Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Porozsyłałam ile mogłam. Pozwolę sobie przesłać odp od dziewczyny, za którą ręczę głową i której każdego psa bym powierzyła: o Boze, przeczytalam :((((((( straszne. tak, ja jak najbardziej wysle im jakas kase. zaczelam pisac maila do znajomych w sprawie DT, ale widze, ze ktos sie zaoferowal z tym na razie, wiec nie bede macic, rozesle tylko o pieniadzach, co? moze wysle do ludzi od "moich" psow? mysle, ze Anka i Aska od Freda cos rzuca ;P ,moze zreszta Anglicy tez. podesle tez dziewczynom, z ktorymi pracowalam w Dog Knows. bo poza tym to znam tylko ludzi z Battersea a oni maja swoje bidy. aha, posle tez do mojej przyjaciolki, tej ktora za maz wychodzi z styczniu. oni chca wziac psa ze schroniska (szczeniaka albo mlodego) za pare miesiecy, moze ich ruszy i wezma teraz ;P A właśnie, w razie potrzeby, mogę też allegro zrobić. Quote
Madallena Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ale fundacje chyba nie moga robic allegro cegielkowego tylko osoby prywatne? Dobrze mowie? Quote
ania_to_ja Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Biedny niuniulek:-( Poproszę o numer konta:-( Quote
Isadora7 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Laura1108']Ale ta Fundacja nie ma chyba jeszcze konta na Allegro muszę z nimi pogadać o tym . Przecież Fundacja nie musi mieć konta na allegro. Najważniejsze w tym to konto bankowe na które będą wpłaty. [quote name='Madallena']ale fundacje chyba nie moga robic allegro cegielkowego tylko osoby prywatne? Dobrze mowie? A tego jeszcze nie słyszałam, bo z moich informacji wynika ze to włąsnie Fundacje mogą robić aukcje charytatywne (cegiełkowe) i to też muszą wypełnić stosowne papiery (raz na rok) i odnawiać co 3 miesiące wniosek o zezwolenie. Indywidulany/prywatny użytkownik nie ma prawa robić takich aukcji w sensie stricto. Czyli prosto mówiąc nie może używać w aukcji określeń aukcja charytatywna, cegiełkowa. Jak się Zespół Allegro dopatrzy zamyka bezwzględnie i przesyła maila z którego nigdy nie wynika za co. Mail jest standardową szczotką wysyłana do delikwenta. I potem bywają debaty czy kropka nad i była mało okrągła. :diabloti: Quote
Laura1108 Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Madallena spokojnie można wszystko tylko trzeba z tym wszytskim się zapoznać mnie właśnie Isadora rozjaśniła ten temat aukcji cegiełkowych prosto mówiąc Aukcje cegiełkowe z użyciem wyrażenie "aukcja charytatywna " mogą robić tylko Fundacje osoby fizyczne zaś mogą sprzedawac co zechcą i kasę tez przeznaczac na co chcą ehhh wiem tak nieco po prostacku wybaczcie ale ja to tak rozumiem ;) Goś dziękuję za pomoc . Gapulcio szuka DS lub DT . Quote
Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ha! Chłopa urobiłam, zgodził się na zaproponowaną przeze mnie kwotę. Ciężko mi powiedzieć ile to dokładnie będzie w zł (każdy bank ma inny przelicznik), ale poślę 100funtów. Muszę tylko znaleźć sposób na jak najtańszy transfer, żeby mi niepotrzebnie kasy jakiś bank nie zeżarł, bo szkoda by było! Dam znać, jak tylko znajdę sposób. Quote
gosia.marta Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 o Boze, jaka smutna historia :( porozsylalam info komu moglam, moze jakas kasa wplynie - no i mam na oku swietny staly domek w Wawie, moich kochanych przyjaciol, ktorzy planowali za pare miesiecy wziac mlodego psiaka ze schronu. ale moze sie zakochaja juz teraz ;P sama chcialabym tez cos wplacic, ale oprocz numeru konta potrzebuje adresu z kodem, gdzie to konto jest zarejestrowane - inaczej moj bank nie przyjmie przelewu. ktos moglby pomoc w tej kwestii? dzieki. Quote
Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 O kurcze, zalogowałaś się! No proszę :multi: Sorki za wklejenie Twojego maila... Posłałam Ci też pytanie czy mogę Cię (a raczej Twoje Polskie konto bankowe) na aż taką kwotę wykorzystać :razz: Nie wiem ile możesz z tego konta ruszyć... Kasę oddam Ci jak zwykle w gotówce - obiecane przy świadkach ;) Quote
gosia.marta Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ha ha, a ja nawet nie zauwazylam, ze wkleilas ;) tak, wysle z mojego konta, napisalam Ci maila, tylko niech ktos poda adres pocztowy do tego konta bankowego. Quote
Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 :*gosia.marta = nie będzie żadnych dodatkowych opłat = Cała kwota idzie na Gapcia ...A teraz idę pod kościół zbierać na rachunki ;P ... Quote
Laura1108 Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 gosia marta adresu z kodem ?? nie wiem o co chodzi nie znam sie na tym kurcze możesz jaśniej to postaram się skołoac wszystko co trzeba byleby dla naszego Aniołka pomoc szła bo to taka iskierka kochana :) A DS potrzebny jak najbardziej tylko , że ten DS to tylko i wyłącznie mega cudowny bo Gapus nadaje się tylko do łóżka on nie potrafi sie odkleić od człowieka a człowiek od niego tyż nie ja mam kłopot stamtąd wyjść :( Quote
Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 potrzebne: -imię i nazwisko/nazwa fundacji -nr konta bankowego -adres domu/biura -kod pocztowy tegoż... budynku Quote
gosia.marta Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 jeszcze 16 funtow za Leona wisisz ;P Goś to jest bardzo dobry czlowiek, dziewczyny, niczego sie w tym Londynie nie dorobi, ale pieskom (polskim i angielskim) zawsze pomoze :loveu: Quote
gosia.marta Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 no wlasnie, tak jak napisala Goś - w moim banku musze wpisac w formularzu nazisko osoby lub nazwe firmy (fundacji), adres (z kodem) tej osoby / firmy i numer konta. bez tego nie pojdzie, choc wiem, ze to upierdliwe. Quote
Goś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 o właśnie...no i znowu dostałaś równolegle maila... Oj drogo będzie mnie to nasze piątkowe spotkanie kosztowało... 116funtów - Ty przynosisz wino! :eviltong: Quote
gosia.marta Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 o Boze, a Bruno juz pojechal do Francji, nie ma wina za darmo do marca, bede musiala kupic :diabloti: dobra, przepraszam, nie robie offtopu Quote
Laura1108 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 [FONT=Verdana]Fundacja na Rzecz Zwierząt „Serce Serc” KRS: 0000323691[/FONT] [FONT=Verdana]01-030 Warszawa ul. Pawia 55 lok. 212 IIp. (gmach Wyższej Szkoły Finansów I Zarządzania w Warszawie)[/FONT] [FONT=Verdana]Biuro Fundacji czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 - 15:00 [/FONT] [FONT=Verdana]Tel.: 0-22 536-54-58, Fax: 0-22 536-54-59[/FONT] ; [FONT=Verdana]e-mail: [/FONT][FONT=Verdana] fundacja@vizja.pl Ten adres e-mail jest chroniony przed spamerami, musisz mieć włączony Javascript by go zobaczyć [/FONT] [FONT=Verdana]Konto: Bank Zachodni WBK S.A. 83 1090 1056 0000 0001 1187 7672 [/FONT] [FONT=Verdana]NIP:527-260-00-53, REGON: 141809672 [/FONT] Quote
Guest ambird Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 I ja zaglądam do małego szczęściarza ;) Quote
Emigrantka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Goś'] mysle, ze Anka i Aska od Freda cos rzuca ;P Jezeli to o mnie to oczywiscie - to ktorej z was podac? Bo ja przelewow do Polski nigdy nie robilam, nie wiem jak i w ogole..... Quote
Emigrantka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Goś']:*gosia.marta = nie będzie żadnych dodatkowych opłat = Cała kwota idzie na Gapcia ...A teraz idę pod kościół zbierać na rachunki ;P ...[/QUOTE] Jak bedzie bardzo zle to zawsze mozecie do mnie na jakiegos tosta wpasc.... w chleba wersji "Tesco Economy".... GosiaMarta - jak ze swojego polskiego konta przelewasza to przelej ode mnie £20 i zostawie Ci w poniedzialek rano na mikrofalowce.... Na wiecej mnie niestety nie stac...:placz: Quote
Goś Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Emigrantka :sweetCyb::modla::Rose: super, że się pojawiłaś! Dzięki:bigcool: :* To już razem mamy chyba z 700zł :multi: Super. Quote
gosia.marta Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 owszem, to wlasnie Ty :) Laura - dzieki za dane fundacji. Anka - to ja zrobie ten przelew, a Ty mi oddasz! dobra, spadam spac, kase przelewam jutro. p.s. ale sie Zara elegancko prezentuje w Twoim avatarze! Quote
gosia.marta Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 dobra, przelalam teraz - 3 przelewy wyjda w poniedzialek, powinny dojsc szybko, bo mam konto w tym samym banku. razem 740 zl :multi: Quote
obraczus87 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Witaj Gapciu :) widzę, że grono cioteczek sie powiększa :) dziękujemy za wpłaty :) Quote
Recommended Posts