Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra propozycja, zeby psiaki się najpierw zapozaly... Jedyna moja obawa jes taka, ze psiak jednak bedzie troche do siebie dochodzil i jest mu potrzebny spokoj, a Bandzior jest bardzo żywiołowy, więc nawet niechcący mógłby go uraźić... trzba najpierw psy zapoznac, ewentualnie Gapulka przyprowadzić do mnie do domu i zobaczymy jak psy beda sie zachowywac wobec siebie;)

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam cioteczki.
Ranki okropne:-( Cieszę sie ogromnie, że Gapcio czuje się już lepiej.
O1us_89, widziałam co sie tam u Twojej tymczasowiczki porobiło:shake::roll: i trzymam kciuki, żeby Gapcio wylądował u Ciebie na DT.:loveu:

Posted

[quote name='O1us_89']Jak sprawa się ze szczeniuchą wyjaśni to biorę Gapulcia na przetrzymanie do siebie, i zaopiekuję się chłopkiem, serduszko mam pojemne:)[/QUOTE]
Nie wątpię w to :) A Twój bandyta ile ma? Zdjęcie w avatarku jest aktualne?

Posted

Więc tak zdjęcie z avatarka nie aktualne na nim miał 3 m-ce:D A jutro będzie miał 13 m-cy:) Tak samo jak Gapulcio to jeszcze szczniuch i ma kiełbie we łbie:P no i urosło się psince i przytyło:) hehe
Szczeniucha zostaje u mnie nie oddam jej żadnemu księżulkowi... Na kiedy DT potrzebny? Będę mogła tak z 10 zl przesłać... Wiem, że marnie i, aż wstyd to publicznie pisać, ale sama teraz leżę...

Posted

przykro to mówić ale w Wołominie niestety ale już nie raz były interwencje w sprawach walk psów powinni przeprowadzić śledztwo policja powinna się tym zająć bo to faktycznie może być pogryzienie przez napuszczanie psa do walk,niestety ale takie psy często kończą zagryzione i wyrzuca się je w las albo zakopuje może dobrze by było skontaktować się z Eco patrolem pokazać zdjecia i wypytać co można zrobić w takiej sytuacji. Fakt dowodów brak ale może warto by było spróbować

Posted

nie chcialam wczesniej pisac ale ten pies o ktorym wczesniej wspominalam wlasnie byl pod markami, a do wolomina nie daleko
tam sa warunki, warszawa blisko, las blisko, duzo bogaczy wokolo.

kurcze....a jak sie dzis czuje psisko/??

Posted

[quote name='ChromosomekX']przykro to mówić ale w Wołominie niestety ale już nie raz były interwencje w sprawach walk psów powinni przeprowadzić śledztwo policja powinna się tym zająć bo to faktycznie może być pogryzienie przez napuszczanie psa do walk,niestety ale takie psy często kończą zagryzione i wyrzuca się je w las albo zakopuje może dobrze by było skontaktować się z Eco patrolem pokazać zdjecia i wypytać co można zrobić w takiej sytuacji. Fakt dowodów brak ale może warto by było spróbować[/QUOTE]
Dokładnie. Szczeniak przecież zazwyczaj poddaje się jak inny pies na niego fuknie i tez rzadko kiedy zdrowy psychicznie pies aż tak pogryzie szczeniaka. Więc albo to był pies z spaczona psychika (może jakiś bezdomny?) albo ktoś napuścił na niego innego psa.

Posted

boshe:placz::placz::placz: co jeden watek to gorszy:placz::placz::placz: siostra mi o tym małym opowiadała...teraz znalazłam go tutaj...straszne, co ona musiał przejsć:-(:-(

robi ktoś małemu jakies bazarki?

Posted

O ja Cię Pier.... Masakra... Nie no, słów brakuje. Boże, biedne maleństwo!
Cholera tam rzeczywiście musi być coś nie tak z jakimiś psami, bo to po prostu nie jest normalne! Żaden zdrowy psychicznie pies, nie zrobi czegoś takiego innemu psu. I to jeszcze szczeniakowi! Nie ma szans. Albo to nie był pies...Tylko wtedy cholera wie co. Albo idę o zakład, że za tym wszystkim w taki czy inny sposób stoi człowiek (np właśnie walki psów) :angryy:
Zapisuję sobie Gapcia! Obanerkuję się i porozsyłam jego wątek po znajomych. Szczerze mówiąc z takim przejęciem czytałam, że nie wiem czy czegoś nie poplątałam... Szukamy mu tymczasu, prawda?

