzi, wyslijcie PW - podesle kilka. Quote
Figolandia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Laura1108'][B]Figolandia skąd to wiesz ? Czy możesz jakieś szczegóły na PM wysłać ? [/B] Co do gryzacza to mój TZ był na spacerze któwegoś wieczora i w okolicy gdzie znaleziono Gapcia napotkał psa w typie asta , stał i się gapił na TZ i nasze dwa piesie całe Boże szczeście , że coś go tknęło i polciał w stronę lasu podejrzewam , ze gdyby psy były mniejsze mógłby zaatakować . Przejeżdżam sobie tamtędy co jakiś czas by dostrzec czy ten ast jest z któegoś tam podwórka bo podobno kiedy mój TZ go widział w jednym ogrodzenieu była uchylona połowa bramy . Tutaj jest taka okolica , że lubią wyrzucać pieski . Ja sama boje się spacerować z moimi piesam w tamtą stronę gdzie znaleziono Gapcia bo co zrobie jak jakieś wygłodzoene , agresywne zwierzę na mnie skoczy ?[/QUOTE] Czasem opiekuję się pewną hodowlą w Wołominie. Ostatnio podczas mojego pobytu na ogrodzonym terenie, przy domu został dotkliwie pogryziony mały piesek. Po wypadku wlaścicelka psa powiedziała mi, że to już nie pierwszy tego typu wypadek, były juz nawet pogryzienia śmiertelne. Ja osobiście nie widziałam agresora, pogryziony pies nie robił "krzyku", z szoku widocznie. Ale właścicielka widziała parę razy skaczącego przez ogrodzenie obcego psa. Quote
Goś Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 A czy ta właścicielka jest w stanie jakkolwiek opisać tego psa? Bo z całym naprawdę szacunkiem nie każdy pies, który gryzie, to ast! :cool1: I przepraszam, ale jak ja widzę samotnie stojącego psa (wpatrującego się we mnie czy nie, bulla czy pinczera), to w pierwszym odruchu zastanawiam się gdzie jest właściciel i czy psiak aby przypadkiem nie bezdomny... Takie już zboczenie zawodowe :roll: I naprawdę Laura1108, z całym szczerym szacunkiem (jeszcze raz podkreślam, żeby nie było ;) ) skąd takie uprzedzenia?? Quote
Figolandia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Szczerze mówiąc, gdyby psiaka, którego miałam pod opieką pogryzł ast, raczej nie byłoby czego zbierać...Skaczący pies został opisany jako "taki wiejski burek", osoba uprzedzeń do kundelków nie ma, na rasach się zna, więc opis odnosi się jak najbardziej do wyglądu - nic szczególnego, nic charakterystycznego, taki "wiejski burek". Ciężko się przyglądać zresztą psu sadzącemu susa przez ogrodzenie... Pies nie był zbyt wielki, świadczy też o tym wielkość atakowanych psów. Małe, 5-10 kg. Pasuje mi do Waszego pogryzionego szczeniaczka... Nie doświadczoengo jeszcze "życiowo", słabego... Quote
carolinascotties Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 idealnie byloby, gdyby ktos wiedzial, skad pies sie urywa...wtedy jest mozliwosc zgloszenia..... Quote
Recommended Posts