Poza tym z tej cholernej wyspy niewiele jeszcze mogę zrobić. Ale deklaruję też pomoc finansową w leczeniu czy ewentualnym opłaceniu tymczasu. Powiedzcie tylko co trzeba i ile trzeba

Posted

Cioteczki jesteście mega kochane dla Gapunia każdy grosik ważny ponieważ koszty operacji i leczenia to ogrom wstępnie około 2 tysiące w zależności jak długo będzie goiła się rana pooperacyjna . Jak wszyscy wiemy Fundacje utrzymują się z darowizn a jak tych zabraknie to Fundacje przestaną pomagać :shake::shake: wtedy będzie tragedia .
Gapcio ma wspaniałą opiekę uwierzcie mi , że pod opiekę tych ludzi w przychodni oddałbym spokojnie swoje psy , Misiek i Gapulek biegają sobie czasem po przychodni jak nie ma pacjentów , siedzą w gabinecie z lekarzem :) wychodzą na spacerki . Dziś pojechałam na zamknięcie aby tylko zapytać jak dzieciaczek sie miewa i na całe szczęście jest dobrze , zmieniany był opatrunek wszystko na razie się dobrze goi ale przy takich rozległych ranach to nie wiadomo co nastąpi . Gapusiek siedzi non stop przy człowieku nie potrafi nawet na sekundę odejść , gdy człowiek robi krok to on podnosi doopeczkę i też robi krok i siada , człowiek wraca o krok i Gapunio krok i tak cały czas . Gdy Pan doktor siedzi w swoim fotelu wóczas Gaociuś siada przed Nim niczym sfinks i tak siedzi jak posąg . Słuchajcie ja Wam staram się opisac najlepiej jak potrafię ale tego sie nie da ująć w żądne słowa to jest pies nad psy . Człowiek jest dla niego całym światem :loveu:

W ogóle tak jak Kinia pisała ma milusią sierść , on sam jest taki bardzo delikatny w tym co robi . Jak ktoś go adoptuje to będzie miał najwspanialsze słoneczko na ziemi .

Myslę , że Gapcio to bardzo mądry dzieciak i on tą swoją miłością dziękuję za uratowanie życia , przecież dzięki Panu Januszowi i Panu Doktorowi Ambuvetu Gapulek żyje . On ma w sobie tyle tej miłości do obdarowania , że ktokolwiek wchodzi do przychodni to on idzie się tulić .

Postaram sie jutro pobiec do niunia na dłużej to może pykne jakieś fajne fotki choć to ciężka sprawa bo Gapulcio jest jak guma przywiera do nogi i ni w ząb go odkleić ciągnie się i już :loveu:

Posted

Andzia69 niuniuś nie ma żadnego bazarku , na Dogo jest bieda aż piszczy tyle psiaków w potrzebie :placz: nas nie przybywa a psów tak aż się boje co to będzie za pół roku toż to serwery nie utrzymają Dogo .

Goś ogromne koszty to operacja i leczenie Gapunia . Jak zawsze potrzebne wsparcie finansowe i poszukiwanie domku stałego badź tymczasowego .

Już tu nam dziewczyna chyba Ola deklarowała pomoc w postaci Dt i ja pamiętam tylko na pewno trzeba zrobić spotkanko z tym synkiem Oli bo Gapuś to kruszynka no i trzeba ostrożnie z tą szyjka jego .
Na razie po dzisiejszej wizycie wiem , że Gapulka powinien jeszcze około tygodnia pozostać w szpitalu ale byc może będzie mógłw wyjść szybciej :) Wszystko dla jego zdrowia więc tutaj gdzie ma fachową opiekę powinien pzoostać do momentu kiedy lekarz powie , że już jest bezpiecznie i można wydać dziciaczka.